SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 17 July, 04:25

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 06:00

Vem tar ansvar för Korrö hantverksby?Korrö ägs av Tingsryd kommun. Byns historia sträcker sig tillbaka till början av 1700-talet. Men redan på medeltiden användes forsen för att driva kvarnar. I dag finns kvarn, såg, garveri och färgeri bevarat. Det unika är att dessa byggnader har sitt ursprung här..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Korrö, Tingsryd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem tar, ansvarför , Korrö, hantverksby
SmålandsPosten - 28 dec 13 kl. 08:15

Kommunägda Korrö i svår sits

Tingsryds Utvecklings- och Fastighets AB (Tufab) vill inte köpa kommunägda Korrö hantverksby. Nu har ärendet gått tillbaka till samhällsbyggnadsnämnden som inte kan investera 5,3 miljoner kronor i en kommersiell verksamhet. – När Tufab sa nej hamnade det återigen i knät på oss.

SmålandsPosten - 27 aug 16 kl. 06:00

Viktiga Korrö är allas angelägenhet

Vad vill den styrande majoriteten i Tingsryds kommun med Korrö Hantverksby? En snabb försäljning utan större eftertanke? Vi i Centerpartiet vill peka på hantverksbyns värde för kommunen och komplexiteten bakom en eventuell försäljning..

SmålandsPosten - 02 jun 16 kl. 08:59

Korrö hantverksby har fått en livsviktig gåva av Lions

SmålandsPosten - 31 jul 13 kl. 07:54

Utvandrarbygden bjuderpå Vandring och visor

Fem mil ska vandras och tre konserter ges på vägen. Kören med 25 röster utgår från Mundekulla och tar sig genom Vilhelm Mobergs hembygd, med musik inspirerad av författaren själv och Sydafrikas frihetsrörelse. Vandring och sång är två saker som ligger Peter Elmberg varmt om hjärtat.

Dagens PS - 13 maj 17 kl. 07:30

TV-kände affärsmannen såg döden i vitögat

Leif-Ivan Karlsson vill inte avslöja prislappen för M/S Birger Jarl, den gamla Ålandsskutan som han nu förvandlar till ett ”maritimt nöjespalats”. (Foto: Ola Söderlund) Trots traumat – som vi återkommer till – är han en livsglad visionär. Leif Ivan Karlsson, 57 år, född och uppväxt i Överkalix och känd från bland annat tv-såporna ”Karlssons” och ”Svenska miljonärer”.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Bilbrändernas högsäsong

Vi befinner oss just nu inte bara i sommar- och semestertider, utan också i högsäsongen för bilbränder. Enbart de senaste dagarna har sådana inträffat såväl i Uppsala som på ett antal skånska orter..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Vem är Ursula von der Leyen?

I skrivande stund är det osäkert om tyska försvarsministern Ursula von der Leyen vinner EU-parlamentets förtroende och blir ordförande för EU-kommissionen. Proceduren har ju blivit osedvanligt spännande den här gången i det att olika intressen krockat ovanligt hårt. Von der Leyen är en kompromisskandidat.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Man misshandlad med metallföremål

En person gripen misstänkt för grov misshandel..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Öppna famnen i öppna trädgårdar

Börja i liten skala. Skapa ett trädgårdsrum nära huset. Plantera träd och satsa på att gräva ned belysning.

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Uppgifter: James Keene nära kontrakt med Öster

Att Öster är på väg att förstärka sin offensiv är inge hemlighet. Enligt Fotboll Direkt är Superettans nästjumbo nära att skriva kontrakt med förre Elfsborgsanfallaren James Keene..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Naturlig återhämtning i skogen

Skogen som utsattes för den stora branden utanför Hovmantorp under sommaren 2008 har återhämtat sig bra. Idag har växtlivet återtagit området efter att stora delar av den brända skogen lämnades till naturlig återupphämtning. .

SmålandsPosten - 7 timmar sedan

Espejo vidare från SM-poolen

Växjö Boulesällskap hade fyra spelare med när Boule-SM i Linköping fortsatte med singelspel på tisdagen. .

SmålandsPosten - 7 timmar sedan

Trafikolycka; Medvetslös man krockade i centrum

Det var stor dramatik när både polisbilar, ambulans och brandbilar ryckte ut efter en bilolycka i centrala Älmhult efter att en man förlorade medvetande och krockade med två bilar..

SmålandsPosten - 7 timmar sedan

Storsuccé för Älmhultsbryggeriet

Ett år efter lansering har Vareböke Bryggeri släppt en ny öl. Under deras första år har det gått så bra att de nästan haft svårt att möta den stora efterfrågan..

SmålandsPosten - 12 timmar sedan

Lista: Lakers bästa poängplockare någonsinOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.