SVT > Ekonomi

Friday, 19 July, 01:34

SVT - 11 jul 19 kl. 21:07

Airbnb går med på EU-kraven – ska visa tydligare prisBostadsuthyrningsplattformen Airbnb har gått med på att börja följa EU:s konsumentlagstiftning. Nu måste företaget bland annat visa totalkostnaderna, inklusive obligatoriska serviceavgifter och lokala skatter, för sina boendeerbjudanden redan på första sidan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Airbnb

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbnb, gårmed på , EU-kravenska , visa, tydligare, pris
Dagensanalys.se - 07 sep 17 kl. 13:09

Ny svensk marknadsplats vill bli Airbnb för kurser

Marknadsplatser som likt Airbnb samlar ett stort utbud inom en kategori av varor eller tjänster är ett område i stark tillväxt och Skillstarter.se, en ny svensk start-up, har målsättningen att bli en nordisk marknadsplats för kurser och utbildningar. Vi har träffat Claes Kjelldorff, som till vardags jobbar inom Bonnier-koncernen som VD för Odla.

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 14:30

Nya regler ger tydligare prisbild på Airbnb

Uthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation. Enligt de nya reglerna måste Airbnb visa totalpriset för boendet redan på första sidan. På detta sätt slipper kunder överraskas av extrakostna.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 14:30

Nya regler ger tydligare prisbild på Airbnb

Uthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation. Enligt de nya reglerna måste Airbnb visa totalpriset för boendet redan på första sidan. På detta sätt slipper kunder överraskas av extrakostna.

Dagens Media - 23 okt 14 kl. 14:08

Åhléns hyr ut inredd lägenhet på Airbnb

För att visa upp sitt hållbara sortiment hyr Åhléns ut en inredd lägenhet på Airbnb i en kampanj signerad Forsman & Bodenfors..

DI - 24 jan 16 kl. 17:12

Airbnb siktar in sig på Kina

Airbnb siktar in sig på den växande och gigantiska kinesiska turistindustrin och förhoppningen är att bolaget i år skall visa svarta siffror. Det uppger medgrundaren och teknikchefen Nathan Blecharczyk till Financial Times..

Nyteknik - 11 jul 19 kl. 16:31

Nya regler: Airbnb måste visa totalpris för boende

Uthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation..

Dagensanalys.se - 25 apr 16 kl. 15:55

Ett event om mobil-, social-, e-post- och online-marknadsföring

Vi lever i en värld där den digitala utvecklingen går allt fortare och förändrar hur vi lever, tänker och agerar. Vi ubrar, twittrar, chattar, e-handlar, netflixar, skypar och tindrar. Kraven på att förstå det nya digitala landskapet ökar hela tiden och allt går snabbare och snabbare.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 17:07

"Lösningen på Kommunals bekymmer är att tala om ideologi."

Väckte man en arbetare mitt i natten för hundra år för att fråga varför man skulle vara med i facket, kom svaret utan betänketid. Väcker man en arbetare idag och ställer samma fråga är det inte ens säkert att hen är med i facket, eller vet varför.Kanske är detta Kommunals verkliga bekymmer?

Dagensanalys.se - 01 jul 16 kl. 21:10

Intervju: Vi diskuterar kundsupport med Julie från Zendesk

Att följa kunden genom hela resan är superviktigt, speciellt på nätet där det forfarande finns en smula av osäkerhet. Vi fick en pratstund med Julie Foselius som är Solutions Manager på Zendesk om hennes syn på vad kundsupport är och bör vara. Vad är kundsupport?

Cornucopia - 27 sep 16 kl. 10:56

Spotify: Den "nya ekonomins återkomst"

Business Insider har en artikel om HSBC:s James Pomeroy, som menar att vi lever i en ny ekonomi där bolag som Spotify gör att räntor och inflation är obefintliga. Kort sagt att vi lever i den nya ekonomin och att inga gamla paradigmer längre gäller? Känns det igen från IT-bubblans glada dagar 1999 - 2000?

Fler nyheter från SVT

SVT - 17 timmar sedan

Minskad vinst för Volvo Cars

Personbilstillverkaren Volvo Cars gjorde en rörelsevinst på 2 600 miljoner kronor andra kvartalet, en minskning med 38,5 procent jämfört med samma period i fjol..

SVT - Igår: 11:25

Minskad förlust för Postnord

Postnord redovisar en förlust före skatt på 144 miljoner kronor för det andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 912 miljoner kronor under samma period i fjol..

SVT - Igår: 09:11

Sparekonomen: Den globala ekonomin mattas av

Under onsdagen släpper flera svenska storbolag sina delårsrapporter för andra kvartalet, däribland Swedbank och Ericsson. För att förstå vart ekonomin är på väg är det främst bankerna och industrin man ska titta på, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold..

SVT - Igår: 09:06

Swedbanks aktie rasar på börsen

Swedbanks aktie rasar runt fem procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen..

SVT - Igår: 07:34

Sämre än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,7 miljarder kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 0,2 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SVT - Igår: 07:10

Swedbank redovisar lägre vinst

Swedbanks vinst sjunker och samtidigt meddelar banken att man sänker utdelningspolicyn till ägarna..

SVT - Igår: 06:52

Minskad vinst för Handelsbanken

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

SVT - 12 jul 19 kl. 07:31

Lägre vinst för storbanken

Bankkoncernen SEB redovisar en rörelsevinst på 6 103 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 10 674 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

SVT - 10 jul 19 kl. 15:19

Saab tecknar miljardavtal med USA

Saab har tecknat ett avtal med den amerikanska regeringen för pansarskottet AT4 och granatgeväret Carl-Gustaf, meddelar företaget i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.