Expressen > Opinion

Wednesday, 24 July, 09:05

Expressen - 12 jul 19 kl. 06:15

I stället för att hajpa tåget borde vi hylla bilenUtan bilen kan vi inte ta oss dit tågrälsen aldrig har nått. Vi kan vare sig bo i eller besöka en levande landsbygd, inte ta av på en väg vi upptäcker av en slump. Klimatfrågan ska tas på allvar, men utan bilen går något väldigt mänskligt förlorat, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malin Lernfelt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I stället för att hajpa, tåget, bordevi , hylla, bilen
SmålandsPosten - 28 nov 14 kl. 22:20

"Det finns ingen universallösning"

Förra månaden härjade målläckaget bakåt. Nu är det måltorka framåt som är Växjö Lakers stora problem.
Vi tog ett långt snack med sportchefen Henrik Evertsson om läget i laget, spelarförstärkningar och hur man får igång alla cylindrarna.

SVT Debatt - 17 apr 14 kl. 07:00

Vi måste agera hårdare mot Putins krigshets

RYSSLAND När de politiska samtalen om Ukrainakrisen inleds i dag, måste Västeuropa sätta ner foten. Upphör inte Putins krigshetsande snarast, borde Europa helt sluta köpa gas från Ryssland. I dag samlas Ukraina, EU, USA och Ryssland i Genève för att tala om krisen i östra Ukraina.

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 03:55

Schlagerglamour mitt i krisen

Denna vecka är det dags för det stora schlagerspektaklet i Malmö. Hela regionen har rustat för de folkmassor som räknas besöka tävlingen, känna av evenemanget och hajpa upp sig över lördagens stora final som skall kora årets vinnare i Eurovision Song Contest.
I Malmö har staden pyntats med maskotfjärilar, Skånetrafiken satsar på specialbiljetter för att underlätta resandet, och tv-jippot kommer sätta hårt tryck på den skånska infrastrukturen.

Nyheter 24 - 27 dec 13 kl. 14:25

Zlatan är Zlatan – här är veckans facepalmNi som inte förstår kritiken

3. ExpressenKvällspostenreportern Mattias Larsson hade inte kunnat vänta sig att Zlatan Ibrahimovic skulle prata om damfotboll. Visst saknades det följdfrågor och i texten framstod det som att han höll med Zlatan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Synkoll till varje nytt körkort kan rädda liv

Trots säkrare fordon och bättre vägar ökar antalet döda i trafiken. En åtgärd som sannolikt skulle rädda liv är att införa synkontroller varje gång körkortet förnyas, skriver Marie Nordén, generalsekreterare för NTF..

Expressen - 20 timmar sedan

Hur ska befintliga bilar tankas, Greenpeace?

Ändrat beteende och en effektivisering av fordonsflottan är självklarheter som vi delar med Greenpeace. Men vi menar att hållbara drivmedel under överskådlig framtid också spelar en viktig roll för de bilar som redan rullar, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - Igår: 06:15

Knappast tryggare under Trumps kärnvapenparaply

Beskedet att regeringen för närvarande inte kan underteckna FN-konventionen om ett globalt förbud mot kärnvapen kan inte glädja andra än dåraktiga demagoger. Kapprustningen skenar igen, och av de fem ursprungliga kärnvapenstaterna har det blivit nio, skriver Pierre Schori..

Expressen - Igår: 12:30

Ska vården kunna väljas måste den gå att jämföra

Regionerna är skyldiga att ge alla patienter en möjlighet att göra insatta val av vårdgivare. Samtidigt har möjligheten att jämföra vården på nätet plockats bort, utan besked om hur den ska ersättas, skriver Sabina Joyau på Vårdföretagarna..

Expressen - I förrgår: 06:15

Åtta år efter Utöya och nazismen växer snabbt

Vi trodde att högerextremismen skulle försvinna när den hade visat sitt vidriga ansikte. I stället ökar den, i Sverige och Europa, skriver Kadir Kasirga och Anders Österberg..

Expressen - I förrgår: 13:00

Rutavdraget ger jobb och är bra för integrationen

Det är obegripligt att LO och Kommunal, som organiserar arbetstagarna i rutbranschen, driver på för att deras egna medlemmar ska bli arbetslösa, vilket blir följden av ett avskaffat rutavdrag, skriver Andreas Åström på Almega..

Expressen - 21 jul 19 kl. 07:00

Vi måste trappa upp arbetet för eko-maten

Vi har kommit en god bit på väg men det krävs mer verkstad om vi ska uppnå de satta målen om ekologisk livsmedelskonsumtion. Sverige bör haka på Frankrikes femårsplan, skriver Anita Falkenek, vd på organisationen KRAV..

Expressen - 20 jul 19 kl. 13:00

På med kondomen – ni är medskyldiga

Även männen gör abort och det är på tiden att i högre grad ålägga dem ansvaret för deras reproduktiva förmåga. Då kommer aborttalen att minska, skriver Amandah Andersson..

Expressen - 20 jul 19 kl. 07:00

Begränsad tolkhjälp är ett groteskt förslag

Ulf Kristersson (M) tänjer återigen på populismens gränser genom att ta upp begränsad tolkhjälp. Ett sådant förslag leder inte till ökad integration, utan till godtycklighet och utanförskap, skriver Katayoun Keshavarzi, översättare och tolk, och J Mikael Olsson, författare och doktor i statsvetenskap..

Expressen - 19 jul 19 kl. 12:30

Niqab är förtryck även om den bärs frivilligt

Svensk lag förbjuder mig att röka en cigarett utanför restaurangen och djur är tack och lov skyddade från religiös ritualslakt. Så varför är det så svårt att ta i frågan om niqab och burka i jämställdhetens bästa land, skriver kvinnorättsaktivisten Maria Rashidi.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.