Expressen > Nyheter

Friday, 19 July, 12:34

Expressen - 11 jul 19 kl. 23:06

Mammans ord till männen: ”De förtjänar dödsstraffet”



Dom efter dubbelmordet i Marocko skjuts upp. Under dagens rättegång läste ett gripande upp av danska Louisa Vesterages mamma, rapporterar NRK. – Mitt liv är förstört efter att min dotter dödades. Jag gråter när jag tänker på henne, skriver hon. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Marocko, Louisa Vesterages, NRK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammans, ordtill , männenDe , förtjänar, dödsstraffet
YLE - 07 mar 16 kl. 05:31

LM: Två föräldrar förtjänar mycket mer än en

Föräldrar som lever i ett parförhållande tjänar klart mer en ensamförsörjande. Och i parförhållandena är det männen som har betydligt högre löner, visar en kartläggning som Lännen Medias tidningar har gjort. Föräldrar i äktenskaps- eller samboförhållanden har en medianlön på 33 850 euro per år.

Sydsvenskan - 23 jul 13 kl. 06:30

?Han svek dem. Han förtjänar att dö.?Hon viskade fram orden.?Vem?? sa Sara. ?Vem pratar ni om? Fadern??

Sara reste sig från soffan och lade en arm om fröken Söders axlar som hade börjat skaka.?Kom?, sa Sara.

Ekonomistas - 26 nov 18 kl. 06:28

Om könsskillnader i förhandlingssituationer

För ett tag sedan hade jag det tveksamma nöjet att rätta tentor. Jag tycker generellt sett om att undervisa men just examinationsbiten är sällan rolig. Den huvudsakliga anledningen till det är att studenter ofta har åsikter om ens rättning och vad som ska anses som ett riktigt svar, och om man inte trots allt kan tolka något lite mer till deras fördel, och så vidare.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 06:00

Inte enig rätt om våldtäkt

Malmö Den 26-årige mannen friades för våldtäkt men döms nu av en inte enig hovrätt till två års fängelse. Tvistefrågan har gällt hur utsatt kvinnan kan ha varit. Hon följdes berusad hem från krogen, men var vaken när försöket till samlag inleddes.

BT - 07 jan 13 kl. 12:23

Tsar eller gudfader?

Ryska härskare har alltid framstått som gåtfulla eller åtminstone svårbegripliga för västerlänningar. Mystiken har varit härskarnas maktmedel, alltifrån de ortodoxa prästernas brummande böner och rasslande med rökelsekaren i tsarens närhet till den oförlikneliga Stalinkulten. Det hårt slutna sovjetsystemet gav rent av upphov till en helt ny yrkeskår i väst: kremlologerna, som tydde och tolkade maktförhållanden och andra skiftningar i sovjetimperiets högborg genom att studera i vilken ordning kommunistledarna stod på Leninmausoleet vid 1 maj-paraden och hur nyckelpersoner beskrevs i officiella tidningar som Pravda.

Nerikes Allehanda - 31 jul 15 kl. 05:15

Sluta dalta med motorligisterna

”Mitt barn är trotsigt, vad ska jag göra?” Det är den mest frekvent ställda frågan på familjeforum på nätet. Barn som trotsar sina föräldrar, som testar gränser och vägrar att acceptera ett nej, är något som de flesta föräldrar kämpar med.

Skånskan - 03 mar 17 kl. 14:30

Försökte locka med sig flicka i bil

SVEDALA Två män försökte locka med sig en flicka in i en bil under torsdagseftermiddagen. De ropade även fula ord efter henne och när hon vägrade följa med försvann de från platsen. ERWP.

Cornucopia - 01 okt 13 kl. 09:32

Tenstafriandet: Juristers, moderaters, sossars, gubbars och scoutledares syn på barns sexualitet

"Man skäms å samhällets vägnar" - den i fallet utredande polisen Martin Många av oss har noterat det sk Tenstafriandet, där sex pojkar i åldern 15+ friades från gruppvåldtäkt mot en 15-årig flicka, de låst in i ett mörkt rum och tvingat på sig sex med trots att hon uttryckligen sade "nej!" De ursprungligen åtta pojkarna (två friades redan i tingsrätten) är nu juridiskt sett oskyldiga, men hovrättens dom speglar alltså värderingar hos hovrättens nämndemän, som är en blandning av jurister, gubbar, scoutledare och politiska kommissarier från moderaterna och socialdemokraterna, värderingar om kvinnors och flickors rätt till sin egen kropp och värderingar om vad som är normal sexualitet hos 15-åriga barn.

Till den 15-åriga flickan: De 6 - 8 pojka

Sydsvenskan - 15 mar 14 kl. 05:30

Interna kritiker redo för kupp

En vecka efter nazistattacken i Malmö samlar SD-ledaren Jimmie Åkesson sitt parti till valkonferens i Stockholm.Namnen på Sverigedemokraternas lista inför valet den 14 september ska spikas. Men på sajter med koppling till partiet ryktas om en kupp.

SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 06:19

22-åring åtalas för försök till mord i Älmhult

Först misstänks en 22-åring, bosatt i Älmhult, ha slagit en kvinna medvetslös. Därefter knivhögg han flera gånger kvinnans pojkvän – ett av huggen punkterade ena lungan. Närmare två och en halv månad efter händelserna i Älmhult i slutet av september åtalades under måndagen 22-åringen för mordförsök och misshandel.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Iranskt oljefartyg hålls kvar i Gibraltar

En domstol i Gibraltar förlänger kvarhållandet av ett iranskt oljefartyg i ytterligare 30 dagar, rapporterar AFP..

Expressen - 30 minuter sedan

Ny lag: Kemisk kastrering av dömda pedofiler

Ukrainska parlamentet röstade nyligen för en lag där sexbrottslingar kan dömas till kemisk kastrering.Det är främst de som döms för sexualbrott mot barn som kan få straffet.– Lagen är bara ett billigt trick att ragga röster till parlamentsvalet på söndag, hävdar människorättsgruppen Human Rights in Ukraine, i ett uttalande..

Expressen - 45 minuter sedan

25 år efter katastrofen – nu faller Estoniadom

För snart 25 år sedan omkom 852 personer när M/S Estonia förliste på Östersjön.I dag avgörs om de företag som byggde och inspekterade passagerarfärjan kommer att hållas ansvariga för katastrofen, och om anhöriga till dödsoffren får kompensation..

Expressen - 30 minuter sedan

Kambodja skickar 1 600 ton skräp till USA

Över 1 600 ton plastsopor från USA och Canada har dumpats i en hamn i Kambodja.Nu ska lokala myndigheter skicka tillbaka skräpet varifrån det kom.– Kambodja är ingen soptunna, säger en talesperson vid Kambodjas miljödepartement..

Expressen - 1 timme sedan

Fem bilar i krock

Fem bilar ska ha varit inblandad i en olycka utanför Malmö.Enligt Sydsvenskan rör det sig om en bakifrånkollision..

Expressen - 1 timme sedan

Fullt utvecklad brand i hus

En brand uppges rasa i ett hus i Emmaboda.Enligt polisen rör det sig om en fullt utvecklad brand..

Expressen - 1 timme sedan

Vår krog och bar-man döms för ny brottslighet

Han släpptes ur fängelset förra året efter att ha avtjänat sitt straff för inblandning i skjutningarna på Vår krog och bar i Biskopsgården 2015.Nu har den 22-åriga mannen dömts igen.Straffet blir två års fängelse gör grovt vapenbrott..

Expressen - 1 timme sedan

20-åring frikänns för mordet på Lindängen

Kvällen innan midsommarafton förra året mördades en 24-årig man på Lindängen i Malmö. En 20-åring, med hemmaadress i Stockholm, åtalades för mordet. Men under fredagen friades han.

Expressen - 1 timme sedan

Arktis brinner – släpper ut lika mycket som Sverige

Ovanlig värme och torka på norra halvklotet har lett till enorma bränder i Arktis.I juni orsakade bränderna lika stora koldioxidutsläpp som Sverige står för på ett helt år, skriver The Guardian.– Koldioxid från skogsbränder är en naturlig del av kretsloppet.

Expressen - 1 timme sedan

Finska staten satsar miljarder på biogas i Sverige

Statliga finska bolaget Gasum investerar miljardbelopp på biogasstationer för tunga fordon i Sverige,– Den tunga trafiken bara ökar och det blir svårt att sänka koldioxidutsläppen utan att använda gas, säger Johanna Lamminen, vd för Gasum i Di TV:s motormagasin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.