Dagen > Nyheter

Tuesday, 23 July, 15:26

Dagen - 11 jul 19 kl. 16:35

Därför bör tiggeri reglerasTiggeriet leder till utanförskap, stigmatisering och kriminalisering. Därför bör det regleras genom förbud eller tillståndsplikt, skriver två Uppsalapolitiker (KD)..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Uppsalapolitiker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför bör, tiggeri, regleras
Dagen - 11 jul 19 kl. 16:35

Därför bör tiggeri regleras

Tiggeriet leder till utanförskap, stigmatisering och kriminalisering. Därför bör det regleras genom förbud eller tillståndsplikt, skriver två Uppsalapolitiker (KD)..

Skånskan - 15 maj 19 kl. 20:49

Ännu en gång nej till förbud mot tiggeri

SVEDALA Sverigedemokraterna fick på onsdagskvällen se sin motion om att förbjuda penninginsamling, tiggeri, röstas ner av kommunfullmäktige.Samarbetspartiet Älska Svedalas stöd räckte inte när övriga partier i Svedalas kommunfullmäktige efter kvällens enda debatt rösta ner SD:s motion om att ändra på de lokala ordningsföreskrifterna.
– Även om det idag inte är något problem med tiggeri i Svedala så försvårar man människohandeln genom att inför ett tiggeriförbud, hävdade oppositionsråd Ronny Johnsson (SD) när han som första talare tog till orda i debatten, den enda för kvällen.

Alliansfritt Sverige - 24 apr 14 kl. 16:07

10 Moderater som vill förbjuda tiggeri

 Om det är en sak alla vet är att ingen frivilligt vill sitta på gatan i en svensk stad och tigga. Det är obarmhärtigt kallt majoriteten av året och det ger urusel utdelning. Däremot är det fortfarande bättre än den situation som väntar hemma för tiggarna, vilket säger en hel del.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera moderater enade: Sverige bör överväga ett förbud mot tiggeri

Debatten om tiggeriet och lösningen på problematiken med fattigdom och vem som har ansvar fortsätter vara en het potatis i Sverige. I en debattartikel i Expressen skriver nu fem moderata riksdagsledamöter, Ellen Juntti, Boriana Åberg, Jan Ericson, Anders Hansson, och Lotta Olsson, att Sverige bör överväga att gå samma väg som bland andra Danmark och Storbritannien – två länder som infört förbud. "Vi anser att Sverige också bör överväga att införa ett förbud mot tiggeri.

PI - 26 apr 11 kl. 14:14

SD vill införa nationellt mot tiggeri

2010: Zigenare tigger i Göteborg, på Göteborgs gator, bussar och spårvagnar. Polisen avslöjade även organiserat tiggeri när man hittade 20 zigenare från Rumänien i en liten lägenhet i Angered samma år. TIGGERI Sverigedemokraterna vill införa ett nationellt förbud mot tiggeri.

PI - 26 apr 11 kl. 14:14

SD vill införa nationellt förbud mot tiggeri

2010: Zigenare tigger i Göteborg, på Göteborgs gator, bussar och spårvagnar. Polisen avslöjade även organiserat tiggeri när man hittade 20 zigenare från Rumänien i en liten lägenhet i Angered samma år. TIGGERI Sverigedemokraterna vill införa ett nationellt förbud mot tiggeri.

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 15:47

"Lag mot tiggeri slår bara mot fattiga"


Gatutidningarnas chefredaktörer Ulf Stolt och Aaron Israelson håller inte med polisen om en lagändring som förbjuder tiggeri. - Jag tror att attityderna skulle hårdna mot fattigdom generellt. Det är lätt att föreställa sig att poliser, väktare, butiksföreståndare med flera skulle ha närmare till att köra bort utslagna människor med hänvisning till en sådan lag, säger Aaron Israelson, chefredaktör på gatutidningen Faktum, på frågan vad han tror skulle hända om tiggeri blir olagligt i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 22 dec 13 kl. 16:33

När M vill förbjuda ”organiserat tiggeri” menar de allt tiggeri

Att hetsa mot tiggare, gärna romska sådana, är lite av en moderat favoritsyssla. Det har pågått i åratal. Men det går inte att bara vilja förbjuda tiggeri rakt av, det vore väldigt osmakligt, så Moderaterna pratar ofta om ligor från något obskyrt land som tar hit tiggarslavar och inte låter dem behålla en spänn själva.

BT - 16 mar 14 kl. 13:02

Svenskarna vill se förbud mot tiggeri

En majoritet av svenskarna vill att tiggeri förbjuds. Starkast är stödet för ett förbud bland Moderaternas och Sverigedemokraternas väljare. Regeringens hemlöshetssamordnare är däremot kritisk till förslaget.

SmålandsPosten - 08 aug 13 kl. 06:21

Tiggeri ? en komplicerad utmaning för myndigheterna

Stadsfesten Karl-Oskardagarna innebär högsäsong för tiggeri. En slant kan hjälpa en människa i nöd eller bidra till kriminell verksamhet. Det är svårt att veta.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

"Vi vill ge utrymme för verkliga Gudsmöten"

Ikväll drar årets upplaga av Europakonferensen igång..

Dagen - 3 timmar sedan

Kyrkan samlingsplats efter tragedi i Laxå

I ett samhälle i Laxå hittades ett äldre par döda, i vad som misstänks vara ett mord- och självmordsdåd. Chockade ortsbor söker sig nu till församlingshemmet där de får stöd..

Dagen - 5 timmar sedan

Israels ambassadör: Därför måste Iran stoppas

"Naivt att tro på en förändring genom att man pratar.", skriver Israels ambassadör..

Dagen - 6 timmar sedan

Rockstjärnan: Att vara kristen ett svårt beslut

När droger och alkohol höll på att bli slutet för rocklegenden blev den kristna tron hans räddning..

Dagen - 17 timmar sedan

Webb-tv lockar till kyrkan

Livesända gudstjänster på nätet har kommit för att stanna.

Dagen - 17 timmar sedan

Användbart videobibliotek på Youtube

Förutom att många fått provsmaka på gudstjänster via webb-tv, så har sändningarna medfört andra positiva effekter för Uppsala Pingst..

Dagen - 17 timmar sedan

Teknikern tipsar: 5 saker att tänka på

Natanael Lyckelind från teknikernätverket Swedish Gurus ger tips på vad en församling som vill börja sända live på webben bör tänka på..

Dagen - 23 timmar sedan

Han brevväxlade med Lars Vilks om kristen tro

Teologen Agne Nordlander har undervisat i både Sverige, Etiopien och Ryssland..

Dagen - Igår: 15:13

Ska vi säga att vi är överens fast vi inte är det?

Hej Christina! Ska man berätta för barnen att den ena föräldern, den som även är den som nu vill skiljas har varit otrogen? För en tid sedan berättade min fru att hon träffat en annan och att hon haft ett förhållande med denne man under en tid.

Dagen - 23 timmar sedan

När är vi framme?

Livet handlar om att ta hand om i dag. Därför att i dag formar i morgon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.