PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 18 July, 23:55

PrivataAffärer - 12 jul 19 kl. 06:03

Färre villor säljsAntalet sålda småhus ökade med 5 procent april-juni. Det visar siffror från Lantmäteriet. Totalt såldes 13 160 småhus under det andra kvartalet i år vilket kan jämföras med 12 482 sålda småhus under samma period 2018. – Siffrorna visar en uppgång med antalet försäljningar för andra kvartalet 2019 jämfört med samma period föregående år. Under andra kvartalet 2018 var omsättningen låg beroende på införandet av det andra amorteringskravet i mars 2018 vilket gjorde att många gjorde klar sina affärer innan införandet av detta, säger Johan Bäckström, chef för Fastighetsekonomi på Lantmäteriet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lantmäteriet, Johan Bäckström, Fastighetsekonomi, Kronobergs, Blekinge, Västmanlands, Norrbottens, Uppsala, Stockholm, Q2, Förändring, Götaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, villor, säljs
Expressen - 11 okt 17 kl. 08:33

Tydlig trend: Allt färre svenskar köper villa

Husmarknaden är fortsatt kall.Allt färre villor säljs i nästan alla län, enligt färska siffror från Lantmäteriet.Men det har sin förklaring:– Nedgången beror på att utbudet av villor är ännu lägre än tidigare, säger Johan Bäckström på Lantmäteriet.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler villor säljs i Bengtsfors

Mellan juni och augusti såldes och köptes 25 villor i Bengtsfors kommun. Det är fler än någon annan tremånadersperiod sedan 2012..

NSD - 17 aug 17 kl. 10:36

Villor säljs som aldrig förr

Rekordmånga villor har sålts i Luleå i sommar..

DI - 16 nov 18 kl. 06:27

Köparnas marknad – fler villor säljs under utgångspris

Försäljare av villor får i allt högre utsträckning nöja sig med ett lägre pris. Var tredje villa i Sverige såldes under utgångspris i oktober, enligt statistik från Hemnet..

Expressen - 09 apr 19 kl. 11:17

Bostadsrätter och villor säljs allt snabbare i år

Det går snabbare att sälja bostadsrätter och småhus.Stastik från Booli visar att villor i Stockholm och Malmö såldes åtta dagar snabbare i mars jämfört med samma period i fjol.Och enligt Hemnet har försäljningstiden för bostadsrätter med två dagar över hela landet..

Datormagazin - 05 dec 13 kl. 08:46

Färre datorer säljs

Vi köper färre datorer världen över och nedgången förväntas vara permanent enligt en undersökning..

Cornucopia - 03 apr 18 kl. 11:29

Rekordmånga bostadsrätter till salu - trots allt färre nya objekt

Hemnets månadsstatistik för mars visar på att det för månaden alltjämst är rekordmånga bostadsrätter till salu i Sverige. Detta trots att allt färre nya objekt läggs ut till salu, så det tar allt längre tid innan man lyckas sälja en lägenhet. Skillnaderna är dock stora över landet och i Stockholm är nu utbudet normalt, samtidigt som färre än normalt objekt tillkommer.

SmålandsPosten - 23 apr 16 kl. 06:00

Var tredje villa säljs före allmän visning

Allt fler villor säljs innan allmän visning. Hugade spekulanter är beredda att hosta upp stora summor extra för att få drömhuset. – För en villa på tre miljoner handlar det om 500 000 extra..

Kristianstadsbladet - 24 feb 16 kl. 14:45

Värmlands villor säljs långsammast

I Värmland tar det i snitt över ett halvår att sälja en villa. I Stockholm är en bostadsrätt såld på i snitt tre veckor. Säljtiderna för bostäder varierar kraftigt över landet och har krympt rejält jämfört med för ett år sedan.

TA - 24 feb 16 kl. 14:45

Värmlands villor säljs långsammast

I Värmland tar det i snitt över ett halvår att sälja en villa. I Stockholm är en bostadsrätt såld på i snitt tre veckor. Säljtiderna för bostäder varierar kraftigt över landet och har krympt rejält jämfört med för ett år sedan.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Gladiator har dumpat Medivir

Det rapporterar Dagens industri, med hänvisning till ägardata från Holdings. Gladiators innehav uppgick till 454.000 aktier, motsvarande knappt 1,9 procent av kapitalet.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Rörelseresultatet bättre än väntat för Trelleborg

I resultatet ovan ingår jämförelsestörande poster om -118 miljoner kronor. Väntat var -57 miljoner kronor. Rörelseresultatet, ebit, exklusive engångsposter landade på 1.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Så får du 10 procents sparränta – men risken är skyhög

Det handlar alltså om så kallade inlåningsföretag som erbjuder sparare skyhöga räntor. Hos Upplands Spar får du till exempel hela 6,50 procents ränta utan att ens behöva binda upp dig. Hos 4Spar är den rörliga räntan 5,50 medan Via Spar ger 4,50 procent.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Epiroc över förväntan

Epiroc, som knoppats av från Atlas Copco, redovisar ett rörelseresultat på 2.263 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Eco Wave Power sjunker 32 procent i handelspremiären

Avslut har hittills gjorts mellan 12,00-14,50 kr, innebärande nedgångar på 24-37 procent. Emissionen tecknades till 81 procent och tillförde bolaget 122 miljoner kr. Eco Wave Powers vd Inna Braverman har i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt sagt att bolaget ska lyckas i den hittills svåra vågenergisektorn tack vare lärdomar från tidigare konkurrenters misstag, inte minst kring vågkraft baserad till havs.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 99 från 97 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Starkt resultat av Swedish Match

Före skatt blev resultatet 1.374 miljoner kr. Här väntade sig analytikerna 1.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Electrolux slog förväntningarna

Rörelsemarginalen uppgick till 5,1 procent, jämfört med väntade 4,8 procent. Försäljningen uppgick till 31.687 miljoner kr för perioden.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Ökad vinst för Intrum

Intrum rapporterar ett justerat rörelseresultat om 1.561 miljoner kronor (1.196) för det andra kvartalet 2019.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Essitys resultat strax under förväntan

Essity redovisar ett justerat ebita-resultat på 3.732 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser väntades i genomsnitt ett justerat ebita-resultat om 3.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.