DN > Opinion

Wednesday, 24 July, 08:55

DN - 12 jul 19 kl. 05:30

Sofia Nerbrand: Satsa mer på de samhällsbärande läkarna
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nerbrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sofia, NerbrandSatsa , merpå de , samhällsbärande, läkarna
Västerbottens Folkblad - 27 jan 14 kl. 23:00

Moderaterna – inte samhällsbärande

I helgen presenterade affärstidningen Dagens Industri en opinionsundersökning där Novus dels tittat närmare på vilka politiska sakområden som är viktigast för svenska folket, och dels vilket parti som har bäst politik för respektive område. De fem viktigaste områdena var i tur och ordning: sjukvården, skola och utbildning, sysselsättning/arbetslösheten, äldreomsorg, samt landets ekonomi. Det är i [...

Nyan - 29 mar 18 kl. 09:16

Ålands Näringsliv driver på samhällsservicereform

Medelbetyget i trendbarometern från Ålands Näringsliv är nöjaktiga 7,2. Betyget har nu varit det samma i ett år. Trendbarometern mäter hur väl landskapsregeringen klarat av att förbättra företagarnas villkor.

Sydsvenskan - 30 sep 16 kl. 04:00

"Idrottens roll som samhällsbärare är underskattad och outnyttjad."

Debattinlägg av Håkan Jeppsson, ordförande för Malmö FF..

Barometern - 28 feb 14 kl. 07:10

Tilliten saknas i svenska skolan

”Dagens kommunpolitiker inser inte vad som konstituerar en bra lärare och vad denne behöver för att klara sitt samhällsbärande uppdrag.” Professor Leif Lewin talar i sin statliga utredning, Staten får inte abdikera från skolan, om den stora bristen på tillit mellan lärarna och skolans huvudmän, kommunerna. När utomstående tvingats gå in i de ofta svåra avtalsförhandlingarna de senaste åren har sett att det finns stora problem i förtroendet mellan parterna inom skolans område.

Cornucopia - 27 nov 15 kl. 13:03

Regeringen föreslår frivillig a-kassa på 25 000:- SEK i 12 månader för disputerade

Regeringen lägger ett förslag om att införa en frivillig och gratis a-kassa på 25 000:- SEK i 12 månader för disputerade, sk forskarexamen. Man behöver inte ens söka jobb under tiden, men behöver sitta med på diverse seminarier i pedagogik under perioden.

Som bekant råder det en allt mer desperat lärarbrist i landet, och värre blir det med stora pensionsavgångar framöver.

Sydsvenskan - 07 nov 13 kl. 06:30

Den inre marknaden. När valet står mellan änglar och Arbetsförmedlingen.

Förr i Sverige behövde småbönder stå på god fot med hustomtar som annars stjälpte i stället för att hjälpa. Byns kloka gumma stöttade i förhandlingarna. Idag har hon ersatts av helare och medier vars tjänster går ut på samma sak som den traditionella folktrons riter: en känsla av trygghet måste skapas i en värld där inte mycket går att förutsäga.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 15 kl. 08:49

Medborgare – inte reklampelare

Politiken bör ha gränser för vad den alls ägnar sig åt. Vissa verksamhetsområden bör undvikas och politiker ska inte inom ramen för sitt uppdrag lägga en del av skattekronorna på att göra reklam för hur de förvaltar den makt som givits dem i förtroende. Kommuner och myndigheters kommunikationsavdelningar bör inte ägna sig åt varumärkesbyggande genom att till exempel ge ut tidningar eller driva tevekanaler där man haussar sig själv och sin verksamhet.

Cornucopia - 08 mar 17 kl. 11:12

Språk är makt

Idag är det den internationella kvinnodagen och man kan konstatera att i takt med att svenskar blivit jämställdare så förändras språket allt mer för att avspegla det moderna Sverige. Det är en positiv utveckling och visar också att språk är makt.
Idag är hen etablerat i det svenska språket, även om det egentligen redan fanns ord för detta, som hin.

BT - 07 mar 14 kl. 10:36

Tilliten saknas i svensk skola

Lärare måste få mer frihet att själva avgöra hur arbetet ska läggas upp. Läraryrket bygger på engagemang och kunskap. Släpp lärarna fria och ge dem tid och möjlighet att förbereda sig och samverka kring sina ämnen med sina kollegor.

Sydsvenskan - 03 jul 15 kl. 17:01

Politiker älskar barnmorskor – lite vid sidan om.

Det är inte svårt att tycka om barnmorskor, proffsen med uppgift att föra fram nytt liv och samtidigt stötta blivande föräldrar som ibland kanske inte riktigt kunnat föreställa sig vilken omtumlande upplevelse en födelse är. Barnmorskorna är också en favorit hos politiker. Nu senast under Almedalsveckan var det dags för Sverigedemokraterna att vilja utbilda fler barnmorskor.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

En gnista skulle kunna tända en världsbrand

DN 24/7 2019.  Den växande krisen i Persiska viken kräver både krigsfartyg och klokskap. De förstnämnda finns.

DN - Igår: 20:30

Ledare: En handelsresande i begagnade lögner

DN 23/7 2019. Allt talar för att Boris Johnson på tisdagen blir ny partledare för Tories och därmed också Storbritanniens premiärminister. Det är dåliga nyheter inte bara för hans parti och hans land utan för oss alla..

DN - I förrgår: 16:36

USA måste sluta leka med elden i Mellanöstern

DN 22/7 2019. USA har under president Trumps ledning undergrävt den internationella rättsordningen. Det ökar osäkerheten i världen och försvårar konflikthantering, vilket vi nu ser i krisen med Iran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.