Expressen > Nyheter

Tuesday, 16 July, 20:46

Expressen - 12 jul 19 kl. 03:55

Stor brist på läkemedel drabbar hela EuropaTillfälliga brister på läkemedel i Sverige ökar och problemen sprider sig runtom i Europa. Nu ställer sig hårt drabbade Frankrike bakom ett nederländskt förslag om en offentligt ägd europeisk läkemedelstillverkare som ska säkerställa mediciner till EU-medborgare, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Sverige, Frankrike, EU, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, brist, läkemedel, drabbarhela , Europa
SVT - 02 okt 15 kl. 15:37

Stor brist på SFI-lärare drabbar elever och lärare

Det råder stor brist på SFI-lärare, och med allt fler flyktingar lär behoven öka. I till exempel Enköping har antalet studerande fördubblats på bara ett år. Konsekvenserna blir påtagliga både för elever och lärare..

Nyhetskanalen - 07 aug 12 kl. 14:28

Stor brist på läkemedel i Syrien

Det råder allvarlig brist på mediciner i Syrien, enligt världshälsoorganisationen WHO. Bristen beror på att flera stora läkemedelsföretag lagt ner sin verksamhet i landet. Innan revolten inleddes producerades 90 procent av läkemedelsbehovet inom landet.

SR - 29 dec 14 kl. 06:00

Brist på specialister drabbar svårt sjuka barn

Ekots kartläggning visar att det råder brist på specialiserade sjuksköterskor för barn över hela landet. Bristen har lett till ett upprop bland specialistsjuksköterskorna på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som menar att det här drabbar svårt sjuka barn..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 14 kl. 08:43

Brist på lim drabbar tandlösa

Det råder brist på det särskilda lim, protesfixativ, som används för att fästa tandproteser. En av leverantörerna, Glaxo Smith Kline, har inte kunnat tillverka limmet eftersom det är brist på en ingrediens. En annan leverantör, Ekulf, har brist på tuberna som limmet förvaras i, skriver Kungsbacka-Posten.

BT - 11 nov 14 kl. 08:40

Brist på lim drabbar tandlösa

Det råder brist på det särskilda lim, protesfixativ, som används för att fästa tandproteser. En av leverantörerna, Glaxo Smith Kline, har inte kunnat tillverka limmet eftersom det är brist på en ingrediens. En annan leverantör, Ekulf, har brist på tuberna som limmet förvaras i, skriver Kungsbacka-Posten.

YLE - 26 jun 12 kl. 16:05

Brist på barackskolor drabbar Karlebyelever

De evakuerade skolbarnen i Karleby tvingas också i höst gå i skola i flera olika tillfälliga lokaler. Enligt planerna skulle de 300 eleverna från Storkisbackens skola få barackskolor genast från skolstarten, men barackerna anländer tidigast i slutet av september. Det är stor efterfrågan på barackskolor just nu.

Hela Gotland - 04 maj 12 kl. 04:00

Brist på arbetskraft drabbar småföretag

Brist på lämplig arbetskraft, ovilja att växa och brist på extern finansiering.Det är problem som oroar småföretagarna på Gotland..

Sydsvenskan - 08 jan 11 kl. 06:30

Brist på tåg drabbar bropendlarna

Det var meningen att det skulle gå tåg mellan Malmö och Köpenhamn var tionde minut under rusningstid?
Det var meningen att det skulle gå tåg mellan Malmö och Köpenhamn var tionde minut under rusningstid. Istället blev det snökaos och nedsatt kapacitet i hela tågnätet.

Västerbottens Folkblad - 21 jun 11 kl. 00:40

Brist på samordning drabbar brottsutsatta

UMEÅ Brottsutsatta kan snabbare må bättre om de på ett tidigt stadium erbjuds stöd. Det konstaterar Olof Semb i sin avhandling. Problemet är att ingen erbjuder detta stöd.

UNT - 11 nov 14 kl. 08:40

Brist på lim drabbar tandlösa

Det råder brist på det särskilda lim, protesfixativ, som används för att fästa tandproteser..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Skottlossning i Malmö – en person skadad

En skottlossning har inträffat i närheten av Sevedsplan i Malmö.En skottskadad person uppges befinna sig på sjukhuset.Skadeläget är okänt.

Expressen - 45 minuter sedan

TV: Hör polisen om skadeläget

"Det är något som har hänt med stabiliteten".

Expressen - 45 minuter sedan

Ledig polis hittade bröderna Bogere

Den förre OS-boxaren Patrick Bogere, 37, och hans bror Johnson Bogere, 35, greps av beväpnad polis i ett köpcentrum i spanska Malaga tidigare i juli efter att ha varit på flykt.Det var en ledig polis som kände igen dem.– Jag var lite nervös men mitt jobb var att ta dem.

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinna öppnade dörr på SAS-flyg: ”Varit i chock”

En dansk kvinna avslutade semestern på grekiska ön Zakynthos med att öppna en dörr på SAS-planet som skulle flyga henne hem. Avgången fick ställas in och SAS har meddelat att de kommer att kräva kvinnan på flera miljoner i ersättning. – Vi hade inte i våra vildaste fantasier kunnat föreställa oss att det skulle gå så här långt.

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna misstänks ha huggit man i huvudet

En kvinna misstänks ha huggit en 70-årig man i huvudet med ett svärd.Nu åtalas hon för grov misshandel, skadegörelse och stöld, skriver GP. .

Expressen - 1 timme sedan

Rykte: Ikea stänger sin USA –fabrik på grund av Donald Trumps tullkrig

Snart är Ikeaprodukterna Kallax och Bestå sluttillverkade i USA.Ikea slår igen sin möbelfabrik i USA och flyttar produktionen till Europa.Det spekuleras att anledningen kan vara den amerikanska presidentens Donald Trumps nya tullavgifter, rapporterar nyhetskanalen  CNN..

Expressen - 1 timme sedan

Lukas, 17 fick bot på sin mopedbil – trots att han betalat

Lukas, 17, parkerade sin mopedbil bredvid de andra bilarna på Prästliden i Båstad och betalade avgiften via Parksters app.När han kom tillbaka hade han fått en P-bot på 1 000 kronor.– Jag är jävligt förbannad, säger Ola Bjäråsen, pappa till 17-åringen..

Expressen - 1 timme sedan

Meegan, 25, dog efter proteinshake-dieten

Meegan White, 25, drack proteinshakes varje dag.Det hon inte visste var att hon hade en dold sjukdom som växte sig starkare med varje klunk, skriver Mirror.Till slut stängde kroppen av – och Meegan dog.

Expressen - 2 timmar sedan

Fyra döda efter flygplanskrasch i Kanada

Fyra personer är döda efter att ett sjöflygplan kraschat i Labradorhavet, i Kanada. Tre personer är fortfarande inte hittade, enligt CBC..

Expressen - 2 timmar sedan

Gåtan: Varför var misstänkta dubbelmördarna i Danmark?

Sammanlagt fyra unga män sitter gripna för dubbelmordet utanför Köpenhamn.Polisen försöker nu få klarhet i varför fyra svenskar väljer att skjuta ihjäl två andra svenskar – i Danmark.– Det är inte något vi direkt fått svar på, säger Flemming Madsen, polisinspektör vid Köpenhamnspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.