SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 24 July, 10:33

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 05:00

Curt skrev ner minnen från sina 32 år i AustralienTanken var att stanna två år i Australien, men det blev hela 32 år Down Under. Med dramatik som biljakt med hagelgevär, lasso undan drunkning och närkontakt med giftormar. Om detta skriver Curt Larsson i En försäljares berättelser. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Australien, Down Under, Curt Larsson, En

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Curt, skrev, ner, minnenfrån sina 32 , åri , Australien
HBL - 18 mar 14 kl. 19:20

Yle: Finansministeriet skrev ner prognos

Finansministeriet har skrivit ner sin prognos för årets ekonomiska tillväxt till 0,5 procent, rapporterar Yle.Enligt Yle måste budgeten bantas ner hårdare än planerat på grund av alla förändringar. När budgetförslaget utarbetades i somras utgick man från att ekonomin kommer att växa med 1,2 procent.

Corren - 21 dec 18 kl. 18:43

Skrev ner hot mot vårdare på fängelset

En intagen skrev till en annan fånge om planer på att skada en kriminalvårdare..

SvD - 12 maj 11 kl. 11:04

bin Ladin skrev ner terrorplaner

CIA delar med sig av beslagsmaterial ? bland annat en handskriven bok..

NT - 30 nov 12 kl. 09:14

Polisen skrev ner fel telefonnummer

19-åringen som blev rånad på Hamnbron fick hjälp av en man. Vem det är vet dock inte polisen..

Hela Gotland - 25 mar 17 kl. 08:00

Han skrev ner alla fångars namn med blod

När Mansour Omari släpptes fri från det syriska fängelset hade han alla medfångars namn nedskrivna med blod på sin skjorta..

GöteborgsPosten - 07 mar 19 kl. 16:05

Riksgälden skrev ner statens fordran på Saab

Riksgälden har skrivit ned värdet på statens fordran i Saab efter konkursen, enligt myndighetens årsredovisning för 2018..

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 11:22

Skånsk råckenråll, skånska minnen

En skådespelare, en musiker, en scen. Inte alls märkvärdigt. Fast det är just vad det är, för Anders Granström och Roland Gottlow är en duo som ger en levande och storartad föreställning som rör sig mellan humor och allvar.

YLE - 07 feb 17 kl. 13:00

Peter Sandström om fäder och söner, lycka och förnöjsamhet

Är livet en trädgård som vi kan planera och styra upp enligt våra egna ritningar, och hur ser lyckan ut? Detta är frågor som Peter Sandström återkommer till i den prisade romanen Laudatur som handlar om tafatta och tigande män som ofta kommer till korta. Under höstens lopp har lovorden haglat tätt över författaren Peter Sandström och hans roman Laudatur, en roman som var kandidat till såväl Finlandiapriset som Runebergspriset.

ÖstersundsPosten - 11 aug 15 kl. 06:54

Sallatsodlaren Curt får stöd av ÖP:s läsare

Som ÖP skrev i går upptäckte Länsstyrelsen det gamla vattenkraftverket när de granskade alla vattendrag i närheten av Curt Jonssons odling. Kraftverket byggdes 10 år innan närliggande byar fick el av Curt Jonssons morfar. Att ersätta kraftverket blir dyrt.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:00

Han vill att fler ska skriva ner vad de minns

ORDBRUKARE. Claes Ridell vill få fler äldre personer att skriva, berätta om människor de känt, för att de ska leva vidare i efterkommandes medvetande. Nu prövar han själv sina vingar som romanförfattare.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Två personbilar i krock vid kyrka i Växjö

Två personbilar kolliderade runt klockan 09.21 i höjd med Öjaby Kyrka i Växjö..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Så mycket kan du få vid tågförseningar

Åska, växelfel och folk i järnvägsområdet får punktlighetsstatistiken att spåra ur. Under juni var tre av tio fjärrtåg försenade och helgens tågkaos i Sydsverige drabbade tusentals resenärer. Beroende på tågsträckans längd och hur stor förseningen är kan du ha rätt att få hela beloppet tillbaka..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Kulturjournalist sommarpratar om den gröna vågen

Den mångsidiga kulturjournalisten Gunilla Kindstrand återkommer som sommarvärd i år. Hennes sommarprat kommer dels handla om historien bakom orten hon bor i samt den gröna vågen på 70-talet..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Färsk spenat tros ligga bakom sjukdomsutbrott

37 personer blev sjuka av bakterien yersinia i Sverige i våras. Även ett sjukdomsfall i Kronoberg kan nu härledas till detta sjukdomsutbrott, som tros komma från färsk spenat som varit smittad..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kronoberg: Ont om ugglor i skogen

2019 har varit ett bottenår för ugglor i Kronobergs län. Det visar resultaten efter vårens nattinventeringar i länet. Däremot har två berguvspar lyckats med sina häckningar..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Mindre lastbil in i träd utanför Mönsterås. Rattfylleri i Växjö..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Mitt hemliga ställe för vila

Husvagnen var mitt hemliga ställe. I den förvarade jag kassar med Hemmets Journal, Fantomen och Kalle Anka som jag fått av farmor Marta och min storebror Kjell. Begagnade, sönderlästa och bedagade men ännu inte lästa av mig.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

När feghet får avgöra regeringsbeslut

Det kommer alltid att finnas frågor som det inte är så frestande för sittande regeringar att behöva ta ansvar för, och det är i dessa situationer närliggande för dem att hänvisa till ett auktoritativt domstolsutlåtande. Det skriver liberale kommunpolitikern Torgny Klasson med anledning av utvisningen av ukrainska Iryna Zamanova som tvingades att amputera ett ben efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm i april 2017..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Vi har varit i mitten av stormen

Under lördagen den 13 juli slog blixten ned i ett läger med 80 tyska ungdomar i skogen utanför Lenhovda..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

En dag i paradiset Evedal – en ironisk historiaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.