SVT > Inrikes

Sunday, 21 July, 15:49

SVT - 12 jul 19 kl. 06:22

Läkare varnar bröstcancerdrabbade för alternativ vårdEfterfrågan på alternativ vård är stor i Sverige, framförallt bland kvinnor. Det här oroar bröstcancerläkare då en del patienter helt eller delvis väljer bort traditionell vård för att istället prova alternativa behandlingar, ett val som kan få förödande konsekvenser. - Jag har sett tragiska fall. Folk som blir så sjuka att de inte klarar sig, säger överläkare Mia Fahlén..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Mia Fahlén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, varnar, bröstcancerdrabbadeför , alternativ, vård
DN - 24 maj 14 kl. 07:07

Tandläkare varnar för fluorfritt

Orolig för innehållet i barntandkrämen? Nu dyker fluorfria alternativ med naturliga ingredienser upp i allt fler butikshyllor. Men tandläkare avråder bestämt.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 18 kl. 06:30

Mer än var tredje i Skåne ser nätläkare som ett bra alternativ

För Region Skåne kan detta bli en kostsam trend..

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 06:30

Mer än var tredje i Skåne ser nätläkare som ett bra alternativ

För Region Skåne kan detta bli en kostsam trend..

BT - 9 timmar sedan

Patienters besök hos nätläkare har kostat 100 miljoner – regionen tar nu strid

Västra Götalandsregionen har tagit upp kampen om nätpatienterna. – Det är viktigt att erbjuda alternativ till privata aktörer, säger Gudrun Greim, verksamhetschef för Närhälsan Online..

YLE - 04 jul 17 kl. 05:00

Ruisrock varnar för falska biljetter

Det här veckoslutet ordnas Ruisrock-festivalen för 48:e gången i Runsala i Åbo. Biljetterna till årets festival är redan slutsålda och det förväntas komma 105 000 festivalbesökare. Festivalarrangörerna varnar för falska biljetter på andrahandsmarknaden.

YLE - 04 jul 17 kl. 05:00

Rekordmånga besökare förväntas besöka Ruisrock under helgen

Det här veckoslutet ordnas Ruisrock-festivalen för 48:e gången i Runsala i Åbo. Biljetterna till årets festival är redan slutsålda och det förväntas komma 105 000 festivalbesökare. Festivalarrangörerna varnar för falska biljetter på andrahandsmarknaden.

YLE - 17 sep 17 kl. 17:59

Har du prövat på alternativ medicin?

Akupunktur, zonterapi, homeopati, atlasprofylax, bioresonans. Listan på alternativa vårdformer är lång, de här exemplen är bara en del av det som står till buds idag vid sidan av skolmedicinen. Har du använt dig av alternativ medicin?

YLE - 14 apr 14 kl. 04:29

Läkare: Alternativ vård inget alternativ

Det finns ingen lag som reglerar alternativa vårdformer i Finland. Redan för fem år sedan lovade social- och hälsovårdsministeriet snabba åtgärder, men det saknas fortfarande aktivitet. Det går i mot rekommendationer från Världshälsoorganisationen och frustrerar utövarna av alternativ vård.

YLE - 31 jan 14 kl. 13:40

Landslagsåkare insnöade i Italien

Tre finländska landslagsåkare är insnöade i Italien. Sprintskidåkarna Martti Jylhä, Anssi Pentsinen och Juho Mikkonen samt tränaren Niclas Grön kommer på grund av snömassorna ingen vart från sitt hotell. Snöfallet var extremt under natten till fredag i Lago di Misurina.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 10:35

Varnar för självtester av klamydia


Läkemedelsverket varnar för att det kan förekomma internetförsäljning av självtester för klamydia som saknar CE-märkning. Därmed uppfyller inte testerna kraven i regelverket. "Sådana produkter kan helt sakna grundläggande säkerhet och tillförlitlighet", skriver verket i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Pensionärer räddar tågtrafiken

Bristen på kompetenta järnvägstekniker blir allt mer skriande och nästan hälften av dem som jobbar i dag går i pension inom fem år. Enligt fackförbundet Seko väljer rekordmånga pensionärer att jobba kvar. Den äldsta är 80 år..

SVT - 6 timmar sedan

Det stör sig din campingranne på att du gör

Under semestermånaderna bor nästan hälften av alla övernattande turister på en campingplats. Men desto fler som vill campa – desto fler blir det också att hålla sams med..

SVT - 6 timmar sedan

Gästnätterna i Sverige fortsätter att öka

Under semestersäsongen bor nästan hälften av alla övernattande turister på en campingplats, och enligt ny statistik fortsätter gästnätterna i Sverige att öka under 2019. – Vi hoppas på ett nytt rekordår, säger Peter Jansson, tf vd för Svensk Camping..

SVT - 10 timmar sedan

Nattens nyheter: 21 juli

SVT - 23 timmar sedan

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna..

SVT - Igår: 14:13

Löfven: Trump har uttryckt önskemål om samtal

Donald Trump ska enligt egen utsago ringa Stefan Löfven för att ”se vad de kan göra för att hjälpa Asap Rocky”. ”Han har uttryckt önskemål om ett samtal och det är naturligtvis positivt”, säger statsministern i ett uttalande till TT..

SVT - Igår: 07:21

Hemtjänsten glömde bort äldre kvinna – låg på golvet i ett dygn

En äldre kvinna glömdes bort av hemtjänsten i centrala Huddinge och låg på golvet i ett dygn innan personalen gick in med nyckel. Nu har verksamheten anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. I Huddinge arbetar hemtjänsten aktivt med sådana här utredningar..

SVT - Igår: 07:21

Allt färre missförhållanden inom hemtjänsten anmäls

Färre missförhållanden inom hemtjänsten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg de senaste åren. Verksamheterna blir bättre på att göra ordentliga utredningar..

SVT - Igår: 05:22

Nattens nyheter: 20 juli

SVT - Igår: 22:59

Saab: Samarbetet kan innebära flera nya jobb för Sverige

Någon beställning relaterat till det nya samförståndsavtalet mellan Sverige och Storbritannien har Saab ännu inte fått. Men Saab säger att avtalet garanterar att de kan utveckla framtidens obemannade farkoster. Enligt Saab kan det ge nya jobb i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.