SVT > Utrikes

Wednesday, 17 July, 05:13

SVT - 12 jul 19 kl. 03:02

Gibraltar ska folkomrösta om att lätta på abortförbudetGibraltar har några av världens hårdaste abortlagar. Nu ska invånarna i den lilla brittiska enklaven på Europas sydvästra spets rösta om lättnader i lagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Europas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gibraltarska , folkomröstaom att , lätta, abortförbudet
YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Veikkaus tror på monopol trots hård konkurrens på nätet

Statsägda Veikkaus monopol på penningspel backas upp av både finländare och politiker - tillsvidare. Men Veikkaus andel i den digitala världen är bara 25 procent och konkurrensen hårdnar hela tiden samtidigt som Sverige tvingas överge spelmonopolet stegvis. En efter en slinker slantarna in i spelautomaten, som är hårt ansatt tidigt på morgonen.

DI - 29 jun 16 kl. 20:59

Exit Almedalen

Rosétyngda lobbyistvader släntrar runt på Stora Torget i Visby i jakt på lite mat och spontana samtal med Sveriges ledande politiker och kanske framför allt Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski. Solveckan betalas av politiska partier, medlemsorganisationer, men framför allt av företag med överdimensionerade pr-budgetar. Den glada nyheten är med andra ord att någon annan betalar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Representanthuset fördömer Trumps Twitterinlägg

USA:s representanthus har röstat igenom en resolution där den amerikanske presidentens uttalanden om fyra kvinnor i kongressen fördöms..

SVT - 6 timmar sedan

R Kelly nekas borgen – fortsatt frihetsberövad

Den övergreppsanklagade r'n'b-sångaren R Kellynekas borgen, enligt Hollywood Reporter..

SVT - 6 timmar sedan

Texas-demokrat startar riksrättsförfarande mot Trump

En riksrättsprocess är på väg att starta mot president Donald Trump. Det står klart efter att kongressledamoten Al Green sagt att han ska lämna in formella handlingar under tisdagskvällen amerikansk tid..

SVT - 7 timmar sedan

Merkel: Jag förlorar en minister men vinner en ny partner i Bryssel

Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen har valts till ny ordförande i EU-kommissionen med 383 röster för och 327 mot. Flera europeiska politiker var snabba med att gratulera henne, men några var också missnöjda..

SVT - 9 timmar sedan

Japan har börjat jaga val igen – efter över 30 år

Efter över 30 års uppehåll har nu Japan återigen börjat jaga val i kommersiella syften. Beslutet från Tokyo har mött skarp kritik från organisationer och länder som menar att både val och ekosystem är i fara..

SVT - 17 timmar sedan

Robot hittad i räd mot högerextrema i Italien

Polisen hittade en jaktrobot i ett tillslag mot högerextrema i norra Italien under måndagen. Förutom roboten hittades bland annat 26 pistoler, 20 bajonetter och 306 pistoldelar..

SVT - 9 timmar sedan

Löfven: På tiden att vi får en kvinna på den posten

Statsminister Stefan Löfven är positiv till EU-parlamentets val av tyska Ursula von der Leyen som EU-kommissionens ordförande. ”Det är bra att ledningen för EU:s institutioner nu kommer på plats”, säger han i ett skriftligt uttalande..

SVT - 9 timmar sedan

Ursula von der Leyen får EU:s tyngsta post

Ursula von der Leyen ersätter Jean-Claude Juncker som ordförande i EU-kommissionen. Det står klart efter att en majoritet i EU-parlamentet röstat för den konservativa politikern. von der Leyen blir den första kvinnan på ordförandeposten..

SVT - 10 timmar sedan

Brett stöd för von der Leyen på förhand

Ursula von der Leyen kommer att bli EU-kommissionens nästa ordförande — åtminstone om alla EU-parlamentsledamöter röstar som de lovat på förhand. Tyskan får stöd från högern och liberalerna, men också merparten av socialdemokraterna i parlamentet..

SVT - 13 timmar sedan

Första bekräftade eboladödsfallet i kongolesisk miljonstad

En pastor i miljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa har dött efter att han smittats av ebola. Det är första gången det dödliga viruset når en storstad i landet, vilket får hälsoarbetare att oroa sig för den vidare spridningen. Ebola har redan dödat drygt 1600 människor i landet i det näst största utbrottet av sjukdomen någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.