Barometern > Nyheter

Thursday, 18 July, 23:20

Barometern - 12 jul 19 kl. 06:00

Hudcancern minskar i länet – men Kalmar fortsatt hårt drabbatTidigare var Kalmar det län med flest rapporterade fall av hudcancer – men inte längre. Däremot ligger vi fortsatt förhållandevis högt i statistiken. – Alla har kunskap om sambandet mellan solen och cancer, men studier visar att när man är ung så bryr man sig ändå inte, säger överläkare Marianne Maroti..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Marianne Maroti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hudcancern, minskari , länetmen , Kalmarfortsatt , hårtdrabbat
Barometern - 12 jul 19 kl. 09:37

Hudcancern minskar i länet – men Kalmar fortsatt hårt drabbat

Tidigare var Kalmar det län med flest rapporterade fall av hudcancer – men inte längre. Däremot ligger vi fortsatt förhållandevis högt i statistiken. – Alla har kunskap om sambandet mellan solen och cancer, men studier visar att när man är ung så bryr man sig ändå inte, säger överläkare Marianne Maroti..

DI - 04 apr 14 kl. 12:22

Lannebo minskar i Net Entertainment

Lannebo Fonder minskar sitt innehav i Net Entertainment till drygt 3,8 miljoner aktier, vilket motsvarar 9,75 procent av antalet aktier och 4,28 procent av rösterna..

Affärsvärlden - 07 nov 14 kl. 15:30

Storägare minskar i Net Entertainment

Storägaren Lars Kling minskar sitt innehav i Net Entertainment till 4,9 procent av rösterna och 1 procent av kapitalet i bolaget..

Polisen - 05 aug 13 kl. 16:06

Tillgreppsbrotten minskar kraftigt i Kalmar län

De polisanmälda tillgreppsbrotten (exkl. snatteri) minskade kraftigt under första halvåret 2013. Kalmar län har tillsammans med Kronobergs län de största minskningarna i landet med -22 %.

Barometern - 10 maj 17 kl. 10:55

Kalmar län ensamt i landet om minskande befolkning

För första gången på mycket länge minskar befolkningen i Kalmar län. Med ett minus på 116 personer är länet ensamt i hela landet om att tappa invånare..

Barometern - 12 feb 19 kl. 09:21

Arbetslösheten i länet fortsätter sjunka

Arbetslösheten bland utrikes födda minskar snabbt i Kalmar län. Under januari minska antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen i länet med 4,3 procentenheter, dubbelt så bra som riket i helhet andelen minskade med två procentenheter..

Barometern - 12 apr 16 kl. 09:57

Fler unga i arbete under senaste året i länet

Arbetslösheten minskar svagt i Kalmar län. Samtidigt ljusnar läget för ungdomar..

DI - 01 feb 11 kl. 14:10

AMF Pension minskar i Net Insight

Barometern - 11 okt 13 kl. 11:43

Arbetslösheten minskar i länet

Den mörka utvecklingen på arbetsmarknaden i Kalmar län börjar vända. Under september månad ökade antalet nyanmälda platser samtidigt som antalet arbetslösa minskar. Arbetsförmedlingens siffror för september månad är positiv läsning för Kalmar län.

Barometern - 20 feb 14 kl. 07:39

Dragloket tappar fart Kalmar tappar mark Liten ökning för Kalmar Persson inte nöjd med Kalmars siffror Bostadsbrist bakom blygsam folkökning

Bostadsbrist. Det är Johan Perssons enkla förklaring till varför länets ”drag­lok” Kalmar saktar farten och bara ökar med 216 personer. Statistiska Centralbyråns befolkningssiffror för 2013 var ingen munter läsning för länets makthavare.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Lars Vegas Trio på Larmtorget

Musikframträdandena på Larmtorget i Kalmar avlöser varandra. På torsdagskvällen intog Lars Vegas Trio scenen..

Barometern - 2 timmar sedan

Premiär för drönarkurs på Linnéuniversitetet

I en av sommarkurserna på Linnéuniversitets Summer Academy får studenterna lära sig att flyga drönare. Enligt Patrik Elm som är kursansvarig har intresset för kursen varit stort. .

Barometern - 2 timmar sedan

Musikalisk tuttifrutti på torsdagens sommartorg

Under sommarmånaderna byter Lilla torget skepnad till Sommartorget. Varje torsdag står det nya artister med ny typ av musik på torgets scen. Denna torsdag var det dags för Peter O Ekberg och det Offentliga Rummet..

Barometern - 2 timmar sedan

Guld till Kalmar i boule-SM

Kalmar har fått tre nya svenska mästare. I konkurrens med 160 lag tog Calmar Petanque hem guldet i klassen tripple mixed i boule..

Barometern - 3 timmar sedan

Karuseller och ballonger poppis på marknaden

Under torsdagen var det dags för den årliga sommarmarknaden på Torget i Mörbylånga där besökare kunde strosa omkring i solen bland godisstånd, kläder, smycken och loppisar. .

Barometern - 3 timmar sedan

Bergvall om fortsättningen: ”Kan fortfarande göra det bra”

Okej utan att glänsa. Lovisa Karlsson hade behövt en bättre dag. – Medalj kan vi glömma, säger tränaren Agne Bergvall..

Barometern - 4 timmar sedan

Larm om skogsbrand utanför Ruda

Barometern - 4 timmar sedan

Toalettproblemet ännu inte löst vid norra kajen

Sommaren är här och problemet med offentlig toalett på norra kajen, där Seglarhyllan och Sjörfartsföreningens museum ligger, har blivit ett akut problem. Inte minst för de yngre besökarna på lekplatsen..

Barometern - 4 timmar sedan

Så går det för Kalmar i sommar

Semestersäsongen är inte slut än, men hittills verkar det som att det blir en bra sommar för verksamheterna runt om i Kalmar. För museer, kaféer, cykeluthyrning och hotell har sommaren börjat bättre i år än förra året. .

Barometern - 4 timmar sedan

Linnéstudenters film visas på Island

Tre före detta studenter vid Linnéuniversitetet i Kalmar är representerade med sin examensfilm vid en stor festival på Island..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.