DN > Nyheter

Thursday, 18 July, 10:55

DN - 12 jul 19 kl. 05:22

Så långa är köerna till studentbostäderVid flera lärosäten är köerna över ett år • Så söker du bostad i studentstäder..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , långaär , köernatill , studentbostäder
Jönköpingsnytt - 27 okt 18 kl. 18:53

Många vill bygga studentbostäder

Intresset för att bygga de nya studentbostäderna och bostäderna på Ekhagen respektive Månsarp har varit stort.
– Det har varit överraskande stort intresse, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
.

SVT Debatt - 02 sep 13 kl. 05:31

Marknadshyror löser inte bristen på studentbostäder

STUDENTBOSTÄDER Studentbostadskrisen är ett av de största hindren för Stockholmsregionens utveckling. Idag har nyproducerade studentbostäder redan marknadsanpassade hyror ? den mest effektiva åtgärden mot bostadsbristen är alltså inte friare hyresreglering.

BT - 19 feb 14 kl. 18:09

Här vill de bygga studentbostäder

Intresset för att bygga studentbostäder i Borås är stort. Nu finns en intressent som vill sätta upp modulbostäder vid området som i dag är kolonilotter på Hulta. BT skrev i förra veckan om att Sagahem vill bygga fler studentbostäder på Norrmalm.

Skånskan - Igår: 15:59

Ljus i tunneln syns för studentbostäder

lund Bostadsbristen för studenter i Lund ser ut att minska. AF-bostäder meddelar att det finns stora chanser att få en bostad för de studenter som ska börja läsa vid universitetet i höst, de så kallade novischerna.
Bakgrunden är att bostadsstiftelsen har ökat antalet studentrum och lägenheter under de senaste åren.

HBL - 11 dec 12 kl. 13:51

Stor brist på studentbostäder - tusentals nya måste byggas

En utredning visar att man i Finland måste inleda bygget av tusen nya studentbostäder per år under 2013?2017. Antalet skulle vara dubbelt så stort som under de senaste åren.

SmålandsPosten - 21 sep 13 kl. 08:39

Vi tar problemet med för få studentbostäder på allvar

?Linnéstudenterna är en viktig samarbetspart för Växjö kommun. Självklart är det av stor vikt för oss att studenter som söker sig till Linnéuniversitetet ska få en rimlig möjlighet att hitta ett boende som passar.

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 02:42

Studentbostäder rivs i Stockholm


Trots att studenternas bostadssituation blir värre för varje år ska närmare 300 studentbostäder rivas om två år i Sickla i Nacka sydost om Stockholm. Då löper det tillfälliga bygglovet på tio år ut, skriver Metro.Stiftelsen Stockholms studentbostäder SSSB vill bygga nytt men säger att handläggningstiderna är långa och att byggregler gör det dyrt att bygga.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 13 kl. 02:44

Studentbostäder rivs i Stockholm

Trots att studenternas bostadssituation blir värre för varje år ska närmare 300 studentbostäder rivas om två år i Sickla i Nacka sydost om Stockholm. Då löper det tillfälliga bygglovet på tio år ut, skriver Metro. Stiftelsen Stockholms studentbostäder SSSB vill bygga nytt men säger att handläggningstiderna är långa och att byggregler gör det dyrt att bygga..

BT - 21 aug 13 kl. 02:44

Studentbostäder rivs i Stockholm

Trots att studenternas bostadssituation blir värre för varje år ska närmare 300 studentbostäder rivas om två år i Sickla i Nacka sydost om Stockholm. Då löper det tillfälliga bygglovet på tio år ut, skriver Metro. Stiftelsen Stockholms studentbostäder SSSB vill bygga nytt men säger att handläggningstiderna är långa och att byggregler gör det dyrt att bygga.

DN - 19 jul 14 kl. 00:05

”Löftena om att bygga fler studentbostäder hotas”

Allvarligt läge. Många kraftfulla initiativ har tagits för att minska bristen på studentbostäder. Men nu riskerar ett förslag från Företagsskattekommittén att stoppa mycket av det välbehövda byggandet, skriver representanter för Stockholms Studentbostäder tillsammans med en professor i fastighetsekonomi..

SvD - 14 sep 15 kl. 17:00

”Fler än Stockholm måste bygga studentbostäder”

Stockholms långa studentbostadsköer fylldes på när den nya terminen nyss inleddes på universiteten och högskolorna. Samtidigt kom Boverket med nya siffror som visar att bostadsbyggandet i Stockholm släpar efter resten av landet. Detta gäller dock inte byggandet av studentbostäder, som tack vare projektet Sthlm6000+ ökar starkt i länet.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Stor ökning av solceller

Lägre kostnader och ökad miljömedvetenhet – att installera solceller blir allt hetare i Sverige. På ett år har antalet installationer ökat med 67 procent, visar statistik från Energimyndigheten..

DN - 1 timme sedan

Ajax supertalang klar för Juventus

Ajax-kaptenen Matthijs de Ligt är nu klar för Juventus, skriver Serie A-klubben på sin hemsida..

DN - 3 timmar sedan

Hon bussprotesterade mot segregation före Rosa Parks

Rosa Parks blev världsberömd för sin bussprotest 1955. Men var hon egentligen först? I en ny säsong av radioprogrammet ”Fejk” presenteras Claudette Colvin, den amerikanska kvinna som protesterade på bussar före Rosa Parks.

DN - 5 timmar sedan

Resistenta bakterier på Danderyds sjukhus

Resistenta tarmbakterier har spritt sig till patienter vid Danderyds sjukhus, skriver sjukhuset i ett mejl till TT. Enligt uppgifter till Aftonbladet har tolv patienter drabbats av VRE, eller vankomycinresistenta enterokocker..

DN - 10 timmar sedan

Boris Johnson duckar fråga om avtalslös Brexit

Boris Johnson, favorittippad att bli Konservativa partiets nästa ordförande och därmed Storbritanniens premiärminister, vill inte kommentera påståenden om att han skulle överväga en avtalslös Brexit utan parlamentets backning..

DN - 11 timmar sedan

Åklagare lägger ner utredning mot Kevin Spacey

Åklagarna lägger nu ner åtalet mot skådespelaren Kevin Spacey efter att en 18-årig man anklagat honom för sexuella övergrepp. I centrum står en försvunnen mobiltelefon..

DN - 11 timmar sedan

Polisen uppmanar invånare i Forsheda att hålla sig inomhus

Polisen uppmanar invånare i Forsheda i Värnamo att hålla sig inomhus på grund av en polisinsats..

DN - 11 timmar sedan

EU pressar Polen om domstolar igen

EU-kommissionen ger den polska regeringen två månader att skrota nya disciplinregler för domare som kommissionen anser undergräver domstolars självständighet..

DN - 12 timmar sedan

Ukrainska sjömän hålls kvar i fångenskap

En rysk domstol har beslutat att 24 ukrainska besättningsmän, som tillfångatogs när tre ukrainska fartyg bordades och beslagtogs i Kertjsundet mellan den annekterade ukrainska Krimhalvön och Ryssland, fortsatt ska vara frihetsberövade..

DN - 12 timmar sedan

Kongressledamöter kräver att ASAP Rocky släpps fri

Flera amerikanska kongressledamöter samlades i Washington under onsdagen. Deras krav var tydligt: ASAP Rocky måste släppas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.