Barometern > Nyheter

Wednesday, 17 July, 16:39

Barometern - 12 jul 19 kl. 04:57

Böda: Man gripen för rånförsökEn man i 20-årsåldern greps i Böda Sand klockan 01.15 på natten till fredagen..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Böda Sand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BödaMan , gripenför , rånförsök
Cornucopia - 10 maj 17 kl. 11:13

JAS 39 Gripen C/D kvar bortom 2026 i utökat flygvapen - Byholma återtas som krigsflygbas?

Ansedda försvarstidningen Jane's skriver att svensk överste sagt att JAS 39 Gripen C/D kan komma att behållas och livstidsförlängas bortom 2026 för ett utökat svenskt flygvapen utöver planerade 60 - 70 Gripen E/F. Och i lokala nyheter spekuleras det i att den gamla krigsflygbasen Byholma vid gränsen mellan Småland och Halland ska återköpas av Försvarsmakten och återrustas.
Bloggaren flyger Gripen-similator på F 7 Såtenäs.

Cornucopia - 18 dec 17 kl. 21:32

MÖP-måndag: Gripen C/D blir kvar - nya E utan att skrota gamla plan

Enligt mediauppgifter har regeringen backat och de nya Gripen E ska inte byggas genom att kannibalisera delar från befintliga stridsplan Gripen C/D. Det betyder att Sveriges flygvapen och operativa förmåga kommer vara intakt under övergången, och lämnar också möjligheten att behålla numerären av flygplan C/D med en kombination av C/D/E/F.
Inte Gripen.

BT - 09 apr 14 kl. 12:22

Regeringen vill ha nya Gripen-plan

Tidigare hade regeringen tänkt att den nya generationens Jas Gripen-plan skulle komma till genom att de befintliga uppgraderas. Men nu har regeringen beslutat att anskaffningen även får inkludera nyproduktion av flygplan och komponenter. - Tack vare det stora intresset för Gripen finns det en efterfrågan om att få hyra fler C/D-plan.

TA - 30 nov 11 kl. 16:47

Schweiz köper Gripen

Arkivfoto: Johan Brolin/Scanpix
Schweiz köper 22 Gripenplan av försvarskoncernen Saab, och bolagets aktie rusade på börsen.
"Det som är bra för Sverige och andra länder måste också vara bra för Schweiz", kommenterade Schweiz försvarsminister Ueli Mauer. Ueli (Ulrich) Maurer angav på en pressträff Gripens egenskaper, pris och industrisamarbetet med Saab som anledning till att det svenska planet valdes.

Cornucopia - 09 dec 18 kl. 11:52

Saab Gripen fyller 30 år

Idag den nionde december är det exakt trettio år sedan Saab Gripen ("JAS 39") flög för första gången.  Med anledning av det höll Saab ett event för inbjudna, inklusive bloggen, i fredags, där man förhandsvisade nedanstående film med den första Gripen-testpiloten och testpiloten för nya Gripen E.Evenemanget i Stockholm handlar förstås om marknadsföring kring nya Gripen E, men innehöll ändå en hel del av intresse.

Sydsvenskan - 11 jan 11 kl. 00:05

Gripen ur luften

Jas Gripen tycks bli det svenska flygvapnets nästa stridsflygplan efter - Jas Gripen. Låt gå för det. Om det också innebär mest plan för pengarna.

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 12:28

Gripen-nyheter från Saab


Försvarsindustrikoncernen Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) på reservmateriel till stridsflygplanet Gripen. Avtalet omfattar perioden 2014-2016 och är värt cirka 184 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Saab.Beställningen är en följd av att FMV utnyttjar optioner i ett tidigare tecknat avtal, kallat Gripen PBL.

YA - 23 dec 13 kl. 04:00

Jas Gripen i realtid

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Försäljningen av Gripen till Brasilien är främst en seger för aktieägarna i Saab.
Jakt – på teknisk kompetens som kan vara med och vidareutveckla ett av världens mest avancerade stridsplan. Attack – mot faktumet att Sveriges nominellt värdefullaste exportaffär genom tiderna består av vapen.

BT - 22 jan 14 kl. 06:43

Saab i blåsväder om Gripen i Schweiz

Redan innan valkampanjen har hunnit börja har försvarskoncernen Saab retat upp nej-sidan i folkomröstningen om Gripen i Schweiz. Orsaken är att bolaget sägs stödja ja-sidan finansiellt. Även om det inte är olagligt, tycker den socialdemokratiska parlamentarikern Evi Allemann att det är problematiskt, ja till och med skandalöst om det stämmer.

BT - 27 mar 11 kl. 12:51

Gripen - ett all round-plan

Om Gripenplanen sätts in över Libyen får de samarbeta med amerikanska F 15- och F 16-plan, brittiska Tornados och franska Mirage och Rafale. Gripen är mer all round när det gäller jakt, attack och spaning, enligt överstelöjtnant Hans Einerth vid flygvapnet. F 15 och Tornados är tyngre än Gripen, har längre räckvidd och kan ta större bomblast.

Kristianstadsbladet - 16 dec 13 kl. 16:23

Brasilien allt närmare Gripen-köp

Brasilien har trappat upp förhandlingarna med Sverige om köp av Jas Gripen-plan från Saab, enligt brasiliansk press.Det svenska stridsplanet uppges vara klar favorit.
Ända sedan augusti, när det blev känt via visselblåsaren Edward Snowden att USA har spionerat på bland annat Brasilien och dess regering, har det brasilianska försvarsministeriet ökat tempot i sina förhandlingar med Sverige om köp av 36 Jas Gripen-plan från Saab, skriver den ansedda tidningen Folha de São Paulo på måndagen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Nya vattenverket kan komma att upphäva bevattningsförbudet

När det nya vattenverket är i full produktion kan bevattningsförbudet upphävas. Det skriver driftchefen i Mörbylånga kommun, Ingulf Fagö, i ett mejl till en man som skickat in en fråga till kommunen..

Barometern - 15 minuter sedan

Inbrottsvåg i Emmaboda inatt

Flera lokaler och verksamheter har haft besök av inbrottstjuvar inatt..

Barometern - 30 minuter sedan

Snart ska en ny brygga och bojar vara på plats

För en månad sedan rapporterade tidningen om att Mörbylånga kommun tog ansvar för att lägga i en brygga vid Haga Parks badplats. Under onsdagen anlände bryggan som ska läggas i till Färjestaden..

Barometern - 30 minuter sedan

Larm om oljespill på Norra vägen

Barometern - 45 minuter sedan

De håller havet säkert

Sjöräddningssällskapet i Bergkvara finns till för allmänhetens säkerhet – och det är tack vare samhällets uppskattning som det är möjligt. .

Barometern - 1 timme sedan

Kristdala marknad väntas dra mycket folk

– Väderprognosen ser lovande ut inför fredagen. Det är vi glada för, säger Bertil Josefsson, marknadsgeneral för Kristdala marknad..

Barometern - 1 timme sedan

Lärarvakanserna tillsatta inför hösten

– Det har faktiskt gått bättre än väntat, säger Roger Petersson, rektor för ytterskolorna i Högsby kommun. Det handlar om rekryteringen av lärare till vakanta tjänster i kommunens skolor. Både grundskola och gymnasium har alla tjänster tillsatta inför hösten..

Barometern - 1 timme sedan

Högsbysjöar mindre försurade idag

Inga sjöar kalkas i dagsläget i Högsby kommun. Det beror på att försurningsgraden har sjunkit sedan början av 90-talet..

Barometern - 1 timme sedan

Hultsfredsbo dök inte upp för mönstring

Barometern - 1 timme sedan

Körde in i vajerräcke – döms för vårdslöshet i trafik

Mannens vingliga bilfärd slutade med att han körde in i vajerräcket. Nu döms han för vårdslöshet i trafik. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.