DN > Nyheter

Sunday, 21 July, 21:09

DN - 11 jul 19 kl. 21:08

Bokrecension: Ett tappert försök att berätta Vietnamdesertörernas historiaBBC-journalisten Matthew Sweets gör ett tappert försök att berätta om de unga män som deserterade från Vietnamkriget och hamnade i Sverige. Ola Larsmo läser en minst sagt tilltrasslad historia. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Vietnamdesertörernas, BBC, Matthew Sweets, Vietnamkriget, Sverige, Larsmo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BokrecensionEtt , tappert, försökatt , berätta, Vietnamdesertörernas, historia
Länstidningen i Jämtland - 02 jan 16 kl. 15:30

Bokrecension: Kärleksfullt berättad släkthistoria från Brattby

Britt Lindblad är Länstidningens mycket uppskattade kåsör, som på ett oförlikneligt humoristiskt sätt berättar om självupplevda händelser i en förgången tid. Och Britt har sannerligen saker att berätta om från ett drygt nittioårigt, händelserikt liv som engagerad lärare och som prästfru med alla de förpliktelser som följde med denna roll i otaliga församlingar runt om i Mellannorrland. Men också som husmor i eget stort hushåll och som en pålitlig länk i en släktkedja som sträcker sig över åtta generationer med Britt själv nu som ålderskvinna i mitten av denna släktkedja..

YLE - 23 mar 17 kl. 05:30

Bokrecension: Sommaridyllen spricker under press

Philip Teirs nya roman heter: Så här upphör världen och det blir snabbt klart för läsaren att världens undergång är någonting som bara pågår i ett bortre hörn av romanpersonernas medvetanden. Om någon försökte övertyga dig om att miljörörelsen har misslyckats och att allt hopp för mänskligheten är ute. Hur skulle det påverka dig?

Supermiljöbloggen - 25 sep 18 kl. 21:31

Bokrecension: Scener ur ett hjärta

Scener ut ett hjärta, skriven av operasångerskan Malena Ernman och hennes man Svante Thunberg, är ingen vanlig biografi. Det är ett frustrerat rop på förståelse och handling i ett kallare, passivare och alltmer handlingsförlamat samhälle.     Författarna gör det tydligt i bokens första kapitel när de bekänner att de inte är intresserade av långa biografiska redogörelser eller saftiga historier från Malena Ernmans långa operakarriär.

DN - 01 feb 19 kl. 14:03

Bokrecension: Fasansfullt om bålen som tändes i Palma de Mallorca

I ”Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca” skriver Anita Goldman om hur trettiosju judar år 1691 brändes till döds på Mallorca. DN:s Steve Sem-Sandberg läser en fasansfull och fascinerande historia – som stundtals hänfaller åt att redovisa istället för att berätta..

DN - 23 apr 19 kl. 16:32

Bokrecension: Ebba Witt-Brattström skriver puttriga essäer om universella övergrepp

I sin nya bok vill Ebba Witt-Brattström berätta om alla de litterära texter som genom världshistorien har vittnat om övergrepp mot kvinnor. Johanna Frid har läst en puttrig, ljummen och självupptagen essäbok..

DN - 28 maj 19 kl. 14:20

Bokrecension: Förvånansvärt korrekt om samtidens ilskna dumhet

Curtis Sittenfeld lyckas i novellsamlingen ”Jag säger det ni tänker” berätta mycket om hur extremt statusmedvetna amerikaner är, skriver Philip Teir..

YLE - 04 okt 16 kl. 05:00

Bokrecension: Att misslyckas i sitt mammauppdrag

Vad händer om man upplever att man misslyckats i sitt mammauppdrag? Om det känns som om man skapar problem i stället för att lösa dem, om man omedvetet låter osunda livsmönster och värderingar gå i arv från generation till generation? I romanen Vonne och Marie tar Christel Sundqvist fasta på många viktiga frågor.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:30

Bokrecension: Frågan om den finlandssvenska kulturmannens hamsterpenis eller varför dricker "Bosse"?

Måste man leva konstnärligt för att bli konstnär? Den frågan ställer sig författarjaget i Bosse Hellstens debutroman Jökel. Frågan är central i Hellstens text som är ett slags expedition till en inre sumpmark där jaget blottlägger och blötlägger sig själv i ett försök att ta reda på varför författaren supit under stora delar av sitt liv.

YLE - 14 feb 17 kl. 09:00

Bokrecension: Ond bråd död i Gamla Vasa

De senaste åren har den finlandssvenska litteraturen begåvats med ett antal böcker i deckargenren – böcker som rör sig i gränslandet mellan kriminalroman, spänningsroman och thriller. En del av dessa böcker har kommit till som resultat av tävlingar där förlagen medvetet efterlyst romaner med hög spänningskoefficient. Marita Gleisner tilldelades ett andrapris i den kriminalromantävling som för några år sedan arrangerades av Svensk-Österbottniska Samfundet i samarbete med förlaget Scriptum, Vasabladet och Österbottens Tidning.

Sydsvenskan - 09 jun 13 kl. 06:30

I döende poets sällskap

Det händer att man som kritiker läser en bok och tänker: hur ska jag någonsin kunna skriva om den här? För några år sedan hade jag enorma svårigheter att färdigställa en text om Assia Djebars självbiografi ?Ingenstans i min fars hus?.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Jamåhonleva, avsnitt 30 av 57

Han med ögon vana att bli åtlydda. Det var han som talat och stannat till. Precis vid den halvöppna toalettdörren.

DN - 2 timmar sedan

Sara knivöverfölls: Jag vill inte att fler tjejer ska drabbas

Sara överfölls av en knivbeväpnad man i Rågsved den 31 mars men lyckades komma undan. Efter de misstänkta våldtäkterna i området är hon orolig för att fler kvinnor kan drabbas. – Det är jobbigt att gå hem samma väg där det hände, speciellt när han kan vara kvar i området, säger hon..

DN - 2 timmar sedan

Tre överfall i Rågsved – dna-analys kan leda till genombrott

Tre kvinnoöverfall har skett i Rågsved de senaste månaderna. Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman och hoppas att en dna-analys ska leda till ett genombrott. – Vi kommer att få svar inom några dagar.

DN - 3 timmar sedan

Ståhl vann igen – med kast under 70 meter

En något sämre dag för Daniel Ståhl. Ändå vann svensken Diamond League i London med god marginal. – Man kan inte slänga 70 meter varje dag men jag är nöjd och det var bra, säger han till TV4..

DN - 5 timmar sedan

Städer försöker stoppa invånare med ”fel” bakgrund

I allt fler städer och byar i Mellanöstern, som har haft en blandad befolkning sedan århundraden, försöker de styrande stoppa människor med olika etnisk och religiös bakgrund från att flytta dit. Med argument att man vill bevara områdets ursprungliga karaktär..

DN - 6 timmar sedan

Coops vd: Vi ska ha branschens bästa kundbemötande

Coop Sveriges vd Magnus Johansson medger att Coop varit dyrare och att de måste jobba hårt med kundbemötande. Han lovar nu Sveriges bästa kundbemötande och att makten över varorna flyttas ner till kunderna – i deras lokala butik. .

DN - 7 timmar sedan

John Ajvide Lindqvist: Högläsning är viktigt – glöm inte bort det

I takt med att ljudboken blir allt mer populär, riskerar högläsningens njutning att glömmas bort. Författaren John Ajvide Lindqvist förklarar varför den är så viktig..

DN - 9 timmar sedan

Emil Söderholm, 26, omkom i flygkraschen: ”Han var så otroligt speciell”

Emil Söderholm var en av de nio som omkom i flygolyckan i Umeå. Johan Hellström berättar om sin nära vän som han säger var en väldigt duktig fallskärmshoppare. – Emil var så otroligt speciell.

DN - 15 timmar sedan

Stort gäng stormade nattklubb

Utan tillåtelse tog sig 17 personer in samtidigt på en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndagen och betedde sig stökigt, uppger polisen, som tillkallades av personalen..

DN - 21 timmar sedan

Rekordbeslag av sprängämnen i Hongkong

Polisen i Hongkong uppger att man har gjort ett rekordstort beslag i en misstänkt bombfabrik. – Utan tvekan tror jag att det här är det största beslaget vi någonsin har stött på i Hongkong, säger bombexperten Alick McWhirter hos Hongkongpolisen. Polisen kopplar beslaget till protesterna i Hongkong – och varnar nu för våldsamheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.