BT > Nyheter

Monday, 22 July, 14:49

BT - 12 jul 19 kl. 06:00

Människan måste förvalta naturen med varsamhetDär mänsklig bebyggelse breder ut sig blir det på bekostnad av djur och natur. Att det behövs en avvägning mellan djurs och människors intressen är ofrånkomlig. .
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människanmåste , förvalta, naturenmed , varsamhet
Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 14:00

Hon vill lära barn att umgås med naturen

Personligt PRISAD. – Skogsmulle är en kombination av en riktig person och en sagofigur Den ligger mellan vuxna och barn, har mycket positiv energi. Jag tror att den gör att barnen känner att de blir sedda.

Västerbottens Folkblad - 03 apr 14 kl. 08:12

[PLUS] Människan mitt i naturen

Stora fotografier möter i Riitta Päiväläinens utställning. Den mänskliga närvaron kan vara stillsam....

YLE - 27 feb 17 kl. 11:39

Vi dras till naturen tack vare evolutionen – Ulrika lever och andas för friluftsliv

Vi kan älska, hata eller vara likgiltiga till den, men alla påverkas vi av naturen. Friluftsguide Ulrika Fellman förklarar varför. Du vet den där känslan.

YLE - 17 jun 17 kl. 11:00

Guidade utflykter längs utmärkta rutter - så här förändras vårt förhållande till naturen

Finländarna är mera intresserade av naturen, men kunnandet försvagas. Liksom andra delar av vardagen blir friluftslivet mera organiserat. Vad betyder det för vårt förhållande till naturen?

YLE - 19 jun 15 kl. 18:00

Ryggradsdjur håller på att massutrotas - människan snabbar upp 50 gånger

Forskare är nu säkrare än någonsin på hur stor negativ inverkan människan har haft på naturens mångfald. Vetskapen väntas tysta kritiker som hävdar att människans inverkan inte är så stor, och också underlätta arbetet för att rädda ekosystemen i världen. Det är ryggradsdjur som är i fokus i den nya studien som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Science nu på fredagskvällen.

Barometern - 12 aug 13 kl. 08:30

Människan är grym

Så har vi klarat av juli månad i år också. Den värsta månaden på hela året, tycker några. Nu är det slut på "stängningarna" och de begränsade öppettiderna.

YLE - 04 okt 15 kl. 07:00

Du och din puls går ner i varv i naturen

De flesta människor upplever att de blir lugnare, gladare och piggare av att vistas utomhus i naturen eller i parkmiljö. Den obligatoriska svängen ut i parken med barnet eller hunden får nästan alltid humöret att stiga, även om det kanske känts motigt att komma iväg. Nu slår färsk finländsk forskning fast att det är bra för hjärthälsan att vistas i naturen, till och med en kortare stund.

BT - 15 sep 14 kl. 20:10

Människan lika farlig som en asteroid

Människorna utrotar andra arter på jorden långt snabbare än vad forskarna hittills trott. Utdöendetakten är nu 1 000 gånger värre än före år 1500, enligt en ny studie. Den nya siffran har tagits fram av forskare i USA, Storbritannien och Schweiz under ledning av den amerikanske biologen Stuart Pimm vid Duke University.

Barometern - 24 jul 14 kl. 11:40

Rätt att nyttja det naturen erbjuder

Hör jakt hemma i ett civili-serat samhälle? Den frågan ställer Jan Landgren på Barometerns debattsida den 17 juli. Ja, urbaniseringen har onekligen förändrat mycket i vårt samhälle och en del moderna människor anser nog att naturens resurser inte längre är till för att brukas och tas tillvara.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Åtal: Slog och spottade man i ansiktet – polis använde elpistol

Sex olika åtalspunkter – det blev facit efter en utekväll då en ung man ska ha attackerat både andra gäster, ordningsvakter och poliser på Bryggan i Ulricehamn. .

BT - 1 timme sedan

Beskedet: Då kommer supervärmen tillbaka

Högsommarvärme och temperaturer upp mot 30 grader. SMHI:s prognos har goda nyheter till alla soldyrkare. .

BT - 1 timme sedan

Husköp: 30 kvadratmeter stor stuga i Borås såld – för 1,6 miljoner

Försäljningen av fastigheten på Viared Hallatorp 9 i Borås är nu klar. Ny ägare är Robert Kristian Saraniemi, 37 år, från Sandared, och säljare är Johanna Charlotta Backman Dahl-Nielsen..

BT - 1 timme sedan

Efter brutala rånen i Borås – gärningsmännen fortfarande på fri fot

Polisen har inte lyckats gripa någon av de gärningsmän som rånade två personer på Hässleholmen i fredags..

BT - 1 timme sedan

Oklart när de drabbade får komma hem igen: ”Vi gör allt vi kan”

13 hyresgäster har ännu inte fått flytta hem efter söndagens brand på Druvefors. Bostadsbolaget Willhem är på plats. – Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra hyresgäster att få tillbaka känslan av trygghet i hemmet, säger Malin Hilding, fastighetschef..

BT - 3 timmar sedan

JUST NU: Boråsare döms till fängelse – knivhögg två kvinnor

En man hemmahörande i Borås döms till tre års fängelse för att ha knivskurit två kvinnor..

BT - 3 timmar sedan

Boråsarna bokar fler utlandsresor: ”Smällde till efter midsommar”

Det svajiga sommarvädret har fått många boråsare att boka resor till Medelhavet. Och det gör att priserna stiger. – Kan man vänta går det att få betydligt billigare resor, säger Frida Mårtensson, säljchef på Ticket Borås.

BT - 5 timmar sedan

Ensamt rådjurskid avlivades – Viltexperten: ”Väldigt sällan övergivna”

Boende på Alideberg engagerade sig i ett ensamt rådjurskid. Nu har ungen avlivats. – De är väldigt sällan övergivna, oftast finns föräldern någonstans i närheten, säger viltjuristen Hanna Ek..

BT - 5 timmar sedan

No Limit-konstnär död

Den polska konstnären Robert Prosch deltog i Borås street art-festival 2015. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.