Barometern > Nyheter

Friday, 19 July, 07:47

Barometern - 12 jul 19 kl. 06:00

Ledare: Bostadspolitiken reducerar villan till en drömBarnfamiljerna vänder sig mot samhällsplanerarnas skisser och väljer att flytta till småsamhällenas villor..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledare, Bostadspolitiken, reducerar, villantill en , dröm
SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 07:29

En ny inriktning på bostadspolitiken krävs

SSU vill införa ett investeringsstöd för byggandet av hyresrätter. Bostadssituationen är alarmerande i Kronoberg och många andra delar av landet, skriver Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund och Henrietta Serrate, distriktsordförande SSU Kronoberg. Bostadssituationen är alarmerande i Kronoberg liksom i många andra delar av Sverige.

Cornucopia - 16 feb 16 kl. 09:48

Inget kommer hända inom bostadspolitiken

"Regeringens" två partier klarar inte av att komma överens om bostadspolitiken. Finansminister Margareta Andersson (s) förklarar öppet att "bostadsminister" Mehmet Kaplan (mp) inte uttalar sig å regeringens vägnar. Det är uppenbart att praktikanterna inom "regeringen" inte kommer kunna prestera något alls inom bostadspolitiken under en mandatperiod där halva tiden snart gått.

YA - 23 jul 13 kl. 04:00

Bredda bostadspolitiken

Foto: Johanna Wallin
Moderaterna efterlyser en nationell strategi för att lösa bostadsbristen. Det är välkommet.
Det finns ingen enkel lösning på bostadsbristen i Sverige.

BT - 21 jun 16 kl. 16:26

Bostadspolitiken: ... och politikerna somnade om

Efter att allianspartierna i måndags kväll lämnade bostadssamtalen med regeringen och Vänsterpartiet står Sverige långt ifrån en nödvändig blocköverskridande överrenskommelse om bostadspolitiken. Krisinsikt i bostadspolitiken verkar saknas..

BT - 14 jul 18 kl. 04:00

Anpassa bostadspolitiken

Bostadspolitiken går i kraftig otakt med önskemålen från de boende och de bostadssökande, menar företrädare för Trä- och Möbelföretagen och föreslår en rad åtgärder för att modernisera den svenska bostadspolitiken..

Västerbottens Folkblad - 28 mar 12 kl. 00:25

Lägg extra krut på villan

LEDARE: Scharinskas verksamhet har stor betydelse för Umeås och Sveriges musikliv. Heta känslor rasar inom Umeås musikliv då man befarar att Umeå kommun kommer att sälja den gamla disponentbostaden och före detta kårhuset Scharinska villan. I dag hyr Umeå Studentkår ?

BT - 05 jan 12 kl. 00:30

Ledare: Maktbesked som förpliktigar

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) har mest makt i Borås, enligt den lista BT presenterar i dag. Det är ett välkommet besked, även till väljare som hellre sett ett annat politiskt styre. Det visar nämligen att politik spelar roll.

BT - 09 maj 11 kl. 07:41

Nu skall vita villan i Tranemo tömmas

Projektet är avslutat och städning pågår. Vita Villan är på väg att tömmas. Vita Villan är arbetsmarknadsprojektet som skapades när ungdomsarbetslösheten skenade i väg i Tranemo kommun.

Trelleborgs Allehanda - 06 sep 11 kl. 16:58

Gula villan inte med på lista

Arkivbild: Claes Nyberg
Arbetsmarknadsförvaltningen räknar inte med att Gula villan görs om till flyktingboende.
Frågan om Gula villan ska bli flyktingboende eller inte tas upp av kommunstyrelsen på torsdag. Det avgörande beslutet fattas av kommunfullmäktige 26 september.

BT - 19 feb 14 kl. 18:40

Villan såld - för mångmiljonbelopp

Villan i Strömsfors är såld. Hökerum Bygg AB har köpt huset – som har 23 rum – och målet är att bygga en konferensanläggning. Villan, eller disponentvillan, har "bara" drygt hundra år på nocken.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Ny chef med många bollar i luften

Som barn drömde han om att bli fotbollsproffs. Men livet förde honom till en annan livsväg - han blev kommunal tjänsteman. Nyligen fick han jobbet som chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar..

Barometern - 45 minuter sedan

Sångerskan Lola Regenthal har hittat lugnet på hemmaplan

Äventyret lockade jazzsångerskan och musikern Lola Regenthal från Öland, men efter några år utomlands drog familjen och lugnet tillbaka henne. Nu med ro i kroppen och en stor lust att utforska musiken jobbar hon gärna med lokala förmågor..

Barometern - 1 timme sedan

Högsbylaget gick inte vidare

Barometern - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Barometern - 1 timme sedan

Elitryttaren Linda Heed fyller 40 år: "Jag och hästarna tänker lika"

Hon har ridit och tävlat hela livet. För Linda Heed handlar hästlivet om att vinna – men även om kärleken till de stora djuren. "Jag brukar få hästarna att kämpa med mig", säger hon..

Barometern - 1 timme sedan

Strandskyddet behöver förbättras, inte urholkas!

Sverige är unikt – det finns nästan inga andra länder som har skyddat sina stränder på samma kloka sätt som gjorts här sedan 1950-talet. Tack vare strandskyddet har vi orörda stränder som sjuder av liv. .

Barometern - 1 timme sedan

Gott ledarskap viktigare är viktigare än pengar

Jag läste ett reportage om Café Lotsutkiken i Kalmar. En ny ägare har tagit över. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.