YLE > Finland

Thursday, 18 July, 15:23

YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

HBL: Anna-Maja Henriksson slutar i Jakobstad fullmäktigeJustitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Hufvudstadsbladet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
HBL, Maja Henriksson, Jakobstad, Anna-Maja Henriksson, Jakobstads, Hufvudstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HBL, Anna-Maja, Henriksson, slutari , Jakobstad, fullmäktige
YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

HBL: Anna-Maja Henriksson slutar i Jakobstads fullmäktige

Justitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Hufvudstadsbladet..

HBL - 20 aug 14 kl. 14:07

Professor fördömer: "Anna-Maja Henriksson driver sin egen sak"

Professor Olli Mäenpää anser att justitieminister Anna-Maja Henrikssons angrepp på Museiverket ser illa ut. "Hon agerar i egen sak".Det var i tisdags som justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) fördömde Museiverkets agerande i Jakobstad och hotade kontakta den ansvariga ministern Pia Viitanen (SDP) för att ompröva Museiverkets maktställning.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:52

Anna-Maja Henriksson - från Jeppis till SFP-toppen

Det är ingen nybörjare som nu sätter sig i ledningen för Svenska Folkpartiet. Anna-Maja Henriksson från Österbotten har en tung juridisk erfarenhet. Ska hon också kunna charma folket - och slå näven i bordet om det behövs?

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Politiken är mitt kall - Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag är övertygad om att politiken är mitt kall.

YLE - 13 jun 17 kl. 08:21

Anna-Maja Henriksson om regeringsmedverkan: Vi behöver en bättre vårdreform

SFP har en vilja att diskutera regeringsmedverkan, men inte till vilket pris som helst. Ordförande Anna-Maja Henriksson har vissa krav som måste uppfyllas. Det har spekulerats vilt kring vilka partier som ska sitta i regeringen de närmaste åren efter att samarbetet mellan de nuvarande regeringspartierna blev omöjligt.

YLE - 08 jul 16 kl. 04:40

Anna-Maja Henriksson: Slopa avgiften för föreningsregistret

Patent- och registerstyrelsen borde se över sin politik när det gäller avgifterna för föreningsregistret. Det anser SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Många organisationer har struntat i rapporteringen till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 01 sep 16 kl. 22:34

Anna-Maja Henriksson: Regeringen har inte kommit till skott med det viktigaste

De viktigaste frågorna om sysselsättning är olösta. Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är kritisk mot regeringens förslag till statsbudget. Svenska Yle ringd upp Anna-Maja Henriksson då regeringens budgetinfo precis var avslutat.

YLE - 17 dec 15 kl. 19:01

Anna-Maja Henriksson (SFP) trolig ny fullmäktigeordförande i Jakobstad

Anna-Maja Henriksson är den troliga efterträdaren till Carola Sundqvist som fullmäktigeordförande i Jakobstad. Posten är vikt för SFP. Valet av Carola Sundqvist till ny museichef i Jakobstad förhindrar henne att fortsätta med politiken.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:48

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya ordförande - första kvinnan på posten

SFP-veteranen Anna-Maja Henriksson är ny ordförande för Svenska folkpartiet med 133 röster. Förhandsfavoriten Henriksson segrade över SU-ordförande Ida Schauman och riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Stödet för förhandsfavoriten Anna-Maja Henriksson har varit så stort att hennes seger har ansetts självklar.

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag vill gärna leda vårt parti och framförallt vill jag att SFP skall vara med och leda samhällsutvecklingen, säger Henriksson, som nu fungerar som riksdagsledamot och Svenska riksdagsgruppens ordförande.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Sociala medier kryllar av bilder på gamlingar - men vad gör FaceApp med dina foton och din användardata?

Efter att du godkänt FaceApps användarvillkor har det ryska företaget Wireless Labs rätt att använda dina bilder i princip hur som helst. De goda nyheterna är att du fortfarande äger rätten till ditt eget ansikte..

YLE - 30 minuter sedan

Mer blågröna alger – både till havs och i insjöarna

Förekomsten av blågröna alger har ökat längs Finlands kuster, och på södra och sydvästra havsområdena finns stora mängder alger som blandats med vatten..

YLE - 1 timme sedan

Död man hittades i Karis - polisen fick tips från allmänheten

En avliden man hittades i en bil på Törvesbrovägen i Karis på onsdagen (18.7). Fyndet gjordes vid halv fem på eftermiddagen..

YLE - 2 timmar sedan

Mässlingsvaccin blir obligatoriskt i Tyskland - THL: Tvång kan leda till färre vaccinationer

I Tyskland blir mässlingvaccin obligatoriskt för barn. Enligt Institutet för hälsa och välfärd är det inte troligt att Finland tar till tvångsåtgärder..

YLE - 2 timmar sedan

Alex Westerlund och Taika Klemola från Borgå ska delta i stort scoutläger i USA – världsjamboreen samlar 45 000 scouter från hela världen

Världsjamboreen ordnas i USA mellan den 22 juli och den 2 augusti. Deltagarna kommer från 133 olika länder och från Finland deltar omkring 900 scouter. Två av dem är Alex Westerlund och Taika Klemola..

YLE - 4 timmar sedan

"Vi hade en antennkabel vi gömde för pappa så vi kunde se på tv" – att lämna Jehovas vittnen är att lämna ett liv av rädsla och isolering

Församlingen vände Rebecka Sretenovic ryggen då hon slutade vara vittne. Ännu många år senare förföljde lärorna henne, men nu tog hon itu med det genom ett blogginlägg som tusentals har läst..

YLE - 6 timmar sedan

Nordeas vinst rasar med en tredjedel - utdelningspolicy till ägarna kan ändras

Nordeas resultat backar rejält, visar bankkoncernens halvårsrapport. Avgående vd Casper van Koskull är inte tillfredsställd med resultatet och flaggar för ändringar i utdelningspolicyn..

YLE - 6 timmar sedan

Svårt halvår för Telia – vd ser ändå positivt på framtiden

Teleoperatören Telia har haft ett svagt halvår och svårigheter med att få fart på affärerna. Bolagets vd ser ändå positivt på resten av året..

YLE - 8 timmar sedan

Läkemedelsbristen känns av i Östnyland men ersättande mediciner finns ofta: "Det kan vara blodtrycksmediciner, antibiotika eller olika salvor"

Bristen på läkemedel är tidvis aktuell också i Östnyland. I Sibbo och Lappträsk strävar apotek och läkare efter att trygga tillgången på mediciner. Om rätt medicin saknas hittar man oftast en ersättande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.