Skånskan > Opinion

Friday, 19 July, 06:23

Skånskan - 12 jul 19 kl. 05:00

Hultivalen ordnas för 17:e åretHårderupshult Bertil Persson, som bor granne med den gamla dansbanan, har tagit över ansvaret för musikfesten Hultivalen som ordnas nu på lördag i Hårderupshult, norr om Fränninge, för 17:e året i rad.Föreningen Skumpen la ner i fjor och Bertil Persson som varit med och hållit i trådarna sedan starten 2003 bestämde sig då för att axla ansvaret själv för festivalen.
– Det var ju tvunget för att den skulle finnas kvar. Det är inte så många som har tid att engagera sig nu längre. Därför kör jag ett år i taget.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bertil Persson, Hultivalen, Hårderupshult, Fränninge, Skumpen, Anders Persson, Puus, Malmö, Inge Andersson, Bajamajor, Årets Skump, Sune Sörensson, Starrarps Ora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultivalen, ordnasför , 17:e, året
YLE - 20 maj 17 kl. 14:38

Restaurangdagen gör comeback – ordnas igen fyra gånger om året

I fjol meddelade organisatörerna att matkarnevalen i fortsättningen officiellt bara skulle ordnas bara en gång om året, i stället för fyra. Efterfrågan visade sig ändå vara så stor att man nu med nya, frivilliga krafter bestämt sig för att återgå till det gamla schemat. Den första Restaurangdagen någonsin ordnades i Finland för sex år sedan.

YLE - 21 nov 15 kl. 11:04

Vad gör en friidrottare den här tiden på året?

Vi har pratat med två friidrottare. Karin Storbacka från Pedersöre som springer 800 och 1500 meter. Jeanine Nygård från Jakobstad (med rötterna i Borgå) som springer 400 och 800 meter.

YLE - 30 dec 15 kl. 12:42

Sjundeå avslutar jubileumsåret med fyrverkeri

Det nya året tas emot med fyrverkerier på flera olika håll i Västnyland. Till exempel i Sjundeå ordnar kommunen ett fyrverkeri kommunens 555 år till ära. Också i Lojo och i Pojo ordnas större fyrverkerier.

YLE - 22 mar 16 kl. 13:45

Ny marknad ordnas i Kristinestad

Första veckoslutet i april ordnas för första gången en vårmarknad i Kristinestad. Den ersätter vintermarknaden, som föll bort i år. Den nya vårmarknaden är ett resultat av att Kristinestads näringslivscentral numera samarbetar med professionella marknadsarrangören TMK kring marknaderna.

YLE - 15 dec 14 kl. 12:11

Joni skjuter nästan 30.000 skott om året

Snappertunabon Joni Stenström har vunnit flera FM och andra mästerskap i skytte trots att han bara är 19 år gammal. Han säger att han inte har någon hemlighet om det inte sedan är de nästan 30.000 skott han skjuter årligen.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 17:07

Dags för Lions julkonsert – ordnas för 25:e året

ÖVED På söndag klockan 15 är det dags för Lions julkonsert som ordnas för 25:e året.
– Vi hade nog aldrig trott att det skulle bli så många år, men folk verkar uppskatta det. Det brukar komma runt 170-200 personer, säger Anders Nilsson.

YLE - 04 sep 16 kl. 18:34

Spa, hotell och flera bostäder ska locka folk till Hangö året runt

Människor som vill möta människor ska liva upp Hangö året om. De ska bli så förtjusta i staden att de vill vara där även då det är mörk och kall vinter. Nya bostäder, ett spa, en tillbyggnad till Hotell Regatta och bättre service ska locka mera folk till Hangö.

YLE - 10 nov 16 kl. 11:38

Ingåborna får veta allt om gasröret till Paldiski

På torsdagskvällen (10.11) har Ingåborna och andra intresserade en möjlighet att ställa frågor om gasrörsprojektet mellan Ingå och Estland. Informationsmötet ordnas i Wilhelmsdal klockan 18.

YLE - 29 nov 16 kl. 12:36

Niinistö på landskapsturné under jubileumsåret 2017 - också nordiska kungligheter på väg

Republikens president Sauli Niinistö besöker alla Finlands 19 landskap under år 2017. Med landskapsturnén vill presidenten fira Finlands 100-åriga självständighet. Det första besöket görs till Lappland under samernas nationaldag den 6.

YLE - 30 okt 15 kl. 04:30

Resten av året arbetar kvinnorna gratis

I dag är det kvinnornas lönedag. Med dagen vill man uppmärksamma löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Enligt Statistikcentralen är kvinnornas lön i Finland för tillfället 83,4 procent av männens lön.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Djurskydd nyckel till välfärd

Dålig hygien på ett sjukhus är inte något man förväntar sig år 2019. Ändå händer det, nu senast på Danderyds sjukhus. För några år sedan var det problem på Ystads lasarett och problemet lär dyka upp igen på annat ställe.

Skånskan - 1 timme sedan

Dags för en ny sammanslagning av kommuner?

Då och då kommer förslag kring att slå samman kommuner. Det finns 290 kommuner i Sverige och 33 i Skåne. Storleken skiljer kraftigt, både ytmässigt och befolkningsmässigt.

Skånskan - 1 timme sedan

Rusta Skånes småföretag

Skånes småföretag behöver stärkas och rustas inför lågkonjunkturen. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. När tillväxten nu mattas av är det viktigare än någonsin att stärka och stötta Skånes småföretag.

Skånskan - 1 timme sedan

Ny krögare väljer att gasa när andra lämnar torget

ESLÖV Samtidigt som flera krögare vid Stora torg kastar in handduken så finns det andra som satsar.
I augusti slår 25-årige Drilon Shala upp portarna till sin nya restaurang vid torget.Precis när kommunen ska pumpa in 60 miljoner kronor för att bygga om Stora torg så verkar luften ha gått ur flera av torgets krögare.

Skånskan - 1 timme sedan

Promenerande vuxna har hittat hem i centrum

Skurup Den lokala föreningen Nattvandring Skurup har fått ett hem. Numer finns de på Vaktgatan 4 och semestertider används för att fixa till inredningen.Sedan en månad tillbaka blev det klart att den lokala föreningen till stiftelsen Nattvandring.

Skånskan - 1 timme sedan

Nej till stöd till man som sågs i arbetskläder

ESLÖV Även Förvaltningsrätten i Malmö avslår en 35-årig Eslövsbos begäran om försörjningsstöd. Liksom Eslövs vård- och omsorgsförvaltning tidigare gjort hänvisar rätten till att den bidragssökande flera gånger iakttagits i arbetskläder på en av stadens pizzerior.Mannen ville ha ekonomiskt bistånd för hyra, uppehälle, elräkning, resekostnader, skulder, hemförsäkring, kostnader för
barnomsorg och umgängeskostnader med barn.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stark öppning av Majas Abbekås

GOLF Nyblivna EM-guldmedaljören Maja Stark spelar just nu lag-SM hemma på Abbekås GK och efter första dagen toppar arrangörsklubben division 1 för damer.– Fantastiskt väder, allt är bra och vi är jättenöjda hittills, konstaterade klubbchef Lasse Stark.
– Sedan är det så klart extra roligt att vi leder.

Skånskan - 10 timmar sedan

De är årets nötköttsföretagare

Blentarp Johanna och Mårten Rasmusson, som driver ekologiska Bosarps gård i Blentarp, har utsetts till årets nötköttsföretagare i Skåne. På torsdagen fick de motta utmärkelsen av representanter från Lantbrukarnas riksförbund i Skåne.
– Det känns väldigt stort!

Skånskan - 10 timmar sedan

De simmar med glittrande fenor

Skurup Med skimrande fenor och tiaror på huvudet simmade flera sjöjungfrur på friluftsbadet i går. Den första augusti finns chansen att göra det igen.Det bildades snabbt en liten kö av flickor på bassängkanten när Linda Ågren och Alexiz Knöös anlände i sina fina sjöjungfrudräkter till friluftsbadet i Skurup.

Skånskan - 12 timmar sedan

80 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Försäljningen av huset på adressen Mäster Nilsgatan 26 i Sjöbo är nu klar. Ny ägare blir Roberto Da Silva, 31 år, som köper fastigheten av Birgit Ann-Marie Jönsson. Huset är 80 kvadratmeter stort och byggdes 1955.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.