YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 19:34

YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

HBL: Anna-Maja Henriksson slutar i Jakobstads fullmäktigeJustitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Hufvudstadsbladet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
HBL, Maja Henriksson, Jakobstads, Anna-Maja Henriksson, Hufvudstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HBL, Anna-Maja, Henriksson, slutari , Jakobstads, fullmäktige
YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

HBL: Anna-Maja Henriksson slutar i Jakobstad fullmäktige

Justitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Hufvudstadsbladet..

HBL - 20 aug 14 kl. 14:07

Professor fördömer: "Anna-Maja Henriksson driver sin egen sak"

Professor Olli Mäenpää anser att justitieminister Anna-Maja Henrikssons angrepp på Museiverket ser illa ut. "Hon agerar i egen sak".Det var i tisdags som justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) fördömde Museiverkets agerande i Jakobstad och hotade kontakta den ansvariga ministern Pia Viitanen (SDP) för att ompröva Museiverkets maktställning.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:52

Anna-Maja Henriksson - från Jeppis till SFP-toppen

Det är ingen nybörjare som nu sätter sig i ledningen för Svenska Folkpartiet. Anna-Maja Henriksson från Österbotten har en tung juridisk erfarenhet. Ska hon också kunna charma folket - och slå näven i bordet om det behövs?

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Politiken är mitt kall - Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag är övertygad om att politiken är mitt kall.

YLE - 13 jun 17 kl. 08:21

Anna-Maja Henriksson om regeringsmedverkan: Vi behöver en bättre vårdreform

SFP har en vilja att diskutera regeringsmedverkan, men inte till vilket pris som helst. Ordförande Anna-Maja Henriksson har vissa krav som måste uppfyllas. Det har spekulerats vilt kring vilka partier som ska sitta i regeringen de närmaste åren efter att samarbetet mellan de nuvarande regeringspartierna blev omöjligt.

YLE - 08 jul 16 kl. 04:40

Anna-Maja Henriksson: Slopa avgiften för föreningsregistret

Patent- och registerstyrelsen borde se över sin politik när det gäller avgifterna för föreningsregistret. Det anser SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Många organisationer har struntat i rapporteringen till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 01 sep 16 kl. 22:34

Anna-Maja Henriksson: Regeringen har inte kommit till skott med det viktigaste

De viktigaste frågorna om sysselsättning är olösta. Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är kritisk mot regeringens förslag till statsbudget. Svenska Yle ringd upp Anna-Maja Henriksson då regeringens budgetinfo precis var avslutat.

YLE - 17 dec 15 kl. 19:01

Anna-Maja Henriksson (SFP) trolig ny fullmäktigeordförande i Jakobstad

Anna-Maja Henriksson är den troliga efterträdaren till Carola Sundqvist som fullmäktigeordförande i Jakobstad. Posten är vikt för SFP. Valet av Carola Sundqvist till ny museichef i Jakobstad förhindrar henne att fortsätta med politiken.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:48

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya ordförande - första kvinnan på posten

SFP-veteranen Anna-Maja Henriksson är ny ordförande för Svenska folkpartiet med 133 röster. Förhandsfavoriten Henriksson segrade över SU-ordförande Ida Schauman och riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Stödet för förhandsfavoriten Anna-Maja Henriksson har varit så stort att hennes seger har ansetts självklar.

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag vill gärna leda vårt parti och framförallt vill jag att SFP skall vara med och leda samhällsutvecklingen, säger Henriksson, som nu fungerar som riksdagsledamot och Svenska riksdagsgruppens ordförande.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Österbottniska bråndkårister nöjda med sin insats: ’’Lagandan är på topp’’

På torsdagen tävlade tio österbottniska ungdomar i en stor brandkåristtävling i Schweiz. Laget säger att tävlingen gick bra men vad den slutgiltiga placeringen blir klarnar först på lördag..

YLE - 4 timmar sedan

Hybridhall planeras i Karleby: "Har vi råd att låta bli att investera?"

Hybridhallen kommer att ersätta den nuvarande Idrottsgården i Karleby och omfattar också en fotbollsstadion för 4 000–5 000 personer om den politiska viljan kan uppbådas i Karleby. Under hösten ska det utredas vilket intresse företag och privatpersoner har för att gå in i projektet..

YLE - 6 timmar sedan

Avloppsvatten rann ut i havet på grund av ett mänskligt misstag – byggentreprenör: "Vi tar fullt ansvar"

På grund av en felaktig koppling har avloppsvattnet från ett flervåningshus i Vasa runnit rakt ut i havet i flera månader. Läckaget ut i Metviken visade sig bero på ett mänskligt misstag..

YLE - 7 timmar sedan

Drönare intresserade i Pedersöre – skärpta regler att vänta nästa år

Intresset för drönare växer fortfarande. Reglerna för flygning med drönare kommer att skärpas nästa år. Jakobstadsnejdens RC-flygare ordnade på onsdag kväll ett välbesökt informationstillfälle vid klubbens flygfält i Karby i Pedersöre..

YLE - 9 timmar sedan

Svagt andra kvartal för Wärtsilä – framtiden väntas bli utmanande

Wärtsiläs halvårsrapport visar på ett sämre resultat än väntat. Enligt koncernchef Jaakko Eskola är en orsak till nedgången den fortsatta osäkerheten på marknaden. Man väntar att efterfrågan kommer att minska under de kommande tolv månaderna..

YLE - 10 timmar sedan

Camilla Richardsson i sitt livs form – krossat två personliga rekord inom en vecka: “De här tiderna har mognat under många år”

Förra veckan klarade Camilla Richardsson VM-gränsen på 3 000 meter hinder med nytt personligt rekord. På onsdagen putsade hon sitt rekord på 5 000 meter med tjugo sekunder. Egentligen tror jag inte att det här är någon sjuk formtopp jag har för tillfället, säger Richardsson..

YLE - Igår: 18:55

Äntligen! Hurske en hundradelssekund under VM-gränsen med minsta möjliga vindmarginal – Korte och Richardsson förbättrade sina rekord

Nu har Finland tre löpare på 100 meter häck under VM-gränsen. I GP-tävlingen i Lapinlahti fick Reetta Hurske äntligen till det och tog sig under gränsen till Doha i statistikdugliga förhållanden. Segern i loppet gick emellertid till Annimari Korte, som förbättrade sitt PB..

YLE - Igår: 13:17

Hårda vindar har ställt till det för skärgårdstrafiken

Hård vind och hög sjögång ställer till problem för skärgårdstrafiken. I Karleby har flera avgångar till ön Tankar inhiberats på grund av vädret, medan man i Vasa lidit av passagerarbrist..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren ryckte ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren ryckt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren har ryckt ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren rykt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.