BT > Nyheter

Sunday, 21 July, 02:23

BT - 12 jul 19 kl. 04:00

Satsa mer pengar på vårdenVi anser att vården är underfinansierad och för att få saker och ting att fungera behövs satsningar på arbetsmiljö och bättre arbetsvillkor för undersköterskor och sjuksköterskor, skriver företrädare för Vänsterpartiet. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsa mer, pengar, vården
HBL - 28 feb 14 kl. 05:11

Äldrevård: Hemvården får inte mer pengar

Social- och hälsovårdsministeriet presenterar inga konkreta satsningar på hemvården, men däremot många förändringar inom institutionsvården.– Att beslutsfattarna tycker att det är fint att äldre ska bo hemma så länge som möjligt får mig att vilja spy, säger Kerstin Uhtio, som hjälper sin 89-åriga mamma. I höstas berättade regeringen att man ska spara 300 miljoner euro genom att minska institutionsvården av äldre.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

YA - 10 sep 13 kl. 06:30

Mer pengar till specialvård

ystad Region Skåne fortsätter att tilldela mer pengar till sjukvården nästa år. Nu satsas 200 miljoner kronor till den högspecialiserade sjukvården på Skånes universitetssjukhus. Några direkta pengar till lasarettet i Ystad presenteras inte.

Skånskan - 16 mar 17 kl. 07:10

Vänsterpartiet kräver mer pengar till förlossningsvården

Vänsterpartiet ser krisen i förlossningsvården som akut och därför är ett av partiets viktigaste krav under de pågående budgetförhandlingarna med regeringen att verksamheten redan i år ska få mer pengar skriver Sveriges Radio Ekot.

ERWP.fif(0)– Vi ser ju att det är en stor kris i dag.

BT - 09 apr 14 kl. 09:52

KI: Mer pengar till offentlig sektor

Konjunkturinstitutet räknar med att man behöver skjuta till mer pengar till den offentliga sektorn för att upprätthålla välfärden kommande år. - Regeringen är lite mer optimistisk om den makroekonomiska utvecklingen än vad vi är, men det är inte några stora skillnader, säger Konjunkturinstitutets (KI) generaldirektör Mats Dillén.- De har lite högre BNP-tillväxt och arbetslösheten faller tillbaka lite snabbare.

YLE - 21 apr 16 kl. 04:30

Professor efterlyser mer pengar till kampen mot Finlands farligaste djur

Antalet fästingar i Åboland har ökat rejält. Det här visar forskning vid Åbo universitet. Professor Ilppo Vuorinen menar att det här inte bara är ett regionalt problem, utan en fara som hela Finland bör ta på stort allvar.

YLE - 24 feb 15 kl. 14:05

Valvira: kommunerna borde satsa mer på hemvården

Hemvården i vårt land är alltför splittrad och det satsas för lite på den, anser tillsynsmyndigheten Valvira. Ett hårresande exempel är en klient inom hemvården i Tammerfors som fick besök av 96 olika vårdare under ett drygt års tid. Hennes vård sköttes delvis av externa företag.

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 11:35

KI: Mer pengar till offentlig sektor


Prognoserna i regeringens vårbudget ligger i linje med andra bedömares. Men Konjunkturinstitutet räknar med att man behöver skjuta till mer pengar till den offentliga sektorn för att upprätthålla välfärden kommande år. – Regeringen är lite mer optimistisk om den makroekonomiska utvecklingen än vad vi är, men det är inte några stora skillnader, säger KI:s generaldirektör Mats Dillén.

Skånskan - 28 sep 15 kl. 10:25

Allt mer pengar spenderas på vård av djur

Nyheter Förra året betalade svenska husdjursägare 3,1 miljarder i försäkringspremier, enligt statistik från branschförbundet Svensk Försäkring.

Det är mer än dubbelt så mycket som för tio år sen – då siffran var 1,3 miljarder.
Svensken lägger allt mer pengar på vården för våra fyrfotade vänner, enligt statistik.

Blekinge Läns tidning - 10 aug 18 kl. 05:00

Erik Persson vill ge en eloge till vården och mer pengar till de gamla

Erik Persson njuter av livet fullt ut. För att han kan och för att tiden finns. Hans betyg till cancervården är högsta tänkbara, men han skulle ändå vilja se betydligt mer pengar till vården.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Hon bygger framtidens Borås

Ifrågasättande kommentarer, gliringar och gester har förföljt henne genom hela karriären. Men Bahra Ali har valt att trotsa alla tvivel och gå sin egen väg. Nu är hon den enda kvinnliga byggprojektledaren i Borås stad och håller i några av stadens största om- och nybyggen.

BT - 5 timmar sedan

Siktade på nytt juniorvärldsrekord – rev ut sig

Yaroslava Mahuchikh – och publiken på Ryavallen hade hoppats på att få se ett nytt juniorvärldsrekord i höjdhopp. Men ukrainskan rev ut sig på 2,02. – Jag ville verkligen fixa det, men det satt nog lite i huvudet, säger hon.

BT - 5 timmar sedan

Konsument: Elbolag kritiseras för dålig prisinformation

Konsumentverket har granskat 13 elbolags hemsidor. Samtliga kritiseras för otydlig prisinformation – och nu kräver myndigheten åtgärder, skriver Dagens Nyheter..

BT - 5 timmar sedan

Guldlycka för Johansson i Borås: ”Min största bedrift”

Personbästa med mer än två tiondelar, nytt banrekord på Ryavallen – och guld. Tilde Johansson toppade formen när det som mest gällde i häckfinalen. – Det här är min största bedrift.

BT - 5 timmar sedan

Stor ökning av åskskador i Sjuhärad

På två år har andelen åskskador tiodubblats i Sjuhärad. Med tiden kan skadorna leda till bränder. –  De här siffrorna gör mig orolig, säger Anders Lindhjem på Länsförsäkringar Älvsborg..

BT - 6 timmar sedan

Slarvigt Norrby missade chansen att haka på: ”Surt att förlora mot BP”

Ett BP utan seger på tio matcher tog livsviktig seger i bottenträsket. För Norrby var det en seger som slarvades bort. – Det är surt att förlora mot BP om jag ska vara ärlig, säger Mergim Krasniqi..

BT - 6 timmar sedan

Larm om trafikolycka på R40

Larmet kom in 19:59 till SOS. .

BT - 6 timmar sedan

Tilde Johansson vann guld i U20-EM

Den svenska supertalangen i friidrott, Tilde Johansson, har redan slagit svenskt juniorrekord i längdhopp den här säsongen..

BT - 8 timmar sedan

ASAP Rocky: Trump ringde Löfven – hade "bra" samtal

Donald Trump har ringt Stefan Löfven för att försöka lösa situationen med Asap Rocky. "Hade just ett väldigt bra samtal med Sveriges statsminister", twittrar den amerikanske presidenten..

BT - 10 timmar sedan

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige - Kan börja brinna

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.