SR > Vetenskap

Monday, 22 July, 13:39

SR - 12 jul 19 kl. 06:00

AI:n slog flera mänskliga pokerspelare – i samma spelNu har ett AI-program slagit mänskliga motspelare i poker. Det har hänt förut men det nya här är att AI:n fick spela mot flera spelare, samtidigt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
AI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AI:n, slogflera , mänskliga, pokerspelarei samma , spel
Sydsvenskan - 04 apr 13 kl. 06:30

Det är bristerna som gör oss mänskliga.

Min mammas kusin hette Georg Poppel. Han var smart, rent av ett matematiskt geni som läste in universitetskurserna på halva tiden på trettiotalet. Kanske han var för smart, sa man.

Världen Idag - 21 feb 19 kl. 00:00

Tiggeri – en fråga om mänskliga rättigheter?

Frågan om tiggeriförbudets vara eller icke vara har på nytt hamnat i debattens centrum. I december slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att det omtalade förbudet i Vellinge – som särskilt avser ”kommersiella områden” på fem olika platser inom kommunen – var förenligt med ordningslagen. Därmed upphävdes också de lägre instansernas domslut, som gick i en annan riktning.

Expressen - 09 maj 19 kl. 20:22

Kommunen bötfäller sig själv: ”Mänskliga faktorn”

Bara ett par veckor efter att den nya kommunala förskolan på Orrspelsgatan i centrala Göteborg slog upp portarna kom stadens miljöförvaltning på besök.Nu ska den kommunala förskolan, ytterst stadsdelen, betala kommunen 40 000 kronor för ett kök man missat anmäla. – Det är den mänskliga faktorn, säger stadsdelen centrums ekonomichef Mikael Bjelkemyr..

IDG - 18 mar 13 kl. 14:10

Här skapas världens största mänskliga "gilla"-tumme


Luleå slog i lördags rekord genom att bilda en mänsklig "gilla"-tumme med hjälp av kummuninvånarna..

Expressen - 25 jul 14 kl. 12:27

Mänskliga kvarlevor kvar efter kraschen

Australien kommer att sända polis och militär till Ukraina för att hjälpa till att säkra området där det nedskjutna flygplanet MH17 slog ned. Det uppgav Australiens premiärminister Tony Abbott på fredagen, rapporterar AFP. Ett avtal mellan Australien och Ukraina om detta är nära att undertecknas, enligt premiärministern..

YA - 08 sep 14 kl. 06:30

Mänskliga möten över alla gränser

Foto: Sprisse Nilsson
Jorden folk, våra vänner - det var parollen när Österlens stödförening för flyktingar i går ordnade picknick. Bland talarna fanns tidigare ärkebiskopen K G Hammar, som talade om vårt behov av varandra.
Ett par hundra personer, svenskar och nyanlända, samlades i går på platsen nedanför Borrby kyrka för en Manifestation för medmänsklighet.

BT - 31 dec 14 kl. 02:09

Kuba slog till mot dissidenter

Kubansk polis har omhändertagit flera dissidenter och upplöst politiska protester. USA:s utrikesdepartement fördömer polisens ingripanden, som är de mest omfattande sedan president Barack Obama tillkännagav att de diplomatiska förbindelserna mellan USA och Kuba ska normaliseras. Kring tolv oppositionella fördes bort av polisen, inklusive maken till oppositionsbloggaren Yoani Sanchez.

Sydsvenskan - 14 maj 15 kl. 01:55

Apas mänskliga rättigheter avgörs

I Argentina har domstolsförhandlingar om orangutangen Sandras framtid inletts. Frågan är om hon ska släppas fri eller inte, sedan en annan domstol i december slog fast att hon precis som människor har rätt till vissa grundläggande rättigheter.Djurrättsaktivister har drivit fallet och hävdar att hon är olagligen inspärrad på Buenos Aires Zoo.

SvD - 14 maj 15 kl. 01:54

Apas mänskliga rättigheter avgörs

I Argentina har domstolsförhandlingar om orangutangen Sandras framtid inletts. Frågan är om hon ska släppas fri eller inte, sedan en annan domstol i december slog fast att hon precis som människor har rätt till vissa grundläggande rättigheter..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 15 kl. 01:55

Apas mänskliga rättigheter avgörs

I Argentina har domstolsförhandlingar om orangutangen Sandras framtid inletts. Frågan är om hon ska släppas fri eller inte, sedan en annan domstol i december slog fast att hon precis som människor har rätt till vissa grundläggande rättigheter.Djurrättsaktivister har drivit fallet och hävdar att hon är olagligen inspärrad på Buenos Aires Zoo.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Musik effektiv avslappning inför operation

Musik kan i vissa fall vara ett möjligt alternativ till lugnande läkemedel för patienter som ska få lokal bedövning inför en operation..

SR - 7 timmar sedan

Historisk månresa påbörjas i dag

Under förmiddagen ska den indiska rymdfarkosten Chandrayaan-2 påbörja en historisk färd mot månen. Lyckas projektet blir Indien det fjärde landet att landa på månen..

SR - 7 timmar sedan

Bonsai - framtidsyrke för unga

Den välbärgade östasiatiska medelklassens sug efter bonsai – miniatyrträd – märks i Japan. Dit söker sig både de som vill köpa exklusiva bonsaier, och unga som hoppas på en framtida karriär i trädgårdsbranschen..

SR - 19 jul 19 kl. 08:17

Ebola har lett till nytt internationellt krisläge

För andra gången har Världshälsoorganisationen deklarerat internationellt nödläge på grund av ebola. Men frågan är vad man har lärt sig sedan förra gången?.

SR - 19 jul 19 kl. 08:00

Tillsatsen som kanske kan motverka förtvining i rymden

En utmaning för astronauter, och eventuellt kommande Mars-resenärer, är att hålla musklerna aktiva. Forskare har nu tittat på om tillsatser i maten kan motverka muskelförtvining..

SR - 19 jul 19 kl. 06:16

Insektsforskarnas nya kontinent – trädkronorna

I Svenska Artprojektet har man sedan början av 2000-talet kartlagt insekter i Sverige. En del av det här arbetet handlar om att finna oupptäckta insektsarter i trädkronorna..

SR - 19 jul 19 kl. 06:17

Svenskt instrument mitt i måndammet

På den kinesiska månbil som landade på månen i januari i år finns ett svenskt mätinstrument som redan har kunnat göra intressanta mätningar..

SR - 18 jul 19 kl. 08:29

Tusentals protesterade mot teleskop

Runt 2000 personer protesterade under onsdagen på Hawaii mot bygget av ett nytt rymdteleskop..

SR - 18 jul 19 kl. 08:23

Kambodja vill inte vara en soptunna

Nu är det Kambodjas tur att höja rösten mot plastavfall och elskrot som andra länder skickar dit i hopp om att själva bli av med det..

SR - 18 jul 19 kl. 07:48

Blåfenad tonfisk på Västkusten ska märkas

För att ta reda på varför den blåfenade tonfisken återvänt till den svenska västkusten, planerar nu Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, ett märkningsprojekt i samarbete med Sportfiskarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.