BT > Nyheter

Friday, 19 July, 06:51

BT - 12 jul 19 kl. 06:00

Kina tyranniserar sin befolkningRänderna går inte ur diktaturen Kina. Det har i år gått 30 år sedan massakern på Himmelska fridens torg. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kina, Himmelska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, tyranniserarsin , befolkning
BT - 29 apr 14 kl. 10:44

Ola Wong från smogens Kina

Det är vinter 2013. Smogen ligger tät över Peking. Amerikanska ambassaden varnar om föroreningar utanför skalan för det mätbara.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Kina lockar svenska ekonomistudenter

Intresset ökar för att plugga ­ekonomi med inriktning på Kina. Om några ­veckor reser Lundastudenterna ­Johannes Lissdaniels och Mårten Berg till Fudan­universitetet i Shanghai.
Mastersutbildningen med fokus på Kina vid Ekonomi­högskolan i Lund är teoretiskt baserad och beskriver varför Kinas ekonomi ser ut som den gör.?

YLE - 09 okt 16 kl. 10:42

Kina kan bli Finlands ekonomiska jaktmark

Både kinesiska investerare och nordiska uppstartbolag är hungriga på nya jaktmarker. Men ska handelsrelationerna bli framgångsrika, behövs ökad förståelse för det kinesiska. Salen vid uppstartbolagens högsäte Start up sauna i Esbo är fylld.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 02:04

Jordens befolkning fortsätter växa


Jordens befolkning ökar från dagens 7,1 miljarder till 9,7 miljarder år 2050. Indien kommer då att ha övertagit Kinas roll som världens folkrikaste nation, enligt Frankrikes institut för demografiska studier (INED).Halva jordens befolkning lever i dag i sju länder.

BT - 02 okt 13 kl. 02:06

Jordens befolkning fortsätter växa

Jordens befolkning ökar från dagens 7,1 miljarder till 9,7 miljarder år 2050. Indien kommer då att ha övertagit Kinas roll som världens folkrikaste nation, enligt Frankrikes institut för demografiska studier (INED). Halva jordens befolkning lever i dag i sju länder.

TA - 02 okt 13 kl. 02:34

Jordens befolkning fortsätter växa

Jordens befolkning ökar från dagens 7,1 miljarder till 9,7 miljarder år 2050.
Indien kommer då att ha övertagit Kinas roll som världens folkrikaste nation, enligt Frankrikes institut för demografiska studier (INED). Halva jordens befolkning lever i dag i sju länder.

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

YLE - 17 okt 15 kl. 17:00

Snart är hälften av världens befolkning närsynta

Hela 90 procent av kinesiska ungdomar ser dåligt på långt håll. I Finland är närsynthet bland unga inte lika vanligt, men mörka vintrar, ljusa sommarnätter och långa stunder vid skärmar gör synen märkbart svagare på lång sikt. I slutet av 1960-talet stod det klart att närsynthet inte bara är genetiskt: också ens levnadsvanor påverkar om man får glasögon i tonåren eller kanske redan som barn.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 12:32

Kina överväger offentligt rökstopp

Kina, världens största tobakskonsument, planerar att förbjuda rökning på alla offentliga platser. Statstjänstemän uppmanas också att sluta röka på sjukhus, skolor och bussar. Men motståndet är stort.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Vildana Aganovic: ”Då började jag bete mig som en människa”

Skaffa dig ett jobb som du inte behöver semester ifrån, sa någon. Denne någon är smart och dennes ord är min lag..

BT - 15 minuter sedan

Läger för hemlösa rivet: ”Frågan är vart de ska ta vägen”

Borås stad har rivit ett läger för hemlösa. Nu finns en skylt om att det är förbjudet att bo på platsen. – Oavsett om det är lagligt eller inte måste vi alla ha någonstans där vi kan sova, säger Linda Stomberg som länge hjälpt EU-migranterna i Borås..

BT - 15 minuter sedan

Boråsaren springer 90 mil på 17 dagar: ”Löpningen är inte det svåra”

Från Stockholm till Borås på 17 dagar – till fots. Det har Erik Lidén som mål. Under fredagen passerar han gränsen till Östergötland, efter en natt i vindskydd med massa godis.

BT - 45 minuter sedan

Tidsresa på lokalt retro- och antikmuseum

Det är inte ofta Cykel och hembygdsmuseet i Ambjörnarp håller öppet, men nu på lördag finns det åter chans att upptäcka den säregna samlingen av retro och antikt..

BT - 2 timmar sedan

Tona ned Elfsborgshybrisen BT

Att ett formsvagt Elfsborg borta ska ta poäng är totalt orealistiskt, menar insändaren. .

BT - 2 timmar sedan

Nej till nybygge vid Gustav Adolfs kyrka

Vad är motivet till att ni till varje pris skall bygga bostäder vid Gustav Adolfs kyrka, undrar Lena Hansson..

BT - 2 timmar sedan

Skamligt att ducka för ett kärnvapenförbud

Det är oerhört tragiskt att den svenska regeringen vägrar skriva under på FN:s förbud mot atombomber, hävdar Jyrki Seppälä..

BT - 2 timmar sedan

Sluta svamla – vidta åtgärder Västtrafik

Svar till Henrik Kjellberg, Västtrafik, BT 13/7..

BT - 2 timmar sedan

Låt oss höra mer av verkligheten nästa sommar

Det finns så många historier man vill höra som aldrig blir berättade, människor som får leva i tystnad utan att någonsin bli hörda, skriver insändaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.