SVT > Utrikes

Tuesday, 23 July, 15:29

SVT - 12 jul 19 kl. 02:19

”Sudan kan bli nytt Syrien – kommer öka migrationen till Europa”I Sudan har internet varit stängt i en månad och det styrande militärrådet klamrar sig allt hårdare fast vid makten. Landet som tidigare länge har varit ett viktigt genomfartsland för migranter på väg till Europa kan nu bli ett land som folk flyr från..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien, Europa, Sudan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sudankan bli , nytt, Syrienkommer , öka, migrationen, till Europa
DN - 18 maj 17 kl. 10:03

USA: Venezuela kan bli ett nytt Syrien

Säkerhetsrådet diskuterade på onsdagen konflikten i Venezuela efter den senaste tidens oroligheter – som USA befarar kan eskalera kraftigt och ”bli ett nytt Syrien”. Samtidigt sätter Venezuelas regering in 2.600 soldater i de västra delarna av landet..

BT - 06 maj 14 kl. 09:52

Syrien: Bomb dödar 30-tal soldater

Ett 30-tal regeringssoldater har dödats av en sprängladdning i en tunnel vid en vägspärr i nordvästra Syrien, en ovanligt stor attack. USA ger oppositionen diplomatisk status i Washington.Bilder från explosionen har lagts ut på nätet.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 12 kl. 18:07

Nytt Syrien-sändebud i blåsväder

Oppositionsgruppen Syriens nationella råd (SNC) kräver en ursäkt av nye FN-medlaren Lakhdar Brahimi för att han sagt att "det är för tidigt att säga om president Bashar al-Assad bör avgå". Brahimi tycktes för tv-kanalen al-Jazira förtydliga sig genom att säga att det är för tidigt för honom att säga någonting om innehållet i sitt uppdrag..

SR - 17 maj 17 kl. 22:33

USA varnar för att Venezuela kan bli nytt Syrien

I Venezuela fortsätter protesterna mot regeringen. Försvarsministern meddelade i dag att man skickar 2 000 soldater och 600 från elitstyrkan till Tachira, i landets västra delar vid gränsen till Colombia..

Regeringen - 19 maj 11 kl. 16:57

Sudan, Syrien och Libyen på agendan när EU:s utrikesministrar möts

EU:s utrikesministrar träffas i rådet för utrikes frågor måndagen den 23 maj. Bland annat förväntas en fortsättning på diskussionen om det södra grannskapet, sannolikt med särskilt fokus på Libyen och Syrien. Dessutom förväntas HR Ashton och EU:s särskilde representant för Sudan informera om den politiska situationen i Sudan, samt EU:s pågående och planerade engagemang i både Sydsudan och norra Sudan med tanke på den förväntade delningen av landet den 9 juli.

Kristianstadsbladet - 20 jan 11 kl. 04:00

Våga och vinn i Sudan

Hudfärgen avgör om en sudanes kallar sig för orange, grön eller blå.
Orange är alla från de norra delarna, dit de medeltida arabiska erövrarna kom och myntade namnet Sudan från det arabiska "Bilad es-Sudan", de svartas land. "Bilad es-Sudan" omfattade hela området i norra Afrika mellan Sahara i norr och våtmarkerna parallellt med den tionde breddgraden i söder.

Dagen - 22 mar 12 kl. 03:00

Nytt avtal ska skydda kristna från Sydsudan

Upp emot 700 000 sydsudanesiska invånare i Sudan riskerade att bli statslösa i april. Men efter en överenskommelse mellan länderna kan människorna nu troligtvis andas ut.

I somras delades Sudan - och Sydsudan blev officiellt en självständig stat.

BT - 08 jun 11 kl. 14:23

I skuggan av Libyen: Juholt öppen för insatser i Syrien

Svensk militär bör vara förberedd för insatser i Mellanöstern och Nordafrika om FN ber, anser Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt. Men få tecken tyder på nya FN-insatser i regionen. I skuggan av den svenska Libyeninsatsen vädrar Juholt möjligheten att medverka vid FN-insatser i Syrien samt efter delningen av Sudan, där det kan bli aktuellt med fredsbevarande insatser.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 18:56

Svensk toppdiplomat till Syrien


Den svensk-italienske toppdiplomaten Staffan de Mistura blir nytt FN-sändebud i Syrien, uppger diplomater. Han ersätter Lakhdar Brahimi som slutade i maj i år efter att ha misslyckats med två omgångar fredssamtal.De Mistura, som har både svenskt och italienskt medborgarskap, har jobbat för FN sedan tidigt 70-tal, senast som speciellt sändebud i Afghanistan och Irak.

BT - 09 jul 14 kl. 18:56

Svensk toppdiplomat till Syrien

Den svensk-italienske toppdiplomaten Staffan de Mistura blir nytt FN-sändebud i Syrien, uppger diplomater. Han ersätter Lakhdar Brahimi som slutade i maj i år efter att ha misslyckats med två omgångar fredssamtal. De Mistura, som har både svenskt och italienskt medborgarskap, har jobbat för FN sedan tidigt 70-tal, senast som speciellt sändebud i Afghanistan och Irak.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Barn döda i brand på ryskt sommarläger

Fyra barn har omkommit efter en brand på ett sommarläger i östra Ryssland..

SVT - 1 timme sedan

”Tydligt att de konservativa vill skapa enighet”

Det blev som väntat Boris Johnson som valdes till ny ledare för konservativa Tory-partiet – och därmed också som näste premiärminister i Storbritannien. I sitt tal tackade Boris Johnson både den avgående premiärministern Theresa May och konkurrenten Jeremy Hunt. – Det är tydligt att man nu vill skapa enighet och fred, säger SVT:s reporter i London Marie Nordstrand..

SVT - 3 timmar sedan

Nu presenteras nästa Tory-ledare

Boris Johnson eller Jeremy Hunt. I dag kommer en av dem presenteras som näste ledare för konservativa Tory-partiet, och därmed även som näste premiärminister i Storbritannien. Resultatet presenteras vid lunchtid..

SVT - 3 timmar sedan

Multiresistent malaria sprids i Sydostasien

En malariastam som är resistent mot två av de vanligaste malariamedicinerna sprider sig snabbt i Sydostasien, enligt en studie genomförd av universitet i Storbritannien och Thailand..

SVT - 3 timmar sedan

Många gripanden efter val i Mauretanien

Flera oppositionella har fängslats utan åtal i Mauretanien efter landets presidentval i juni. Myndigheterna stängde även ner internet och grep ett stort antal aktivister, uppger människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW)..

SVT - 3 timmar sedan

Hundratusentals kräver guvernörens avgång efter läckt chatt

Protesterna mot Puerto Ricos guvernör Ricardo Rosselló fortsätter. På måndagen använde polis tårgas för att skingra de hundratusentals demonstranterna, rapporterar The Guardian..

SVT - 6 timmar sedan

Studie: Om 50 år finns fler döda än levande på Facebook – vad innebär det?

Det blir allt fler profiler tillhörande döda människor på Facebook. Men vad händer när världens största sociala medier-plattform långsamt förvandlas till en gigantisk digital kyrkogård? Carl Öhman ligger bakom en studie på ämnet – och menar att detta är en av de stora frågorna i vår tid..

SVT - 7 timmar sedan

Butiker stängde efter våldsamma attacker i Hongkong

Efter helgens massiva demonstrationer i Hongkong förvandlades det norra distriktet Yuen Long till en spökstad. Folk höll sig borta och var rädda för mer våld, vilket gjorde att hundratals butiker stängde tidigare på måndagseftermiddagen..

SVT - 7 timmar sedan

Sverige: Norsk kränkning av svenskt territorium

En norsk polishelikopter har kränkt svenskt vatten genom att flyga cirka tio mil över svenskt territorium, hävdar svenska Utrikesdepartementet. Det skriver norska Aftenposten..

SVT - 8 timmar sedan

Tar avsked av glaciär med brev till framtiden

Okjökull var Islands första glaciär att falla offer för den globala uppvärmningen. Ett nytt minnesmärke varnar för att den inte kommer att bli den sista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.