GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 18 July, 11:12

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 15:43

Tät kamp om rampljus i EU-kommissionenEn oviss röststrid väntar innan Ursula von der Leyen kan kalla sig för ordförande i EU-kommissionen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
EU, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tät, kampom , rampljusi , EU-kommissionen
UNT - 11 jul 19 kl. 15:42

Tät kamp om rampljus i EU-kommissionen

En oviss röststrid väntar innan Ursula von der Leyen kan kalla sig för ordförande i EU-kommissionen..

BT - 15 mar 13 kl. 10:26

Hård kamp om kvinnorättsdeklaration

I en kamp mot klockan försöker FN driva igenom en deklaration om kvinnors rättigheter. Flera länder säger nej och Muslimska brödraskapet varnar för att kvinnors sexuella frihet kan "förstöra samhället". Medlemmarna i FN-kommissionen för kvinnors rättigheter kämpade på fredagen för att nå en överenskommelse för att deklarationen ska bli verklighet.

BT - 22 okt 14 kl. 12:33

Parlamentet godkänner nya EU-kommissionen

EU-parlamentet godkänner den nya EU-kommissionen efter omröstning i Strasbourg. EU:s tillträdande kommissionsbas Jean-Claude Juncker får som väntat godkänt för sin laguppställning av EU-parlamentet i Strasbourg. Den nya kommissionen röstades igenom med 423 röster för och 209 emot.

BT - 22 okt 14 kl. 12:33

Parlamentet godkänner nya EU-kommissionen

EU-parlamentet godkänner den nya EU-kommissionen efter omröstning i Strasbourg. EU:s tillträdande kommissionsbas Jean-Claude Juncker får som väntat godkänt för sin laguppställning av EU-parlamentet i Strasbourg. Den nya kommissionen röstades igenom med 423 röster för och 209 emot.

YLE - 17 jul 13 kl. 20:06

EU till kamp mot bedrägerier

EU-kommissionen föreslår att unionen grundar en egen åklagarmyndighet. Kommissionen vill göra det lättare att ställa dem som missbrukar EU-medel inför rätta. Uppskattningsvis 500 miljoner euro i EU-medel försvinner årligen till följd av bedrägerier.

BT - 18 nov 14 kl. 15:33

EU-kamp mot plast kan fällas - av EU

Plastpåsarna i EU kan minska rejält efter en uppgörelse mellan medlemsstaterna och EU-parlamentet. Avtalet riskerar ändå att torpederas, när den nya ledningen i Bryssel vill hålla EU-skeptikerna vid gott mod.Förhoppningen är att antalet tunna plastpåsar i EU ska minskas med 80 procent inom fem år, genom att länderna åläggs att exempelvis ta betalt för fler påstyper än i dag.

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 10:15

EU-parlament i kamp mot GMO-gröda


Nej tack till genmodifierade grödor, väntas EU-parlamentet i Strasbourg i dag säga när ledamöterna ska rösta om en icke bindande resolution som uppmanar EU-kommissionen att inte godkänna en omdiskuterad majssort.Tillverkarna av den USA-framtagna Pioneer-1507 fick i höstas rätt av EU-domstolen om att det dröjt alldeles för lång tid för att få ett tillstånd. Kommissionen har därför bett medlemsstaterna om ett snabbt besked - något som dock ännu inte har kommit.

BT - 16 jan 14 kl. 10:16

EU-parlament i kamp mot GMO-gröda

Nej tack till genmodifierade grödor, väntas EU-parlamentet i Strasbourg i dag säga när ledamöterna ska rösta om en icke bindande resolution som uppmanar EU-kommissionen att inte godkänna en omdiskuterad majssort. Tillverkarna av den USA-framtagna Pioneer-1507 fick i höstas rätt av EU-domstolen om att det dröjt alldeles för lång tid för att få ett tillstånd. Kommissionen har därför bett medlemsstaterna om ett snabbt besked - något som dock ännu inte har kommit.

Nyan - 26 mar 15 kl. 20:13

Kommissionen vill tillåta tv överallt

Att företag hindrar tv-tittare från att ta del av tv-program i andra länder är ett hinder för den inre marknaden. Det konstaterar EU-kommissionen enligt webbtidningen European Voice. En av dem som vill ha bort den så kallade ”geo-block”, den geografiska begränsningen, är EU-kommissions viceordförande Andrus Ansip från Estland, som har ansvar för EU:s digitala marknad.

DI - 27 okt 15 kl. 07:52

Hård kamp om nya avgasregler i EU

En intensiv kamp pågår mellan EU-kommissionen och unionens medlemsländer om hur utsläpp från i synnerhet dieselfordon ska hanteras i framtiden..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Ewan vann elfte etappen efter spurtdrama

Efter en 167 kilometer lång körning på den elfte etappen av cykelklassikern Tour de France var det till sist australiske Caleb Ewan som passerade mållinjen först i Toulouse..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Konjunktursvängning knackar på dörren

Hexagon vinstvarnar och Sandvik tvingas banta personalstyrkan..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Gruvföretag vill utöka i Pajala

Företaget bakom Kaunisvaaragruvan i Pajala vill börja bryta malm även i två närliggande gruvor. Något som skapar jobb – men också påverkar renskötseln i området..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Hade kunnat vara bitande skildring av att överge sina politiska ideal

Sheng Keyis "Dödsfuga" börjar med en tarmtömning i den fiktiva staden Beiping.

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Politisk kris i Puerto Rico efter chattläcka

Kritiken växer mot Puerto Ricos guvernör Ricardo Rosselló sedan sexistiska och homofobiska kommentarer ur en chattgrupp han deltagit i läckt till medier. Tusentals människor har gått ut på gatorna med krav på Rossellós avgång..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

"De kommer att slåss med näbbar och klor"

En allsvensk guldstrid till hösten framstår som allt mer avlägsen för IFK Norrköping..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Busschaufför attackerad av passagerare

Under onsdagseftermiddagen fick polisen i Göteborg larm om en busschaufför som ska ha blivit attackerad av en passagerare.
– En man har sparkat och spottat på honom, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Så scoutar svenska storklubbarna Gothia cup

Letar efter nästa fynd på Göteborgs fotbollsplaner: "Ett ypperligt tillfälle att nätverka"..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Här är spelarna som upptäckts på Gothia cup

Många karriärer tog fart under veckan i Göteborg..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Kurdistan byttes bort i turkisk Coelho-utgåva

"Kurdistan" ersattes med "Mellanöstern" i en turkisk utgåva av Paulo Coelhos bok "Elva minuter". Missen upptäcks först nu, men den felaktiga översättningen har tryckts i Turkiet sedan 2004, skriver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.