Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 July, 08:54

Skånskan - 12 jul 19 kl. 05:30

Vindkraft bra för klimatetUnder förra året producerades 1 430 gigawatttimmar (GWh) vindkraft i Skåne, enligt ny statistik från Energimyndigheten. Detta bidrog till minskade utsläpp av växthusgaser med cirka 860 000 ton, vilket motsvarar 15 procent av länets egna utsläpp. Genom tydliga mål för vindkraft i länets nya klimat- och energistrategi kan utsläppen snabbt minska ytterligare.
Klimatkrisen är akut och de globala utsläppen måste minska omgående och kraftigt. Skånes och övriga Sveriges vindkraftsutbyggnad kan snabbt minska utsläppen i våra grannländer, och samtidigt säkerställa att elektrifieringen av transportsektorn och industrin i Sverige sker med förnybar elproduktion, utan att utsläppen i grannländerna ökar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
GWh, Skåne, Energimyndigheten, Sveriges, Sverige, TWh, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vindkraft, braför , klimatet
SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 07:24

Vindkraft bra för miljön och jobben

?Kommentar till Stoppa denna vansinniga utbyggnad av vindkraft av Lars Ulvesten den 15 november.
?

Sydöstran - 30 mar 16 kl. 17:21

Vindkraft bra för Sverige

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson var märkbart imponerad. Anders Nilson och Hans-Olof Svensson vid Blekinge Offshore har berättat om planerna på världens största havsbaserade vindkraftspark strax utanför Hanö. Det är en satsning som inte får sjabblas bort..

UT - 06 nov 18 kl. 00:00

Insändare: Vindkraft bra men inte nära Komosse

I en debattartikel i UT 1/11 funderar Ingemar Basth kring vindkraftverk, motorvägar, subventioner med mera..

BT - 27 apr 13 kl. 00:30

Var varsam med klimatet

Det jublades i Borgstena när det i början av mars kom besked om att kommunstyrelsen skulle säga nej till vindkraftsparken. Det var, av många skäl, ett klokt ställningstagande. Och ansvarigt kommunalråd Tom Andersson (MP) förklarade bra på sin blogg: ?

Supermiljöbloggen - 18 nov 15 kl. 13:56

#mittstatement – Visa vad du gör för klimatet

Supermiljöbloggen drar igång #mittstatement, en kampanj där du kan dela vad du gör för klimatet. Två personer som deltar får en resa till Göteborg, bo på hotell och se fantastiska uppsättningen #5degrees. Häromdagen blev Supermiljöbloggen utmanade av #earthstatement, vilket är ett upprop för åtta klimatmål vi borde hålla oss.

Expressen - 09 nov 17 kl. 22:44

Sju trender som är bra för klimatet

Plantbaserad kost, sol- och vindkraft, elbilar, mindre kolanvändning och minskad skogsskövling.Här är sju trender som är bra för klimatet, enligt The Guardian..

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Vindkraft för klimat och jobb

Svar till Morgan Hjalmarsson (FP), BT 3/4. Morgan Hjalmarsson tycks helt ha missat att Sverige är en del i ett elsystem med andra länder. I våra grannländer finns fortfarande smutsig kolkraft.

YLE - 16 jan 17 kl. 17:23

Ja till vindkraft - men kanske inte i Västnyland

Vindmöllorna i Hangö och Barösund snurrar på, men är förlustbringande för företaget Saba Wind. Trots motvind tror både Saba Wind och Ekenäs Energi fortfarande på vindkraftens framtid i Finland. Det är snart 15 år sedan Barösund fick tre vindkraftverk och Hangö fyra vindmöllor.

Supermiljöbloggen - 08 jan 14 kl. 10:00

Linda Burenius Magnusson, O2: Kan vi skapa en folkrörelse som gör skillnad för klimatet?

Tänk att få 100 procent förnybar el som du har producerat själv. Det är fullt möjligt och du behöver inte ens bygga ett eget vindkraftverk. Jag är själv lycklig och stolt över att vara medlem i Sveriges största vindkraftskooperativ som gör det möjligt att producera egen förnybar el oavsett var och hur man bor.

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Sommarkvällar i tv-seriernas tecken

Krönika I går kväll var det en riktigt grå och regnig sommarkväll. Och i stället för att klaga parkerade jag mig tacksamt i soffan och avverkade två avsnitt av den suveräna tyska serien Babylon Berlin (alla åtta avsnitt finns på SVT Play).
Sammanlagt nästan tre timmar blev det i Berlin anno 1929 där Weimarrepuliken går mot sitt slut, antidemokratiska krafter och kriminella grupperingar samsas med både goda och onda poliser och ett överdådigt nöjesliv.

Skånskan - 10 minuter sedan

Torskfiske förbjuds i södra Östersjön

Skåne Läget är mycket utsatt för torsken i Östersjön. För att minska påfrestningarna på beståndet införde EU-kommissionen i går ett akut stopp för kommersiellt fiske efter torsk i södra delarna av Östersjön – från och med tisdagen. Påbudet gäller syd- och östkusten, från Falsterbo till Kalmar.

Skånskan - 1 timme sedan

Singelolycka i centrum

Malmö Polis och räddningstjänst har skickats till en trafikolycka på Bellevuevägen på onsdagsmorgonen.Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en annan personbil. Larmet kom in klockan 07.

Skånskan - 2 timmar sedan

S vill flytta hela biblioteket

SVALÖV
– Flytta huvudbiblioteket i Svalöv till Kvarnhuset. Då kommer kulturen mycket närmare kommunens medborgare.
Socialdemokraterna tycker att den nuvarande placeringen på Forslidsgården ligger illa till samtidigt som alltmer utrymme blir ledigt i Kvarnhuset.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två män skadade i bråk vid stationen

Kävlinge Sent på tisdagskvällen larmades polisen om en misshandel vid järnvägsstationen.Polispatruller åkte till platsen för att undersöka närmare. Det visar sig att två personer skadats i ett bråk, där den ena personen ska ha fått skador i en arm och den andra personen i ett ben.

Skånskan - 11 timmar sedan

SM-guld till Stockamöllan

BÅGSKYTTE Stockamöllans IF kunde räkna hem sex medaljer under de två senaste helgernas svenska mästerskap i bågskytte.På junior-SM i Mjölby/Motala tävlade Julia Wilhelmsson i klassen Barebow junior damer och tog silver i 3D, brons i fält och brons i tavla.
Under tavel-SM i Helsingborg deltog nio av klubbens skyttar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade småkryp i restaurangmaten

Skurup Efter en kunds klagomål på insekter i maten gjorde kommunens miljöenhet en oanmäld inspektion av restaurangen.Källan till småkrypen tros vara flera sopkärl som stod nära ytterdörren till varuintaget.
Dörren var öppen vid tidpunkten för inspektionen och inspektören gav en man från företaget som driver restaurangen bassning och uppmärksammade att fönster och dörrar måste vara stängda.

Skånskan - 13 timmar sedan

Trehjuling kvällens raritet

Löddeköpinge Det finns alltid en första gång för speciella fordon. Tisdagens raritet var en kanadensisk trehjuling. Polaris Slingshot är en mc men kan köras utan hjälm.

Skånskan - 13 timmar sedan

Två misshandlade – äldre man förd till sjukhus

Två personer har misshandlats under tisdagen i stadsdelen Holma. En äldre man är förd till sjukhus. Strax efter klockan 17 på tisdagen larmades polisen till en misshandel i Malmö.

Skånskan - 14 timmar sedan

De närmaste dagarna ljuder visor i staden

lund
Ett lika säkert sommarinslag som kräftpremiären är Visfestivalen i Lund, som inleddes på tisdagen med Barnvisfestivalen.
I tävlingen vann låten Diskokatten som spelades av en grupp från Limus musikskola.
På onsdagen börjar det stora programmet i Stadsparken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.