YA > Nyheter

Sunday, 21 July, 00:26

YA - 12 jul 19 kl. 00:01

Riksspelman från Kverrestad nästan på hemmaplanDuon Roswall & Carr, där nyckelharpsspelaren Niklas Roswall från Kverrestad är en av musikerna, gästar kyrkan i Smedstorp nästa torsdag 18 juli..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kverrestad, Roswall, Niklas Roswall, Smedstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksspelmanfrån , Kverrestadnästan på , hemmaplan
SVT - 17 aug 11 kl. 19:21

Riksspelman vill nå ut

Blekinges första manlige riksspelman började spela fiol redan som sexåring och blev på allvar intresserad av folkmusiken som 10-åring. Nu hoppas han få möjlighet att föra ut den lokala folkmusiken till en bredare publik. Medverkande: Peter Kullring, reporter Martin Arpåker, riksspelman Joakim Hugoson, fotograf och redigerare.

YA - 26 nov 15 kl. 03:00

Folkmusik i Kverrestad

På tisdag nästa vecka blir det ett unikt framträdande i Kverrestad kyrka då bygdesonen och riksspelemannen Niklas Roswall uppträder med sin grupp Ahlberg, Ek & Roswall..

YA - 26 nov 15 kl. 03:00

Folkmusik i Kverrestad

På tisdag nästa vecka blir det ett unikt framträdande i Kverrestad kyrka då bygdesonen och riksspelemannen Niklas Roswall uppträder med sin grupp Ahlberg, Ek & Roswall..

YA - 29 jan 16 kl. 03:00

Bilder från Svalbard i Kverrestad

Den som vill veta mer om Svalbard har chansen i Kverrestad nästa onsdag..

YA - 14 okt 16 kl. 03:00

Barnloppis i Kverrestad

På torsdag den 20 oktober blir det loppis med barnprylar av olika slag i Kverrestad..

YA - 09 apr 19 kl. 15:04

Palmsöndagen firas i Kverrestad

På söndag 14 april klockan 14 firas palmsöndagen i Kverrestad kyrka. Det betyder att man är i slutet på fasteinsamlingen vilket efter familjegudstjänsten firas med olika aktiviteter..

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 11 kl. 08:00

Riksspelman får kulturpris

Torsby kommuns kulturpris går i år till Helge Balkåsen, Torsby, som 2006 utsågs till riksspelman på munspel, den ende i Värmland..

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 11 kl. 13:43

Riksspelman till Vikens kyrka

På söndag firas Lucia i Vikens kyrka. Drygt 40 barn och ungdomar från kyrkans körer Miniorkören och Young Singers framför ett tjugotal sånger, både traditionella och mindre vanliga, tillsammans med riksspelman Jeanette Eriksson och stockholmaren och cellisten Jonas Bleckman. Prästen Maria Svensson medverkar och Helena Morath leder körerna.

SVT - 08 aug 14 kl. 18:17

Hoppas bli riksspelman

Just nu pågår festivalen "Folkmusiken intar Umeå", och en del av programmet är uppspelningar för Zornmärket, där spelmän från hela landet har möjlighet att få utmärkelsen riksspelman. Under veckan har totalt 5 personer fått utmärkelsen..

Nya Wermlands Tidningen - 29 jun 17 kl. 10:42

Hon är Sveriges första kvinnliga riksspelman på klarinett

Therese Olsson Hugosson, boende i Svanskog, som vid 26 års ålder har blivit utnämnd till Sveriges första kvinnliga riksspelman på klarinett..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Regeringen ger klartecken för säljakt

I torsdags kom beslutet om att regeringen möjliggör licensjakt på gråsäl i Östersjön. Ystadsfiskaren Bengt Andersson är positiv till beslutet men säger samtidigt att det inte räcker för att skydda torskbeståndet..

YA - 30 minuter sedan

Snart klart för provkörning i Hammenhög

Lantmännens ombyggnad i Hammenhög går mot sitt slut. I augusti provkörs systemet för att säkerställa att det kan gå för fullt vid nästa års skörd..

YA - 15 minuter sedan

Misstänkt svartslaktare åtalas inte - bevisen räckte inte denna gång heller

Det räckte inte att Livsmedelsverkets inspektörer hittade grishuvuden, julskinkor och slaktrester från ett tjugotal grisar på en gård som saknar tillstånd att slakta. Det blir inget åtal för svartslakt mot ägaren..

YA - 3 timmar sedan

Liten rosfestival lockade fantaster

Hur gör man man när man får svampangrepp? Vilken ros luktar mest? Hur hög kan en ros bli?

YA - 5 timmar sedan

Abbekås tappade under avslutande rundan

Det har varit SM–tävlingar i golf hela helgen med gott om lokala lag med. Mest spänning var det i Abbekås där Abbekås GK hade skaffat sig ett fint utgångsläge inför de avgörande singlarna på lördagen i damernas division 1. Men där vill det sig inte för Abbekås som tappade ledningen och slutade trea..

YA - 5 timmar sedan

Asap Rocky: Donald Trump ringde Löfven – hade "bra" samtal

Donald Trump har ringt Stefan Löfven för att försöka lösa situationen med Asap Rocky. "Hade just ett väldigt bra samtal med Sveriges statsminister", twittrar den amerikanske presidenten..

YA - 6 timmar sedan

Petersens tokhyllning av nye IFK-tränaren: ”Jävligt tydlig”

När IFK Ystad under lördagen äntrade Åhus beachhandboll var det utan nye tränaren Sebastian Seifert, som i stället lät Fredrik Petersen leda laget. Det ska dock inte tolkas som att Seifert är slapphänt i sitt ledarskap. Tvärtom tokhyllar Petersen nye tränaren när YA–sporten träffar honom efter matchen mot Flensburg 2.

YA - 7 timmar sedan

Tusentals ville fynda på årliga loppisen: ”Känns magiskt”

Så var det dags för Janstorps AIF:s årliga loppis. Rekordmånga besökare tog sig till idrottsplatsen för att fynda bland möbler, husgeråd och leksaker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.