Barometern > Nyheter

Wednesday, 17 July, 18:31

Barometern - 12 jul 19 kl. 05:57

En dom i tidenHögsta domstolen har för första gången dömt en man till oaktsam våldtäkt. Det är en triumf för den nya lagstiftningen men det är bara en länk i kedjan och inte heller den svagaste..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En domi , tiden
YLE - 28 okt 13 kl. 04:15

Hundratals får vänta flera år på dom

När brott som stölder och misshandel ska behandlas i tingsrätterna med allvarliga flaskhalsar. Bland de domar som föll i fjol var det 760 som hade dragit ut i över två år, då mordrättegångar i snitt går på under ett halvår. Värst är läget på Åland och i Helsingfors.

YLE - 28 okt 13 kl. 09:09

?Jag har burit på det dag och natt? ? friande dom tog fem år

I fem år och fem månader fick vårdaren vänta på svaret från tingsrätten: Hade han orsakat en annan människas död?
? Om processen skötts snabbare hade varken jag eller de anhöriga behövt utsättas för den psykiska belastningen under alla dessa år, säger han.

Skånskan - 11 jun 19 kl. 17:08

Dags igen för me­del­tiden

Lund I helgen in­tar rid­da­re, hant­ver­ka­re och gyck­la­re Folkets park i Lund för ännu en upp­la­ga av Me­del­tids­fes­ti­valen.Bengt Karlsson, ord­fö­ran­de för Me­del­tids­fö­re­ningen i Lund står i vad som just nu är en helt van­lig, om än folk­tom park, när den­na in­ter­vju äger rum tis­dag för­mid­dag.
Om bara någ­ra dagar kommer det dock se an­nor­lunda ut när Lund gör en resa mer än fem­hund­ra år bak­åt i tiden.

Kristianstadsbladet - 06 mar 12 kl. 17:17

Ännu en friande dom i muthärva

Göteborgs tingsrätt friade även i det tredje målet.
Det är alltså tredje gången som de rättsliga instanserna går emot statsåklagaren Nils-Eric Schultz på Riksenheten mot korruption som driver målen. Nils-Eric Schultz har tidigare fått bakslag i två mål som gällt bland annat en projektledare på Lokalförvaltningen i Göteborg och en tidigare teknisk chef på kommunala Poseidon.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 01:00

Riks­dagen är in­gen dom­stol

Opinion Så var det dags igen. Krav på att riks­dagen ska er­känna ett folk­mord. Inte i den me­ningen att riks­dagen skulle er­känna sig skyl­dig, utan att riks­dagen ska slå fast att nå­got skett.

Kristianstadsbladet - 14 feb 12 kl. 06:30

Vad gör de nu för tiden? Bladet synar "Årets Talanger"

Kristianstadsbladet är en av få lokaltidningar i landet som viger ett uppslag i veckan åt ungdomarna?
Kristianstadsbladet är en av få lokaltidningar i landet som viger ett uppslag i veckan åt ungdomarna. Det är inget tomt skryt.

Trelleborgs Allehanda - 17 mar 13 kl. 08:30

Kommunen överklagar LSS-dom

Rullstolburne Fredrik Jönsson fick rätt i förvaltningsrätten. Därmed har han rätt till ledsagarservice. Men kommunen överklagar nu domen till kammarrätten.

YLE - 25 mar 13 kl. 15:44

"Dom som rövar finns ändå kvar"

På torget i Borgå tycker många att det nya avtalet med Cypern är bättre än den föregående versionen. Eurozonen antas ändå gå en mörk framtid till mötes om lånandet fortsätter. Euroländernas finansministrar bestämde nyligen att Cypern får ett nödlån på tio miljarder euro.

Magazin24 - 08 mar 11 kl. 16:34

Rättegången i gång - dom redan i dag?

Den tidigare köpingsbon som är misstänkt för att ha dödat samt ätit av sin sambo kom till rätten i Skövde vid 13-tiden. Vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen inleddes så rättegången mot den 32-årige tidigare köpingsbon som är misstänkt för att ha mördat samt ätit av sin sambo.
Rättegången inleddes med att åklagaren Lars Johansson som beskrivit gärningen och presenterat bevisläget.

Nyheter 24 - 08 mar 11 kl. 20:17

Haschkannibal från Skara väntar på dom


32-åringen larmade polisen själv efter mordet. SKÖVDE. Mannen som i november larmade polisen i Skara efter att ha skurit halsen av sin flickvän, skilt huvudet från kroppen och ätit av hennes kvarlevor väntar i dag på sin dom från Skövde tingsrätt, rapporterar Aftonbladet.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Märta Tikkanen: "Förstår inte hur jag orkade"

Åsa Moberg, Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen – tre vänner som länge skrev brev till varandra. Nu har Märta Tikkanen samlat ett urval av sina brev till vännerna i brevbiografin "Måste försöka skri-". Oj vad jag har hävt ur mig till Åsa och Birgitta, säger hon..

Barometern - 1 timme sedan

Brott: 21-åring ska ha förvarat en machete i bilen

En 21-årig man åtalas på fyra punkter. Under en husrannsakan i en bil mannen färdats i ska han bland annat ha förvarat en machete. .

Barometern - 1 timme sedan

Ridklubben Uddens gäststall invigt

Under onsdagen invigdes Ridklubben Uddens gäststall. I gäststallet finns 40 boxar som alla hyrdes ut på bara ett par timmar inför helgens tävlingar. .

Barometern - 1 timme sedan

Imorgon startar den årliga matmässan i Mörbylånga

Den 18-19 juli intar Mat i Världsarvet för tredje året i rad hamnen i Mörbylånga..

Barometern - 1 timme sedan

Körkortslös man stoppades av polis

En 43-årig man från Mönsterås kommun åtalas nu för grov olovlig körning..

Barometern - 1 timme sedan

Hör världsmusikerna sätta Sjöfartsmuseet i gungning

När världsmästaren i munspel Filip Jers och prisbelönte gitarristen Emil Ernebro möts på scenen skapar de en oförglömlig musikalisk upplevelse..

Barometern - 1 timme sedan

Trolleri och allsång för barnen

Redan på onsdagseftermiddagen var det fullt på bänkarna framför allsångsscenen på Torget i Mönsterås. – Det här är roligt, tycker Tindra Norell, 10 år, som hade turen att få komma upp på scenen och trolla..

Barometern - 2 timmar sedan

Nya vattenverket kan komma att upphäva bevattningsförbudet

När det nya vattenverket är i full produktion kan bevattningsförbudet upphävas. Det skriver driftchefen i Mörbylånga kommun, Ingulf Fagö, i ett mejl till en man som skickat in en fråga till kommunen..

Barometern - 2 timmar sedan

Inbrottsvåg i Emmaboda inatt

Flera lokaler och verksamheter har haft besök av inbrottstjuvar inatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.