Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:12

Trelleborgs Allehanda - 12 jul 19 kl. 05:00

Dödsfall tvingar lasarettet att se över sina rutinerEfter ett dödsfall mottog Trelleborgs lasarett skarp kritik från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som menar att den omkomne/patienten behandlats med passivitet. Nu vidtar lasarettet åtgärder för att förhindra att något liknande händer igen. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborgs, Inspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsfall, tvingar, lasarettetatt se över sina , rutiner
YA - 31 aug 17 kl. 13:00

Stora likheter mellan dödsfall på lasarettet

Helgens dödsfall på lasarettet i Ystad är mycket likt ett fall i våras då en äldre kvinna dog av en för hög dos av bedövningsmedel..

YA - 21 maj 18 kl. 17:20

Kritik mot att Ivo avslutat ärendet efter dödsfall på lasarettet

Håkan Nilssons 86-åriga mamma dog efter att ha fått bedövningsmedel på lasarettet i Ystad. Han är besviken och ledsen över att Ivo nu avslutat ärendet. – Det ska väl för Guds skull inte behöva ske på människors bekostnad att sjukhuset ser över sina rutiner.

YA - 01 jul 14 kl. 06:30

Många frågor efter dödsfall på lasarettet

Foto: Ulf Mårtensson
Många frågor återstår att besvara efter avslöjandet att minst fem patienter har dött på Ystads lasarett efter att ha smittats av tarmbakterien Clostridium Diffficile.
Towa Jexmark, divisionschef inom sjukvårdsområdet Kryh, berättar att Region Skåne gör en egen internutredning av händelserna som inträffade på lasarettet under perioden juli 2012 till december i fjor.– Dessutom ska det göras en extern utredning som ska undersöka hur samverkan fungerar mellan olika instanser som smittskydd, vårdhygienen och laboratoriet, säger hon.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 16 kl. 21:00

Dödsfall på lasarettet kopplat till platsbrist

En äldre, svårt sjuk man som vårdades på Trelleborgs lasarett avled i brist på intensivvård. Ärendet är Lex Maria-anmält och har lett till nya rutiner i regionen..

YA - 13 nov 15 kl. 03:00

Ingen kritik efter dödsfall på lasarettet i Ystad

Efter ett fall på lasarettet i Ystad fick en äldre kvinna en hjärnblödning och dog. Händelsen anmäldes enligt lex Maria men Inspektionen för vård och omsorg väljer nu att inte rikta någon kritik mot sjukhuset..

YA - 13 nov 15 kl. 03:00

Ingen kritik efter dödsfall på lasarettet i Ystad

Efter ett fall på lasarettet i Ystad fick en äldre kvinna en hjärnblödning och dog. Händelsen anmäldes enligt lex Maria men Inspektionen för vård och omsorg väljer nu att inte rikta någon kritik mot sjukhuset..

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 14 kl. 18:15

"Man håller på att dränera lasarettet"

Foto: Anette Sjöstrand
Frustrerad och förbannad. Så kan man sammanfatta oppositionsrådet Catherine Perssons (S) känslor när det gäller förändringarna på Trelleborgs lasarett. ”Detta är så helt fel, så otroligt fel”, säger hon och befarar att det kommer att få stora följder för sjukvården i Trelleborg.

Trelleborgs Allehanda - 17 jun 11 kl. 06:00

Lasarettet bäst hygien i Skåne

Foto: Claes Nyberg
Strikta rutiner. Det är hemligheten bakom att Trelleborgs lasarett ligger i topp vad gäller hygien.
Hon är engagerad och det är den här attityden som gjort att Trelleborgs lasarett flera gånger under de senaste åren utmärkt sig som bäst i klassen på att hålla god hygien.

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 10:42

Bättre rutiner efter dödsfall

Crew Care i Diö har ändrat sina rutiner sedan utredningen efter ett dödsfall fått kritik. Inspektionen för vård och omsorg avslutar därmed ärendet. Det var i slutet av mars som en ung person hittades livlös på behandlingshemmet Diö HVB.

Västerbottens Folkblad - 04 okt 11 kl. 14:47

Lasarettet har inte fixat slarv

SKELLEFTEÅ Socialstyrelsen vill att Skellefteå lasarett ordnar sina rutiner.SKELLEFTEÅ Socialstyrelsen vill att Skellefteå lasarett ordnar sina rutiner. Det har gått två år sedan bristande rutiner ledde till att ett barn drabbades av kramper och medvetslöshet i samband med en operation ?

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Neas pekfinger går inte att rädda

I förra veckan skrev TA och berättade om den fyraårige trelleborgsflickan Nea, som skadade sig allvarligt på en rutschkana, när hon besökte Stadsparken i Lund. Familjen har fått beskedet att fingret inte kommer att kunna räddas..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

FC Trelleborg har gjort klart med ny tränare

FC Trelleborg har gjort klart med en ny huvudtränare. Trelleborgaren Malik Sesay tar över huvudansvaret, med målet att rädda division 3-kontraktet. ”Vi bedömer att han är erfaren, har pondus och kan ge gruppen mycket energi”, säger Roger Carlsson från FC Trelleborgs styrelses fotbollsutskott..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Sommarträning: I zumba finns inget rätt eller fel

”Zumba är dansglädje och gemenskap”, säger Frida Ekberg Bennecir. Zumba är en dansant träningsform med musik och rytmer från Latinamerika..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Polisen: Okänd spände snöre över väg på koloniområde

Under måndagen upptäcktes att någon spänt ett nylonsnöre över en grusväg till ett koloniområde i Trelleborg. Händelsen har polisanmälts som framkallande av fara för annan..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Åtal: Tvättade pengar åt okänd person

En 16-årig flicka åtalas för att ha tvättat pengar som stulits från en annan kvinna i augusti förra året i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Så fixar du enklaste islatten

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Klart: Här är årets dragplåster på Palmfestivalen

Under två år har Palmfestivalen hållit igen ekonomiskt. Men i år använder man sin sparade budget för att bjuda trelleborgarna på det vilda livebandet Hoffmaestro..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Bryr sig regeringen inte om klimatförändringarna?

Nedläggningen av Ringhals beräknas öka utsläppen med åtta miljoner ton. Hade regeringen brytt sig om att sänka mängden koldioxidutsläpp, hade de inte bedrivit en politik som ökar dem..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Häng med på tur med Palmbussen till Smyge

Trelleborgs Allehanda hoppade på Palmbussen och mötte trelleborgare som gett sig ut på upptäcktsfärd..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Skulle vakta hund – behöll den i över tre år

En person från Trelleborgs kommun lämnade sin hund till en hunduppfödare för att ta hand om i ett par veckor. Men efter tre år har ägaren fortfarande inte fått tillbaka hunden, och gör nu en polisanmälan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.