BT > Nyheter

Tuesday, 23 July, 15:58

BT - 11 jul 19 kl. 22:44

Skolorna fortsätter med pulsträning för lärande12 skolor i Sjuhärad har infört pulsträning i syfte att höja betygen, bland annat. I slutet av juni fick södra hälso- och sjukvårdsnämnden veta hur det har gått med deras satsning..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sjuhärad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornafortsätter med , pulsträningför , lärande
GöteborgsPosten - 21 sep 17 kl. 06:00

Träning ska ge bättre skolresultat

När pulsträning på skolor i USA gav bättre koncentrationsförmåga och studieresultat spred sig trenden till Sverige. En av dem som satsar på puls för lärande till höstterminen är Sandaredskolan..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 05:00

Ringsjö och Sätofta kan slås ihop

Höör/Sätofta De två högstadieskolorna i Höör kan komma att slås samman om några år.
– Kanske kan man bygga en extra våning på Ringsjöskolan, säger Stefan Lissmark (S), kommunstyrelsens ordförande.Kommunstyrelsen beslutade vid sitt senaste sammanträde ge i uppdrag till kommundirektören att anlita extern kompetens som ska utreda och ge förslag på optimal framtida struktur för grundskolan i Höör.

BT - 16 nov 12 kl. 07:36

Nu ska inget stoppa deras kamp

Bäckäng brukar vinna över Teknis.
Men förra året vann ingen ? alla förlorade.

YLE - 12 nov 16 kl. 08:55

140 år av damgymnastik i Helsingfors - starten i korsetter var oerhört radikal för sin tid

När Gymnastikföreningen i Helsingfors grundades gympade damerna med korsetterna på. Idag har föreningen svårigheter med att hitta lämpliga utrymmen. Gymnastikföreningen i Helsingfors grundades år 1876 och ordnar idag gympatimmar av många slag både för barn och vuxna.

HBL - 08 maj 14 kl. 02:24

Simhall och bostäder ska ge liv åt Busholmens bunker

En simhall, idrottslokaler och bostäder planeras i Busholmens bunker. Staden tänker i brådskande ordning konkurrensutsätta finansieringen. Ett par stora byggnadsfirmor har redan visat intresse.

YLE - 14 aug 12 kl. 12:53

Toppidrotten behöver ny form av ledarskap

Det är dags att hitta nya sätt att leda, det auktoritära ledarskapets tid är förbi ? nu behövs fördomsfria sätt att jobba med barn och unga, framhåller Miettinen. Entusiastiska ledare, de som brinner för sin sak kan göra mycket för att få de unga talangerna att tycka att det är roligt att träna.

BT - 25 okt 12 kl. 13:02

Stordrift fel väg för Kristineberg

Alliansen i Borås ser fördelarna med att ha mindre förskolor och skolor i närmiljön när barnen är små. Vi är bland annat oroliga för trafikmiljön runt Kristinebergsskolan om det blir en stor skola för 500 elever, vilket genererar mycket mer trafik till området. Lennart Andreasson (V) och Leif Johansson (S), ordförande respektive andre vice ordförande i stadsdelsnämnden Väster, skriver i BT att de rödgröna vill bygga en stor skola på Kristineberg som skall inrymma både Svedje- och Kristinebergsskolans elever.

BT - 02 jun 14 kl. 09:14

Det räcker inte att förstå

Pedagogiska mirakelmediciner. BFL och formativ bedömning är satsningarna som skall höja kunskapsnivån på Borås skolor. Båda bygger på restprodukter från Stalintidens Sovjet hävdar Per Fröjd, som ifrågasätter om skolan håller rätt kurs.

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

YLE - 08 maj 15 kl. 17:30

Lojobor oroar sig för servicen

Planer på färre hälsostationer och skolor i Lojo leder till oro bland invånarna.
På invånarmötet i Laurentiussalen ställdes många frågor om Lojos planer på att se över all den service staden erbjuder. På torsdagskvällen (8.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Boris Johnson blir ny premiärminister i Storbritannien

Nu står det klart. Den favorittippade Boris Johnson går segrande ur partiledarstriden i brittiska Konservativa partiet – och blir därmed Storbritanniens näste premiärminister. Kampanjen är över.

BT - 1 timme sedan

Hemkära guarden ville flytta ”hem”

Inför förra säsongen blev hemlängtan till familjen i Uppsala för stor. Nu var längtan efter basketfamiljen i Mark större för Qui Nguyen, 25. – Nu väljer jag att satsa på basketen, säger guarden..

BT - 1 timme sedan

Kongresshusets nya ”utsmyckning” – könsorgan och svordomar

Det byggdes för drygt 200 miljoner och framställs som Borås flaggskepp. Nu är kongresshusets fönster så smutsiga att allmänheten har roat sig med att kladda ner dem..

BT - 2 timmar sedan

Här är boråsaren som fixar världsartister till Liseberg

Här är boråsaren som fixar världsartisterna till Liseberg i sommar. – Fint väder, mycket folk och en stor artist på scenen – då är det inte svårt att gå till jobbet, säger Per Alexandersson..

BT - 3 timmar sedan

EU diskuterar förbud mot konstgräs. ”Gör inget förhastat”

Nu vill EU:s kemikaliemyndighet ECHA att plastgranulatet i konstgräsplaner förbjuds inom några år för att hindra spridningen av mikroplaster. – Gör inget förhastat, manar Erik Hang på Borås stads fritidsförvaltning som jobbat hårt med att minska läckaget..

BT - 5 timmar sedan

Åtal dröjer efter oprovocerade knivdådet mot äldre man i centrum

Under måndagen skulle egentligen åtal mot den man som misstänks för ett knivöverfall på en man 70-årsåldern i centrum vara väckt. Men åklagaren har beviljats förlängd åtalstid och den misstänkte mannen får sitta kvar i häktet..

BT - 8 timmar sedan

Lyssnarsiffror: Han är populäraste sommarprataren hittills

Drygt halva sommaren har gått, om man ser till antal sända program av "Sommar i P1". Sveriges Radio släpper nu siffrorna över de mest lyssnade programmen. "Poddsiffrorna är smått surrealistiska", säger programchef Bibi Rödöö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.