SR > Nyheter

Sunday, 21 July, 13:06

SR - 12 jul 19 kl. 04:00

Trögt att få alla vägfärjor att gå på elVägfärjorna i Sverige ska i framtiden drivas med el. Men utvecklingen går trögt om man jämför med grannlandet Norge..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trögtatt , alla , vägfärjoratt , på el
YLE - 10 feb 17 kl. 16:10

Skärgårdskommissionen: Privata färjor måste stödas

Skärgårdskommissionen vid Egentliga Finlands förbund anser att de privata landsvägsfärjornas ställning bör tryggas. I utkastet till ny lag om enskilda vägar blir de privata landsvägsfärjornas ställning oklar. Det försätter privatfärjorna i en ojämlik ställning och är inte i enlighet med skärgårdslagen, säger kommissionen i ett utlåtande.

HBL - 21 jun 12 kl. 08:53

Gestrin undrar över förtur på landsvägsfärjor

Riksdagsledamoten Christina Gestrin (SFP) har lämnat in ett skriftligt spörsmål om rätten till förtur på landsvägsfärjor. Hon frågar vad regeringen kommer att göra för att trygga att fast bosatta invånare i skärgården och viktiga varutransporter inte drabbas av planerade förändringar i systemet för det så kallade förtur vid landsvägsfärjor.Ökande trafikmängder och bristande färjekapacitet orsakar tidvis långa köer vid färjfästen på olika håll i skärgården.

YLE - 11 jun 14 kl. 15:12

Strejkhot mot Ålandsfärjor

En strejk hotar bryta ut på torsdagen på Ålands frigående färjor, rapporterar Ålands radio. Om strejken bryter ut lovar Trafikybårn på Åland säkra mat-, bränsle- och persontransporterna till skärgården. Det är Skeppsbefälsförbundet som varslar om en eventuell strejk på landskapets frigående färjor på torsdagen med start klockan 12.

Nyan - 10 sep 13 kl. 10:00

Svavelrening stöds för finskflaggade Silja-färjor

I fredagens Nya Åland berättade vi att Godby Shipping är det enda åländska rederi som sökt stöd från kommunikationsministeriet för att installera svavelreningsteknik. Av rederierna med passagerarfärjor är det Finnlines och Tallink Silja som sökt och fått stöd, medan Viking Lines vd Mikael Backman säger att de inte ser att det finns teknik som fungerar och kan vara installerad 2015 och därför inte sökte.
Tallink Silja resonerade lite annorlunda.

Barometern - 19 sep 13 kl. 08:05

Statliga färjor kan köpas in

Regeringen är beredd att satsa 4,5 miljarder kronor på inköp av färjor till Gotlandstrafiken. Det var den största lokala nyheten för Oskarshamn när det gäller höstbudgeten som presenterades under onsdagen.
De statliga fartygen ska sättas i trafik om inte den pågående upphandlingen av Gotlandstrafiken efter år 2017 ger önskat resultat.

YA - 10 apr 14 kl. 06:30

Fler färjor på landström

Landströmsanläggningen i Ystads hamn invigdes för drygt ett och ett halvt år sedan, men bara en färja använder den. Nu lovar de båda Polenrederierna att de inom kort ska koppla in fler färjor på landström.
I samband med invigningen 26 september 2011 sa representanter för de båda rederierna Polferries och Unity Line att samtliga Polenfärjor på sikt ska använda anläggningen.

YLE - 29 dec 14 kl. 07:50

Finländska färjor förberedda - men allt kan hända

Rökdykare och utbildad personal garanterar säkerheten ombord på de finländska färjorna. Vid gränsbevakningen utesluter man ändå inte att finländska färjor kan råka i liknande situationer som italienska Norman Atlantic. Jim Johansson, kaptenlöjtnant vid Finska vikens sjöbevakningssektion, säger att gränsbevakningen och räddningsverket har ett tätt samarbete.

SvD - 12 nov 15 kl. 18:12

Över hundra ska ha nekats vid färjor

Flyktingar utan id-handlingar har nekats gå ombord på färjor från Tyskland till Sverige, efter att gränskontrollerna införts klockan 12. Över hundra personer uppges ha nekats tillträde till färjor efter gränskontroller under dagen..

SR - 22 jun 18 kl. 20:21

Teknisk utmaning att driva Öresundsfärjor med el

Rederiet Scandlines har som mål att kunna driva två av sina färjor mellan Helsingborg och Helsingör med el och därmed ha världens största batteridrivna färjor – men än klarar sig inte Scandlines färja Tycho Brahe helt utan diesel..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 13:15

Stena gör miljardinvestering i nya färjor

Stena Line har beställt två nya, stora bilfärjor – en miljardinvestering för rederiet. Samtidigt har Stena Roro lagt option på ytterligare fyra större bilfärjor. Och Stena Bulk har också nyligen utökat flottan med sex större oljetankers..

Nyan - 30 nov 18 kl. 11:43

Yle: Färjor kunde inte anlägga på Åland

Viking Grace kunde under natten inte anlägga i Långnäs på grund av det hårda vädret, rapporterar Yle. Sammanlagt två av Viking Lines färjor tvingades avstå från att stanna i Åland. Vädret hindrade även alla Tallink Siljas färjor att anlägga i Långnäs och Mariehamn, rapporterar Yle.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Nya protester i Hongkong

Flera tusen personer har samlats runt parlamentsbyggnaden. I Hongkong pågår under söndagen, likt alla söndagar sen början av juni, demonstrationer mot ledningen och särskilt då ledaren Carrie Lam..

SR - 2 timmar sedan

Trafikskolor slås ut av svart marknad

Konkurrensen bland svenska trafikskolor är stenhård. Seriösa företag konkurreras ut av en svart marknad som tar till fula knep..

SR - 2 timmar sedan

Läkare utan gränser åter till Medelhavet

Läkare utan gränser återupptar sina räddningsinsatser med fartyg på Medelhavet..

SR - 3 timmar sedan

Ukraina går till val

I dag väljer Ukraina ett nytt parlament. Ett val som kommer avgöra om landets nytillträdde president och hans parti får tillräckligt stöd att styra landet..

SR - 5 timmar sedan

Skogsbränder härjar Portugal

I centrala Portugal kämpar över tusen brandmän med tre skogsbränder..

SR - 6 timmar sedan

Historisk seger för ursprungsfolk i Ecuador

Ett ursprungsfolk i Ecuador har vunnit en historisk seger över staten, som innebär ett stopp för oljeexploatering på deras territorium i Amazonas. Nu hoppas deras representanter att landets regering ska respektera domstolsbeslutet..

SR - 7 timmar sedan

Fördröjd lagändring om digitala bevis försvårar för polisen

Polis och åklagare är kritiska till att en lagändring om digital bevisning dröjt 18 år. Utan ändringen är det svårare för svensk polis att få hjälp av andra länder, enligt kritikerna..

SR - 10 timmar sedan

Fler vill ut i skogen med karta och kompass

Under söndagen invigs O-ringen, världens största orienteringstävling. Drygt 15 000 orienterare kommer att tävla i en sport som växer..

SR - 11 timmar sedan

Värmeböljan har nått USA

Temperaturer på upp emot 38 grader har uppmätts i USA och söndagen väntas bli ännu varmare. Värmen har redan krävt sex människors liv..

SR - 13 timmar sedan

Flyg till Kairo ställs in av säkerhetsskäl

Både Lufthansa och British Airways har tillfälligt ställt in sina avgångar till Egyptens huvudstad Kairo av säkerhetsskäl..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.