SVT > Utrikes

Wednesday, 24 July, 04:14

SVT - 12 jul 19 kl. 01:39

FN ska granska Filippinernas ”krig mot narkotika”FN:s råd för mänskliga rättigheter tänker granska Filippinernas så kallade ”krig mot narkotika”. Beslutet kommer efter en rapport från Amnesty, som hävdar att det sker utomrättsliga avrättningar i landet, rapporterar nyhetsbyrån AP. Filippinernas Geneveambassadör kallar beslutet för en ”travesti på mänskliga rättigheter”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Filippinernas, Amnesty, AP, Geneveambassadör

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN ska granska, Filippinernas, krigmot , narkotika
Dagen - 12 dec 17 kl. 18:15

Präst dödad i Filippinernas krig mot knarket

Tusentals människor har dödats i kriget mot knarket på Filippinerna. Nu har även präster och pastorer hamnat i skottlinjen. En katolsk präst, som engagerade sig för fattiga, sköts nyligen ihjäl..

Dagen - 12 dec 17 kl. 18:15

Kristna ledare dödade i Filippinernas krig mot knarket

Tusentals människor har dödats i kriget mot knarket på Filippinerna. Nu har även präster och pastorer hamnat i skottlinjen. En katolsk präst, som engagerade sig för fattiga, sköts nyligen ihjäl..

Skånskan - 16 maj 16 kl. 15:27

Läkare skrev ut narkotika

sKÅNE Ögonläkare får nu treårig prövotid efter att ha förnyat recept på narkotiska läkemedel. Utan egna undersökningar har han skrivit ut ångestdämpande, sömnmedel och tillväxthormon till ett fyrtiotal patienter.Totalt rör det sig om 215 recept till 38 patienter under den tremånadersperiod som läkaren granskats.

DN - 23 aug 16 kl. 16:38

Dutertes krig dödar 36 varje dag


36 människor dödas varje dag i det våldsamma krig mot brottslighet som Filippinernas nye president Rodrigo Duterte dragit i gång. Massiv kritik kommer från bland annat USA och FN, men hittills har Duterte valt att svara med förolämpningar..

Nerikes Allehanda - 29 sep 16 kl. 17:54

Men Putin har inget emot ett krig

Det var länge sedan som företrädare europeiska motståndsrörelser från det tyskockuperade Europa träffades för att diskutera Europas framtid. De drog bland annat slutsatsen att det nya Tyskland måste integreras med resten av Europa, för att förhindra nya och blodiga krig i Europa. Den som lade fram förslaget att bilda det som senare blev EU var Robert Schuman, en tysktalande fransman som var motståndsman mot nazisterna.

GöteborgsPosten - 06 dec 16 kl. 05:01

Dutertes våldsamma krig mot knarket

51 eldstrider har resulterat i 100 döda gärningsmän och tre skadade, rapporterar Reuters. Så lyder facit för Filippinernas president Dutertes blodiga krig mot knarket. – Om du förstör mitt land, kommer jag att döda dig, har Rodrigo Duterte tidigare sagt till Al-Jazeera..

SVT - 18 dec 16 kl. 10:39

För krig mot knarklangarna – själv missbrukare

Filippinernas omstridde president Rodrigo Duterte är mest känd för sitt krig mot knarket. Så när det nu visar sig att han själv ”missbrukat” det narkotikaklassade fentanyl väcker det både uppseende och oro..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 17 kl. 13:50

Kina stödjer Dutertes krig mot knarket

Flera länder kräver ett stopp av Filippinernas utomrättsliga avrättningar i spåren av president Rodrigo Dutertes krig mot knarket. Men Kina applåderar sin granne. Filippinerna försvarade sig, när FN:s råd för mänskliga rättigheter möttes i schweiziska.

GöteborgsPosten - 08 maj 17 kl. 13:50

Kina stödjer Dutertes krig mot knarket

Flera länder kräver ett stopp av Filippinernas utomrättsliga avrättningar i spåren av president Rodrigo Dutertes krig mot knarket. Men Kina applåderar sin granne..

BT - 08 maj 17 kl. 13:50

Kina stödjer Dutertes krig mot knarket

Flera länder kräver ett stopp av Filippinernas utomrättsliga avrättningar i spåren av president Rodrigo Dutertes krig mot knarket. Men Kina applåderar sin granne.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Hbtq-aktivist mördad i Ryssland

Den ryska hbtq-aktivisten Jelena Grigorjeva har hittats brutalt mördad i Sankt Petersburg, rapporterar BBC. Enligt rysk polis ska hon ha hittats utomhus i närheten av sitt hem..

SVT - 9 timmar sedan

Mark Esper ny försvarsminister i USA

Militärveteranen Mark Esper blir ny försvarsminister i USA, rapporterar AP. Han tillsätts därmed på en post som stått tom i sju månader..

SVT - 13 timmar sedan

Barn döda i brand på ryskt sommarläger

Fyra barn har omkommit efter en brand på ett sommarläger i östra Ryssland..

SVT - 14 timmar sedan

”Tydligt att de konservativa vill skapa enighet”

Det blev som väntat Boris Johnson som valdes till ny ledare för konservativa Tory-partiet – och därmed också som näste premiärminister i Storbritannien. I sitt tal tackade Boris Johnson både den avgående premiärministern Theresa May och konkurrenten Jeremy Hunt. – Det är tydligt att man nu vill skapa enighet och fred, säger SVT:s reporter i London Marie Nordstrand..

SVT - 15 timmar sedan

Nu presenteras nästa Tory-ledare

Boris Johnson eller Jeremy Hunt. I dag kommer en av dem presenteras som näste ledare för konservativa Tory-partiet, och därmed även som näste premiärminister i Storbritannien. Resultatet presenteras vid lunchtid..

SVT - 16 timmar sedan

Multiresistent malaria sprids i Sydostasien

En malariastam som är resistent mot två av de vanligaste malariamedicinerna sprider sig snabbt i Sydostasien, enligt en studie genomförd av universitet i Storbritannien och Thailand..

SVT - 16 timmar sedan

Många gripanden efter val i Mauretanien

Flera oppositionella har fängslats utan åtal i Mauretanien efter landets presidentval i juni. Myndigheterna stängde även ner internet och grep ett stort antal aktivister, uppger människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW)..

SVT - 16 timmar sedan

Hundratusentals kräver guvernörens avgång efter läckt chatt

Protesterna mot Puerto Ricos guvernör Ricardo Rosselló fortsätter. På måndagen använde polis tårgas för att skingra de hundratusentals demonstranterna, rapporterar The Guardian..

SVT - 19 timmar sedan

Studie: Om 50 år finns fler döda än levande på Facebook – vad innebär det?

Det blir allt fler profiler tillhörande döda människor på Facebook. Men vad händer när världens största sociala medier-plattform långsamt förvandlas till en gigantisk digital kyrkogård? Carl Öhman ligger bakom en studie på ämnet – och menar att detta är en av de stora frågorna i vår tid..

SVT - 19 timmar sedan

Butiker stängde efter våldsamma attacker i Hongkong

Efter helgens massiva demonstrationer i Hongkong förvandlades det norra distriktet Yuen Long till en spökstad. Folk höll sig borta och var rädda för mer våld, vilket gjorde att hundratals butiker stängde tidigare på måndagseftermiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.