Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 July, 08:54

Skånskan - 12 jul 19 kl. 05:30

Utmaning för kommissionenNyligen annonserade regeringen att man tänker tillsätta en välfärdskommission. Bra, kanske någon tänker. Det där har vi varit med om förut, tänker någon annan. Den här regeringen har inte tillsatt någon tidigare, men under årens lopp har frågan om välfärdens finansiering stötts och blötts i olika konstellationer, utan att komma särskilt mycket närmare en lösning.
SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, tog 2011 fram en rapport ”Hur ska välfärden formas i framtiden?
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKL, Kommuner, Landsting, Hur, Konjunkturrådets, Kommunernas, Region Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utmaningför , kommissionen
Cornucopia - 28 jun 16 kl. 15:05

Stefan Löfven: EU behöver förbättras - enorm utmaning

Statsminister Stefan Löfven (notera korrekt stavning, Utbildningsdepartementet) har skaffat Twitter. I sin första tweet konstaterar han att EU behöver förbättras, vilket är en stor utmaning. Kort sagt menar den EU-fientlige Stefan Löfven att EU har stora brister.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sjöström om OS-tiderna: ”Utmaning”

Med precis ett år kvar till OS i Tokyo befinner sig Sveriges kanske största guldhopp på VM i Gwangju i Sydkorea. Där tävlar hon på kvällen – men i Tokyo blir det tidiga morgnar för simmarna. – Det blir en utmaning, säger hon om de tv-anpassade starttide.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Sjöström om OS-tiderna: ”Utmaning”

Med precis ett år kvar till OS i Tokyo befinner sig Sveriges kanske största guldhopp på VM i Gwangju i Sydkorea. Där tävlar hon på kvällen – men i Tokyo blir det tidiga morgnar för simmarna. – Det blir en utmaning, säger hon om de tv-anpassade starttide.

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

YA - 27 mar 13 kl. 04:00

En riktig jävla utmaning

Klotet blir varmare, jordborna fler, svenskarna äldre. Hur ska det gå ihop? Det undrar regeringen också.

EU-Parlamentet - 29 jan 15 kl. 12:42

Artikel - Energiunionens utmaning: att säkra Europas energiförsörjning

Allmän information : EU löper ständig risk att drabbas av avbrott i energiförsörjningen. "Tio procent av våra hushåll har inte råd med ordentlig uppvärmning och alltför mycket energi slösas bort", sade Maroš Šefčovič, vice-ordförande i kommissionen, med ansvar för energiunionen, under ett möte med Miljö- och Energiutskotten den 26 och 27 januari. Han presenterade sin vision för hur energiunionen ska tackla dessa utmaningar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kommissionen vill ha bankunion

Det räcker inte med åtgärder för att få fart på tillväxten och få bättre balans i statliga finanser i eurozonen, enligt EU-kommissionen. För att komma tillrätta med krisen i eurozonen måste steg tas mot en bankunion, det vill säga gemensamma institutioner för att hantera banker i kris, enligt rekommendationer från EU-kommissionen. EU föreslår samtidigt bland annat så kallade euro-obligationer, för gemensam upplåning, och att eurozonens krisfond ESM ska få rätt att gå in med kapital direkt in i krisbanker, utan att ta omvägen via värdnationens statsbudget.

Supermiljöbloggen - 20 aug 15 kl. 17:12

Vargjakten – nu ligger bollen hos EU-kommissionen

Naturskyddsföreningen och WWF tror att Sverige kommer dras inför EU-domstolen. Den svenska regeringen däremot hoppas på dialog. Turerna kring den svenska vargjakten fortsätter.

YLE - 31 maj 17 kl. 14:23

EU-kommissionen: Gemensamma skuldebrev och samfinansierade investeringar medel för att utveckla euron

EU-kommissionen förslår gemensamma skuldebrev för euroområdet som en åtgärd för att vidareutveckla den gemensamma valutan. Finlands regering har motsatt sig att det gemensamma ansvaret utökas. EU-kommissionen föreslog på onsdag ett europeiskt riskfritt skuldebrev, ett så kallat European safe asset.

BT - 14 feb 12 kl. 18:16

Svensk ekonomi oroar EU-kommissionen

De svenska hushållens ökande skulder och statens låga investeringar oroar EU-kommissionen.Samtidigt får sex euroländer räkna med dyrare lån sedan de fått sina kreditbetyg sänkta.Sverige är ett av tolv länder som EU-kommissionen nu ska syna närmare eftersom kommissionen anser att de visar upp ett eller flera oroande tecken i ekonomin.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Sommarkvällar i tv-seriernas tecken

Krönika I går kväll var det en riktigt grå och regnig sommarkväll. Och i stället för att klaga parkerade jag mig tacksamt i soffan och avverkade två avsnitt av den suveräna tyska serien Babylon Berlin (alla åtta avsnitt finns på SVT Play).
Sammanlagt nästan tre timmar blev det i Berlin anno 1929 där Weimarrepuliken går mot sitt slut, antidemokratiska krafter och kriminella grupperingar samsas med både goda och onda poliser och ett överdådigt nöjesliv.

Skånskan - 10 minuter sedan

Torskfiske förbjuds i södra Östersjön

Skåne Läget är mycket utsatt för torsken i Östersjön. För att minska påfrestningarna på beståndet införde EU-kommissionen i går ett akut stopp för kommersiellt fiske efter torsk i södra delarna av Östersjön – från och med tisdagen. Påbudet gäller syd- och östkusten, från Falsterbo till Kalmar.

Skånskan - 1 timme sedan

Singelolycka i centrum

Malmö Polis och räddningstjänst har skickats till en trafikolycka på Bellevuevägen på onsdagsmorgonen.Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en annan personbil. Larmet kom in klockan 07.

Skånskan - 2 timmar sedan

S vill flytta hela biblioteket

SVALÖV
– Flytta huvudbiblioteket i Svalöv till Kvarnhuset. Då kommer kulturen mycket närmare kommunens medborgare.
Socialdemokraterna tycker att den nuvarande placeringen på Forslidsgården ligger illa till samtidigt som alltmer utrymme blir ledigt i Kvarnhuset.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två män skadade i bråk vid stationen

Kävlinge Sent på tisdagskvällen larmades polisen om en misshandel vid järnvägsstationen.Polispatruller åkte till platsen för att undersöka närmare. Det visar sig att två personer skadats i ett bråk, där den ena personen ska ha fått skador i en arm och den andra personen i ett ben.

Skånskan - 11 timmar sedan

SM-guld till Stockamöllan

BÅGSKYTTE Stockamöllans IF kunde räkna hem sex medaljer under de två senaste helgernas svenska mästerskap i bågskytte.På junior-SM i Mjölby/Motala tävlade Julia Wilhelmsson i klassen Barebow junior damer och tog silver i 3D, brons i fält och brons i tavla.
Under tavel-SM i Helsingborg deltog nio av klubbens skyttar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade småkryp i restaurangmaten

Skurup Efter en kunds klagomål på insekter i maten gjorde kommunens miljöenhet en oanmäld inspektion av restaurangen.Källan till småkrypen tros vara flera sopkärl som stod nära ytterdörren till varuintaget.
Dörren var öppen vid tidpunkten för inspektionen och inspektören gav en man från företaget som driver restaurangen bassning och uppmärksammade att fönster och dörrar måste vara stängda.

Skånskan - 13 timmar sedan

Trehjuling kvällens raritet

Löddeköpinge Det finns alltid en första gång för speciella fordon. Tisdagens raritet var en kanadensisk trehjuling. Polaris Slingshot är en mc men kan köras utan hjälm.

Skånskan - 13 timmar sedan

Två misshandlade – äldre man förd till sjukhus

Två personer har misshandlats under tisdagen i stadsdelen Holma. En äldre man är förd till sjukhus. Strax efter klockan 17 på tisdagen larmades polisen till en misshandel i Malmö.

Skånskan - 14 timmar sedan

De närmaste dagarna ljuder visor i staden

lund
Ett lika säkert sommarinslag som kräftpremiären är Visfestivalen i Lund, som inleddes på tisdagen med Barnvisfestivalen.
I tävlingen vann låten Diskokatten som spelades av en grupp från Limus musikskola.
På onsdagen börjar det stora programmet i Stadsparken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.