Skånskan > Opinion

Monday, 22 July, 13:43

Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:30

Skri­van­det hjälpte henne att åter­finna sig självNamn: Diyah Hayu Rahmitasari.
Ål­der: 32, fyller 33 i juli.
Yrke: Medie-och kommunikationsvetare (”Men jag ser mig som för­fat­ta­re nu.”)
Bor: Lund.
Fa­milj: Maken Zaki Habibi, två döt­trar, Hayya 9 år och Kaj­sa sex månader.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hayu Rahmitasari, Zaki Habibi, Kaj, Yogyakarta, Zaki, Lund, Skåne, Cir, Rou, In, Rahmitasari, Java, Au, Be, Mr Right, Sverige, The Newbie, Guide, Sweden, Rahmitasaris, Bening, Root

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skri, vandet , hjälptehenne att , åter, finnasig själv
Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:30

Skri­van­det hjälpte henne att åter­finna sig själv

Pub­li­cerad. Flytten till Sverige blev en stor om­ställ­ning för Hayu Rahmitasari. För att inte känna sig syss­lo­lös tog hon upp skri­van­det.

Expressen - 24 apr 15 kl. 23:18

Louis van Gaal tillåter bara den musikstilen

Louis van Gaal är känd för sina bedrifter som tränare i klubb- och landslag i fotbollsvärlden. Nu avslöjar Manchester Uniteds Ashley Young en annan sida av van Gaal. – Han gillar den spellistan, säger Ashley Young till klubbens tv-kanal..

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 02:14

Sharon Van Etten sätter publiken på plats

När applåderandet efter en timme antagligen börjar kännas opersonligt och konventionellt fattar en av beundrarna i publiken mod och hojtar att han vill gifta sig med artisten. "Det vill du inte alls, det är en dålig idé. Jag bara skriver låtar om människor som jag inte älskar längre", svarar Sharon Van Etten utan att blinka.

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 02:31

Van Etten sätter publiken på plats

När applåderandet efter en timme antagligen börjar kännas opersonligt och konventionellt fattar en av beundrarna i publiken mod och hojtar att han vill gifta sig med artisten. "Det vill du inte alls, det är en dålig idé. Jag bara skriver låtar om människor som jag inte älskar längre", svarar Sharon Van Etten utan att blinka.

DN - 05 nov 18 kl. 11:45

Konsertrecension: Greta Van Fleet gör Led Zeppelin unga igen

Har man problem med att Greta Van Fleet låter som Led Zeppelin finns där inte mycket att hämta, men i sitt sätt att helhjärtat ta sig an en gammal tradition gör de ändå något nytt..

Skånskan - 19 aug 13 kl. 23:30

Böc­ker som inte ska stå i den van­li­ga bok­hyl­lan

Mat­skri­ben­ten och för­fat­ta­ren Mats-Eric Nils­son fort­sät­ter sin vik­ti­ga mis­sion att lära oss mer om vad det är vi äter..

Skånskan - 02 mar 18 kl. 15:26

Björn­kram från S in­get för C att stå ef­ter

ERWP.fif(0)Cen­ter­par­ti­et ”som kon­struk­tiv och an­svars­ta­gan­de kraft i svensk po­li­tik” upp­skattas av Socialdemokraterna, en­ligt en de­batt­ar­ti­kel i Ex­pressen av Mi­ka­el Dam­berg och par­ti­sek­re­te­ra­re Lena Råd­ström Baa­stad. De in­bjuder C till sam­ar­be­te ef­ter valet och hän­visar till his­to­riska, fram­gångs­rika sam­ar­be­ten på 1930-, 1950- och 1990-talen.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 14 kl. 23:24

Att åter sväva som en örn

Det här är den sis­ta le­da­ren jag skri­ver i Folk­bla­det på väl­digt län­ge. I och med att den här si­dan är fär­dig­skri­ven går jag på se­mes­ter och se­dan för­äld­ra­le­dig­het fram till mit­ten av ja­nu­a­ri 2015. Jag tänk­te an­vän­da ut­rym­met för att för­sö­ka for­mu­le­ra någ­ra tan­kar jag vill dela med mig av till so­ci­al­de­mo­kra­tin.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 01:00

Van­ligt folk finns över­allt

ERWP.fif(2)Vill stats­mi­nis­ter Ste­fan Löfven (S) träffa van­ligt folk finns knappast ett bätt­re till­fäl­le än Almedalsveckan. Här full­kom­ligt myllrar det av van­ligt folk i alla möj­liga former och an­tal.

Alingsås tidning - 02 sep 17 kl. 06:00

Startar Julgåvan i Alingsås

Nu startar insamlingen Julgåvan i Alingsås, ett projekt inom den ideella föreningen Gåvan Sverige.
– Vi hoppas nå ut till dem som inte får någon annan hjälp, säger Lerumsbon Mikael Liljeroth, ordförande i föreningen Gåvan Sverige.
År 2014 gick Mikael Liljedahl igenom en skuldsanering.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Avlidna i bostad var kvinna och barn

Trelleborg De två avlidna personer som anträffades i en bostad i Trelleborg under helgen var en 48-årig kvinna och ett 8-årigt barn.Det var under fredagskvällen som polis och räddningstjänst kallades till en adress i Trelleborg, där det till att börja med rådde oklara omständigheter.
På lördagsmorgonen meddelade polisen att de hittat två avlidna personer i lägenheten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Cementavledning miljöbrott

HÖÖR Polisen i Höör har fått i en polisanmälan som rör miljöbrott, sedan en olaglig bortledningsanordning hittats i trakterna kring ett bygge på Ringsjöhöjden.
Det rör sig om en 40-50 meter lång ledning, som någon har använt för att forsla ut cementrester i skogen. Det är Höörs kommun som äger marken i området..

Skånskan - 2 timmar sedan

”Fy” klotter på tåget

HÖÖR Någon har klottrat på ett av tågen som stått stilla under det flera dagar långa tågstoppet i Höör.
Det handlar om en mycket stor yta på tåget som klottrats, 50 kvadratmeter. Enda budskapet som kan utläsas är ”Fy”.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrott för 39 800 i garage

ROLSBERGA Någon har under torsdag-fredag i förra veckan tagit sig in i ett garage i Rolsberga och där stulit saker värda 39 800 kronor.
Det handlar om byggnadsställningar av märket Haki, vinkelslip, batterier, tigersåg, slagborrar etc..

Skånskan - 2 timmar sedan

Stöld av barnvagn

Skurup En stöld av en barnvagn som stod i ett trapphus i Skurup uppdagades i helgen.
Stölden har skett någon gång mellan den 18 och 21 juli. Kvinnan som äger barnvagnen polisanmälde stölden, men polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet..

Skånskan - 2 timmar sedan

Greps i nykterhetskontroll

ESLÖV En 34-årig man greps häromdagen när Eslövsolisen hade nykterhetskontroll på väg 113 vid Gryby.
Poliserna tyckte att mannen verkade narkotikapåverkad och tog honom med för kroppsbesiktning..

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfyllerist stoppades

ESLÖV En 64-årig man stoppades strax efter midnatt på söndagen när han var ute och körde bil i Eslöv. Mannen verkade påverkad av sprit och hade dessutom inget körning. Det var inte första gången han körde olovligen varför det misstänkta brottet nu bedöms som grovt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrott i källare

HÖRBY Någon gång under torsdagen eller fredagen var det två personer som iakttogs vid ett inbrott i en källare på Vallmogatan i Hörby.
En av de båda höll vakt medan den andre var nere i källaren..

Skånskan - 2 timmar sedan

Flicka hundbiten av två

HÖRBY En flicka blev vid 18.20-tiden i fredags biten av två hundar på Råbygatan i Hörby. Hon tror själv att hundarna var av rasen amstaff/pitbull.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuv greps i Norrto

NORRTO Polisen kunde på fredagen gripa en misstänkt tjuv utanför en villa i Norrto. Det var ett vittne som såg en person hålla vakt utanför en bostad och som larmade polisen. Det hela skedde vid 16-tiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.