Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 July, 15:10

Blekinge Läns tidning - 12 jul 19 kl. 05:00

Havet hotar Karlskrona när klimatet blir varmareStora delar av Trossö hamnar under vatten om havshöjningen ökar med tre meter. I närtid är det extremväder med torka och skyfall som är det stora hotet. Efter sommaren lägger Karlskrona kommun fram sin klimatanpassningsplan..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Karlskrona, Trossö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havet, hotar, Karlskronanär , klimatetblir , varmare
Blekinge Läns tidning - 12 jun 18 kl. 19:50

Transportled mellan Adriatiska havet och Karlskrona kan bli verklighet

Nu ska Karlskrona knytas samman med Adriatiska havet. Det är i alla fall EU:s förhoppning. Men då krävs satsningar på transportleden mellan Karlskrona och Göteborg..

Kristianstadsbladet - 26 nov 13 kl. 14:00

Havet hotar tusentals skånska hus


23 000 skånska byggnader hotas om havsnivån stiger med en meter. Det enligt länsstyrelsen i Skåne, som har gjort en kartanalys över planerad och befintlig bebyggelse som ligger högst tre meter över havet i dag. Totalt befinner sig 6 600 hektar mark i riskzonen i det vetenskapliga scenario som talar om att havet kommer att stiga med minst en meter i Skåne fram till år 2100.

BT - 26 nov 13 kl. 14:03

Havet hotar tusentals skånska hus

23 000 skånska byggnader hotas om havsnivån stiger med en meter. Det enligt länsstyrelsen i Skåne, som har gjort en kartanalys över planerad och befintlig bebyggelse som ligger högst tre meter över havet i dag. Totalt befinner sig 6 600 hektar mark i riskzonen i det vetenskapliga scenario som talar om att havet kommer att stiga med minst en meter i Skåne fram till år 2100.

NT - 26 nov 13 kl. 14:00

Havet hotar tusentals skånska hus

23 000 skånska byggnader hotas om havsnivån stiger med en meter. Det enligt länsstyrelsen i Skåne, som har gjort en kartanalys över planerad och befintlig bebyggelse som ligger högst tre meter över havet i dag. Totalt befinner sig 6 600 hektar mark i riskzonen i det vetenskapliga scenario som talar om att havet kommer att stiga med minst en meter i Skåne fram till år 2100.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 13 kl. 14:03

Havet hotar tusentals skånska hus

23 000 skånska byggnader hotas om havsnivån stiger med en meter. Det enligt länsstyrelsen i Skåne, som har gjort en kartanalys över planerad och befintlig bebyggelse som ligger högst tre meter över havet i dag. Totalt befinner sig 6 600 hektar mark i riskzonen i det vetenskapliga scenario som talar om att havet kommer att stiga med minst en meter i Skåne fram till år 2100..

UNT - 26 nov 13 kl. 14:00

Havet hotar tusentals skånska hus

23 000 skånska byggnader hotas om havsnivån stiger med minst en meter fram till år 2100. Det enligt länsstyrelsen i Skåne, som har gjort en kartanalys över all bebyggelse som ligger högst tre meter över havet.(TT).

Expressen - 18 nov 14 kl. 14:37

Havet hotar Skåne – husen måste räddas

Havsnivåerna stiger och bara i Skåne hotas flera tusentals hus att i framtiden ätas upp av vågorna. Flera kommuner arbetar just nu med att ta fram åtgärdsplaner för att skydda sina invånare. I Kristianstad kommun kan det bli tal om att bygga en konstgjord skärgård för att skydda bebyggelse från havet.

Expressen - 23 feb 15 kl. 09:22

Havet hotar Thomas hus: Det blir bara värre

Thomas Svenssons strandhus i Mellbystrand håller på att ramla omkull. Rakt ner i havet. – Problemen började med stormen Gudrun och har bara blivit värre sedan dess, säger han.

SvD - 30 jun 13 kl. 07:53

?Kina hotar regional fred?

Kinas upptrappade militära närvaro i Sydkinesiska havet hotar den regionala freden, dundrar Filippinernas utrikesminister Albert Del Rosario..

GT - 19 jan 18 kl. 06:45

Kött hotar inte klimatet

Det är socker och alkohol som är det stora hotet mot hälsan, inte kött. Kossan är en förutsättning för en positiv utveckling och en inriktning mot en cirkulär ekonomi. Vi lurar oss själva om vi tror att köttätandet kan reduceras och ersättas av exempelvis odling av baljväxter, skriver flera centerpartister i Västra Götaland..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Hur kan regeringen tvinga kommunerna att tar emot nyanlända?

Vård, skola och omsorg drabbas av när kommunernas ekonomi inte går ihop på grund av den stora mängden nyanlända. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Efter datorstölden – kommunledning kritisk mot polisbeslut

Kommunledningen är kritisk mot polisens beslut att omedelbart lägga ner utredningen kring stölden av SD-kommunalrådet Louise Erixons arbetsdator. Nu undersöks möjligheten att begära en överprövning av nedläggningsbeslutet. .

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ny festival ska öka kunskapen om demokrati

För första gången går Demokratifestivalen av stapeln i Kungsmarken. Med festivalen vill arrangörerna sprida kunskap om demokrati och jobba aktivt med integration. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

25 år senare – dom efter Estoniakatastrofen

För snart 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön, en katastrof där 852 människor omkom. Nu kommer avgörandet i det civilrättsliga målet efter Nordens värsta maritima olycka i modern tid, där två europeiska företag riskerar skadestånd i mångmiljonklassen..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Utredning kring pojkes brott tog nästan två år – tingsrätten kritiska

För nästan två år sedan begick en då 15-årig pojke ett flertal brott i Ronneby kommun. Först under torsdagen blev han dömd för brotten av Blekinge tingsrätt som i sin dom är kritiska till att det dröjt så länge innan ärendet kunde avslutas. – Det ska inte ta sådan lång tid, avsikten är ju att ungdomsmålen ska gå fort, säger domaren Liselott Bäckström..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

TV: Gatumusikanterna är igång på festivalen

Då är det gungande musik på stan igen. Det är gatumusikanterna som dragit igång på årets festival. Många är veteraner..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Efter 18 år - nu är båtträffen tillbaka

Det var 18 år sen sist men nästa vecka är det återigen dags för Karlskrona att intas av flerskrovsseglare från norra Europa. – Den här gången väntar vi 70-80 båtar, men det kan bli fler också, säger Lars Johansson som är med och arrangerar IMM 2019..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Tuff torsdag för länslagen i Gothia Cup

A-slutspelet har kickat i gång i Gothia Cup. Två av länslagen fick känna på det tuffa motståndet. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

SVT förlorar mer vintersport

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group. Nu är det mer på gång. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Så blev priset på BLT:s tidigare lokal

BLT:s tidigare redaktionslokal i Ronneby är såld. Köpare blev Socialdemokraterna som påbörjade sin inflyttning under torsdagen. – Vi vill ha en naturlig mötesplats och hoppas att den här lokalen kan bli det, säger Teo Zickbauer, ordförande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.