YA > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:56

YA - 12 jul 19 kl. 00:01

Bondrum får besök av författareI Pia Staël von Holsteins och Staffan Bengtssons kokbok från i fjor finns ett recept med koppling till Bondrum. Och nästa vecka gästar författarna Bondrumsgården för att berätta om och signera boken..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Pia Staël, Holsteins, Staffan Bengtssons, Bondrum, Bondrumsgården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bondrumfår , besökav , författare
BT - 30 maj 14 kl. 08:29

Författare som älskar naturen

I Sverige med allemansrätt och så lite folk och så stor natur har vi väl gott om författare som skriver bra om natur? Som låter oss uppleva med dem, men som också visar oss in på de djupa existentiella frågorna om oss själva och vår plats i naturen. Namn kommer för mig.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 06:00

Världens författare samlas på Louisiana

Anne Carson, Javier Marías, CAConrad, Teju Cole, Johannes Anyuru och Sally Rooney är några av de författare som kommer till Louisiana Literature för att under fyra dagar delta i intervjuer, samtal, uppläsningar och performances.Louisiana Literature 2018:
Pågår från och med torsdag 23/8 till och med söndag 26/8 på konstmuseet Louisiana i Danmark.
Medverkande författare är bland annat: Vita Andersen, Johannes Anyuru, Anne Carson, Teju Cole, Helle Helle, Daniel Kehlmann, Javier Marías, Peter Nadas, Olga Ravn, Guadalupe Nettel, Kim Leine, Sally Rooney
Länder som finns representerade med författare på årets festival: Bulgarien, Irland, Sverige, USA, Kanada, Mexiko, Japan, Tyskland, Italien, Spanien, Marocko, Norge, Schweiz, Frankrike, Ungern, ArgentinaFör niond

YLE - 10 okt 14 kl. 20:50

”Finns det så många finländska författare?”

Omkring 300 000 mänskor besöker under dagarna bokmässan i Frankfurt. För Finland, som i år är hedersgäst vid mässan, betyder det här stor synlighet i Tyskland. Vi har besökt mässan och frågade besökare hur de ser på hedersgästen och dess litteratur.

Skånskan - 27 okt 15 kl. 09:28

Nyansrik författare på Malmöbesök

Författarsamtal Den irländske författaren Colm Tóibín besökte Malmö och Internationella författarscenen på måndagskvällen. Clemens Altgård var där och mötte en underhållande och nyansrik författare.Författarsamtal
Plats: Malmö stadsbibliotek: Internationell författarscen, Ljusets kalender.

Skånskan - 25 feb 16 kl. 01:14

En jordnära stjärnförfattare

Internationell författarscen Den amerikanske författaren Richard Ford gillar att besöka andra länder och han verkar tycka om Skandinavien. Förra året var han på Louisiana Literature, i danska Humlebæk, och på onsdagskvällen kom han till Internationell författarscen på Malmö stadsbibliotek. Precis som vid framträdandet i Danmark blir det fullsatt.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 06:00

Författare och fika på Litteraturrundan

Efter påskens konstrunda är det litteraturens tur. Med drygt 30 programpunkter bjuder årets Litteraturrunda på författarmöten och uppläsningar Skåne runt nu i helgen.
– Just de här personliga författarmötena med utrymme att prata och att det handlar om så olika författare och olika genrer är det viktiga med Litteraturrundan, säger poeten Helen Halldórsdóttir som är ny general för Litteraturrundan.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:58

Porträtt av för- fattare på besök

För fjortonde året i rad samlar sig författarna på Kristianstad bokfestival. Mellan den 6 och 8 september styr i runda tal 12 000 litterärt nyfikna människor stegen mot konserthuset, stadsbiblioteket och gator och torg.
?

Världen Idag - 10 jun 17 kl. 09:01

Kristen barnboksförfattare besökte Fridhemsskolan

Anna Andersson är kristen barnboksförfattare och illustratör, som debuterade 2013 med romanen Resan till Kungens rike. Nyligen besökte hon Fridhemsskolan i Storvreta för att berätta om sitt liv och sina böcker. Klass 4F tog tillfället i akt och gjorde en intervju, där de bland annat fick veta varför Anna Andersson ville bli författare, om hon gjort något hon ångrar i livet och vilka hennes förebilder är..

Cornucopia - 26 apr 17 kl. 16:46

Flera författare vägrar bojkotta Bokmässan

Flera namnkunniga författare vägrar låta sina liv styras av nazister och tänker deltaga i Bokmässan. Dit räknas nu Jan Guillou, Lena Andersson och Lotta Lundberg.

Motiveringarna skiljer sig åt, men i grunden handlar det om att inte låta sitt liv och gärning styras av nazister.

YA - 13 apr 14 kl. 09:00

Författare fick många frågor

Foto: Sprisse Nilsson
Hur är det att vara författare? Hur gammal är du? Hur kommer du på texterna i böckerna?

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Jordbävningen i Aten: Ystadbor på plats -”Efterskalvet gjorde alla panikslagna”

Jordbävningen i Aten under fredagseftermiddagen nådde upp till 5,3 på richterskalan. Elin Juhlin från Ystad var på plats och berättar om paniken som drabbade stan..

YA - 4 timmar sedan

Mordet i Trelleborg: Fynd har gjorts

Polisen har börjat gräva vidare i mordfallet i Trelleborg. Fynd har gjorts på platsen men de vill inte gå närmre in på vad..

YA - 12 timmar sedan

Trelleborg: Två hittade döda – polisen misstänker brott

Strax före klockan 19.30 på fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en adress i Trelleborg..

YA - 6 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Polisen utreder brott efter att två personer hittats döda i Trelleborg..

YA - 7 timmar sedan

Allt klart för visning av Piratenkonsten i Vollsjö

Den 8,65 meter långa batikmålningen som skildrar Piratens Kiviks marknad är färdigrestaurerad och har hängts på plats på Piratenteatern. Det har även andra Piraten-relaterad verk. Hela augusti går det att uppleva konsten..

YA - 7 timmar sedan

Nya krögare tar över byakrog

Blentarps byakrog kommer snart att öppna igen, och utöver krogverksamheten vill de nya krögarna satsa på såväl catering som evenemang som vin- och whiskyprovning..

YA - 7 timmar sedan

Lägenheter i Sjöbo förmedlas via Boplats Syd

De nya lägenheterna på Silogatan i Sjöbo ska förmedlas via en kommunal bostadsförmedling i Malmö: Boplats Syd..

YA - 7 timmar sedan

Ord ger makt – makt ger ord

Hur ser berättelsen om Sverige ut? Vem bestämmer hur den ska se ut? Är det jag och du, politikerna, sociala medier eller traditionella medier?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.