Barometern > Nyheter

Tuesday, 23 July, 00:29

Barometern - 12 jul 19 kl. 06:00

SD enda parti som motsatte sig höjda arvodenI en replik på vårt debattinlägg förargas Socialdemokraterna över att vi belyser det faktum att de driver på för och fått igenom förslag om att höja sina egna arvoden samtidigt som kommunen står inför stora besparingar..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD enda partisom , motsattesig , höjda, arvoden
YA - 10 maj 18 kl. 00:01

Moderaterna hoppade av partiöverläggningar: ”Jag är förvånad”

Moderaterna har inte deltagit i partiöverläggningarna om arvoden och kommunens organisation inför nästa mandatperiod. Partiet avstod också ifrån att delta i beslutet när det färdiga förslaget behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott. – Jag är förvånad, säger kommunalrådet Kent Mårtensson (S).

Skånskan - 15 dec 18 kl. 15:00

Liberaler utan både platser och arvoden

STAFFANSTORP Liberalerna blir utan platser i nämnderna och därmed även utan arvoden.
Orsaken är att partiet fick för få mandat och inte ingår i någon valteknisk samverkan.Som SkD tidigare berättat har M och KD ingått en sådan samverkan och likaså S, MP, V och C.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:55

Starta ett parti så får du pengar

Många människor har politiska värderingar om ett bättre samhälle, en vilja att lösa problem, men bara några få är politiskt aktiva. Det är än mer sällsynt att gå utanför den upptrampade stigen och starta ett nytt parti.
Men det finns undantag.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:55

Starta ett parti så får du pengar

Många människor har politiska värderingar om ett bättre samhälle, en vilja att lösa problem, men bara några få är politiskt aktiva. Det är än mer sällsynt att gå utanför den upptrampade stigen och starta ett nytt parti.
Men det finns undantag.

SmålandsPosten - 02 sep 13 kl. 00:30

Starta ett parti så får du pengar

Många människor har politiska värderingar om ett bättre samhälle, en vilja att lösa problem, men bara några få är politiskt aktiva. Det är än mer sällsynt att gå utanför den upptrampade stigen och starta ett nytt parti. Men det finns undantag.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 16:47

Häftig debatt om partiöverläggningar

ystad På torsdagens kommunfullmäktige blev det debatt om Moderaternas val att inte delta i partiöverläggningarna kring hur kommunen ska organiseras och de folkvaldas arvoden.Moderaterna valde att inte delta under de partiöverläggningar där förslag till kommunens organisation och de folkvaldas arvoden togs fram för mandatperioden 2019-2022. Bakgrunden till M:s beslut var att styrande Socialdemokraterna och Centerpartiet inte genomfört partiöverläggningar vid flera tillfällen, bland annat när det gällde införandet av en folkhälsoberedningen och ett elhandelsbolag.

Barometern - 24 sep 14 kl. 07:13

Vilka röstade på rädslans parti?

Ja, nu har vi äntligen haft val i Sverige och resultatet är en stor framgång för SD. Men jag kan inte låta bli att fundera över vilka som är deras väljare. Det är många som röstat på SD men var finns de?

YA - 14 jun 18 kl. 21:59

Het diskussion om arvoden till förtroendevalda

Torsdagskvällen bjöd på en stundtals het debatt i kommunfullmäktige om arvoden till förtroendevalda. Det var dock inte storleken på arvodena som var i fokus, för det var alla i princip överens om. Debatten handlade mer om vem som svikit vem i samband med partiöverläggningarna..

Blekinge Läns tidning - 24 sep 18 kl. 10:51

”Se över politikernas arvoden”

Ronnebypartiets Sune Håkansson vill att Ronnebys kommunfullmäktige tar ett helhetsgrepp kring politikernas arvoden. Han föreslår att man sätter ihop en grupp med en representant från varje parti som snarast ser över reglerna..

YA - 14 mar 19 kl. 22:24

Inget stöd för sänkta arvoden

När Vänsterns motion om att politikernas arvoden bör sänkas debatterades i fullmäktige, fick den mothugg av bland annat Moderaterna som menade att frågan väckts för att det är två kvinnor på kommunalrådsposterna. – Beklagligt och anmärkningsvärt av Vänstern som säger sig vara ett feministiskt parti, sa Magnus Anderberg (M)..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 2 timmar sedan

Krock med rådjur på riksväg 25

Barometern - 2 timmar sedan

Anmälan: Äldre man isolerades på grund av missförstånd

Den äldre mannen dömdes för grovt rattfylleri i början av året och skulle spendera en månad i fängelse..

Barometern - 3 timmar sedan

Våt vandring genom Stensjö By

Den första dokumentationen om Stensjö dateras till 1351 och ända fram till i dag har platsen, en mil norr om Oskarshamn, legat kommuninvånarna varm om hjärtat. Christer Ek är en av dem och gör guidade turer runt området..

Barometern - 3 timmar sedan

Miljövänliga kassar delas ut gratis

På fredag och lördag ska Schyssta kassen delas ut vid Baronen och ute vid Hansa City. Schyssta kassen är en gratis och miljövänlig tygpåse gjord av återvunna hotellakan. UF-företaget drivs av Oliver Davidsson, Jesper Ringfjord och Gustav Haglund.

Barometern - 3 timmar sedan

Skogsbrand Böta kvarn

Barometern - 4 timmar sedan

Fyra stilar på sommarutställning

Just nu pågår konstföreningens sommarutställning i hamnen som bäst. – Vår uppgift är att visa konst av olika slag så det känns bra att vi har med fyra konstnärer, säger Carin Ottosson, kassör i Mönsterås konstförening..

Barometern - 4 timmar sedan

30 meter hög telefonmast byggs i Stora Rör

Länsstyrelsen avslår de överklaganden som gjorts på det beviljade bygglovet av en 30 meter hög telefonmast i Stora Rör..

Barometern - 5 timmar sedan

Nybros friluftsliv näst bäst i länet efter Mönsterås

Nybro är utsett till länets andra bästa friluftskommun efter Mönsterås. I hela Sverige halkar Nybro från plats åtta ner på plats 27 jämfört med förra året - men kommunen satsar på en förstaplats i framtiden. .

Barometern - 5 timmar sedan

Sjöfartsföreningen vill få ett slut på toalettproblemet

Upprörda medlemmar i sjöfartsföreningen tycker det får vara nog nu. - Vi har annat att syssla med än att bråka om en futtig toalett. Det här borde vara utrett för länge sen, säger Anders Nyström..

Barometern - 6 timmar sedan

OBBK kommer att göra sin tredje raka säsong i Basketettan.

OBBK kommer att göra sin tredje raka säsong i Basketettan. Från och med nu med en ny tränare. Edvin Frisk har skrivit ett ettårskontrakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.