DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 01:55

DI - 11 jul 19 kl. 22:04

Förvaltaren varnar: Hög tid att rusta portföljen – ”yttersta vikt”Omvärlden blir allt mer orolig. Det är därmed brådskande säkra upp portföljen. Öka andelen likvida tillgångar – och investera i statsobligationer, rekommenderar fondjätten Blackrock. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Blackrock

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltaren, varnarHög , tidatt , rusta, portföljen, yttersta, vikt
DI - 23 apr 16 kl. 07:09

Förvaltaren varnar för Kinas banker

Det finns flera fina bolag och investeringsmöjligheter på den kinesiska marknaden. Banksektorn ska man dock hålla sig borta från. Det anser Simon Pickard som förvaltar den brittiska hedgefonden Man Groups tillväxtmarknadsfond..

DI - 31 mar 19 kl. 12:35

Fondförvaltaren varnar för kollegans aktietips: ”Dyrt bolag”

Fondförvaltarna Georg Norberg och Anna Strömberg är nästan överens om vilka aktier man ska satsa på nu. Men inte riktigt.  ”Det är ett ganska dyrt bolag och det är högt ställda förväntningar”, säger Anna Strömberg om ett av Georg Norbergs tips..

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 07:46

Blytung förvaltare varnar för två sektorer

Det är den schweiziska kapitalförvaltaren Pictet som i sin senaste månadsanalys anser att det finns flera faktorer för att racet snart är över för stunden för teknik- och tillväxtaktier. Det skriver Dagens Industri och bakgrunden till kapitalförvaltarens farhågor är bland annat att den ekonomiska tillväxten ser ut att tappa fart i länder som Kina, Japan och USA; det finns i vart fall sådana indikationer, menar expertisen, som dock avråder investerare från att paniksälja sina aktier. ”Medan det långsiktiga scenariot för tech är att de är på väg att dra nytta av den digitala revolutionen, och är sektorn med högst förväntad avkastning, så är det taktiskt sett rätt tid för att ta hem en del vinst.

Skånskan - 19 jun 19 kl. 01:30

Kärn­va­pen­staterna måste rusta ned

Det är stor risk att den kärn­va­pen­ned­rust­ning som på­gått i 30 år vänds i upp­rust­ning, kon­sta­terar Stock­holms freds­forsk­nings­in­sti­tut, Sip­ri, i sin nya rap­port.
I dag finns det i världen cir­ka 14 000 kärn­strids­spetsar i världens nio kärn­va­pen­makter. Före 1989 fanns det mer än fyra gånger så många i världen.

Sydsvenskan - 10 apr 19 kl. 06:00

Finansjätte varnar för snål svensk regering

Tillväxtprognoserna har på senare tid sänkts på löpande band, både för svensk ekonomi och för omvärlden. På marknaden tvivlar tunga aktörer, som den amerikanska kapitalförvaltaren Pimco, på om Sveriges regering har vad som krävs om det slutar i recessio.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 19 kl. 06:00

Finansjätte varnar för snål svensk regering

Tillväxtprognoserna har på senare tid sänkts på löpande band, både för svensk ekonomi och för omvärlden. På marknaden tvivlar tunga aktörer, som den amerikanska kapitalförvaltaren Pimco, på om Sveriges regering har vad som krävs om det slutar i recessio.

Affärsvärlden - 10 apr 19 kl. 07:18

Finansjätte varnar för snål svensk regering

Tillväxtprognoserna har på senare tid sänkts på löpande band, både för svensk ekonomi och för omvärlden. På marknaden tvivlar tunga aktörer, som den amerikanska kapitalförvaltaren Pimco, på om Sveriges regering har vad som krävs om det slutar i recession..

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 08:01

Tennisklubb vägrar rusta upp

Foto: Jan Samuelsson
Smörlyckans utomhusbanor är i akut behov av underhåll. ATL vill inte satsa pengarna. De skyller på att kommunen tecknar kortfristiga avtal.

DI - 22 jun 16 kl. 16:29

Förvaltaren: De äldre är särskilt oroade av brexit

Med kort tid kvar till pensionen är de äldre spararna särskilt bekymrade för en brexit eftersom de befarar att det leder till börsfall. För yngre sparare finns mer tid att ta igen eventuella förluster. Det säger förmögenhetsförvaltaren Gina Miller på SCM Group i London..

Realtid - 16 feb 18 kl. 14:39

Konkursförvaltaren begär mer tid

Det blir ytterligare en väntan i HQ-målet i Svea hovrätt. Konkursförvaltaren Bill Kronqvist begär mer tid för ett ställningstagande..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Boeing tar kostnad på 4,9 miljarder dollar för Max 737

Boeing kommer att redovisa en kostnad på 4,9 miljarder dollar i kommande veckas kvartalsrapport, till följd av den olycksdrabbade modellen 737 Max 8..

DI - 3 timmar sedan

Millicom redovisar högre omsättning, lägre rörelseresultat

Mobil- och bredbandsoperatören Millicom redovisar ett rörelseresultat på 110 miljoner dollar i andra kvartalet, att jämföra med 168 miljoner dollar i jämförelsekvartalet..

DI - 3 timmar sedan

Microsoft rapporterar bättre än förväntat

Microsoft rapporterar ett justerat resultat per aktie på 1,37 dollar, att jämföra med prognosen på 1,22 dollar..

DI - 4 timmar sedan

Amerikanska storbanker pressas av Feds kovändning

De amerikanska storbankernas viktigaste inkomstkälla pressas av Federal Reserves tvärvändning i räntepolitiken. Goldman Sachs gynnas dock när Fed skickar duvaktiga signaler..

DI - 4 timmar sedan

BMW får ny koncernchef

BMW har utsett produktionschefen Oliver Zipse till ny vd..

DI - 4 timmar sedan

Blandat på Wall Street – Netflix rasar och Philip Morris rusar

De amerikanska börserna gick mot ett blandat facit när det närmade sig stängningsdags i New York. Strömningsjätten Netflix lyckade inte vända sitt ras under handelsdagen..

DI - 4 timmar sedan

Trump: USA har skjutit ner iransk drönare

Donald Trump tillkännagav på torsdagskvällen att amerikanska styrkor skjutit ner vad som uppges vara en iransk drönare i Hormutzsundet, rapporterar internationella medier..

DI - 4 timmar sedan

25-åring får böta en miljon kronor för utbrott på flygplan

En 25-årig kvinna har fått en räkning på över 986.000 kronor för att hon tvingade ett plan från London till Turkiet att vända halvvägs. Anledningen: Hon försökte slita upp dörren..

DI - 4 timmar sedan

Netflix måste kunna höja priserna – och fortsätta växa

Netflix missade sin prenumerantprognos och aktien åkte på storstryk. Strömningsbolaget överraskades uppenbarligen av kundernas priskänslighet.  Snart ökar dessutom konkurrensen samtidigt som det fria kassaflödet fortsätter att vara uselt..

DI - 5 timmar sedan

Feds NY-chef: ”Räntan bör sänkas vid första varningstecken”

Federal Reserves effektivaste strategi är att agera snabbt och sänka styrräntan vid första varningssignal. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.