Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 23:27

Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:30

Skri­van­det hjälpte henne att åter­finna sig självPub­li­cerad. Flytten till Sverige blev en stor om­ställ­ning för Hayu Rahmitasari. För att inte känna sig syss­lo­lös tog hon upp skri­van­det. Nu har hon gett ut sin första ro­man – som kan komma att bli fil­ma­ti­serad.Namn: Diyah Hayu Rahmitasari.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, Hayu Rahmitasari, Zaki Habibi, Kaj, Yogyakarta, Zaki, Lund, Skåne, Cir, Rou, In, Rahmitasari, Java, Au, Be, Mr Right, The Newbie, Guide, Sweden, Rahmitasaris, Bening, Root

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skri, vandet , hjälptehenne att , åter, finnasig själv
Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:30

Skri­van­det hjälpte henne att åter­finna sig själv

Namn: Diyah Hayu Rahmitasari.
Ål­der: 32, fyller 33 i juli.
Yrke: Medie-och kommunikationsvetare (”Men jag ser mig som för­fat­ta­re nu.

Expressen - 24 apr 15 kl. 23:18

Louis van Gaal tillåter bara den musikstilen

Louis van Gaal är känd för sina bedrifter som tränare i klubb- och landslag i fotbollsvärlden. Nu avslöjar Manchester Uniteds Ashley Young en annan sida av van Gaal. – Han gillar den spellistan, säger Ashley Young till klubbens tv-kanal..

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 02:14

Sharon Van Etten sätter publiken på plats

När applåderandet efter en timme antagligen börjar kännas opersonligt och konventionellt fattar en av beundrarna i publiken mod och hojtar att han vill gifta sig med artisten. "Det vill du inte alls, det är en dålig idé. Jag bara skriver låtar om människor som jag inte älskar längre", svarar Sharon Van Etten utan att blinka.

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 02:31

Van Etten sätter publiken på plats

När applåderandet efter en timme antagligen börjar kännas opersonligt och konventionellt fattar en av beundrarna i publiken mod och hojtar att han vill gifta sig med artisten. "Det vill du inte alls, det är en dålig idé. Jag bara skriver låtar om människor som jag inte älskar längre", svarar Sharon Van Etten utan att blinka.

DN - 05 nov 18 kl. 11:45

Konsertrecension: Greta Van Fleet gör Led Zeppelin unga igen

Har man problem med att Greta Van Fleet låter som Led Zeppelin finns där inte mycket att hämta, men i sitt sätt att helhjärtat ta sig an en gammal tradition gör de ändå något nytt..

Skånskan - 19 aug 13 kl. 23:30

Böc­ker som inte ska stå i den van­li­ga bok­hyl­lan

Mat­skri­ben­ten och för­fat­ta­ren Mats-Eric Nils­son fort­sät­ter sin vik­ti­ga mis­sion att lära oss mer om vad det är vi äter..

Skånskan - 02 mar 18 kl. 15:26

Björn­kram från S in­get för C att stå ef­ter

ERWP.fif(0)Cen­ter­par­ti­et ”som kon­struk­tiv och an­svars­ta­gan­de kraft i svensk po­li­tik” upp­skattas av Socialdemokraterna, en­ligt en de­batt­ar­ti­kel i Ex­pressen av Mi­ka­el Dam­berg och par­ti­sek­re­te­ra­re Lena Råd­ström Baa­stad. De in­bjuder C till sam­ar­be­te ef­ter valet och hän­visar till his­to­riska, fram­gångs­rika sam­ar­be­ten på 1930-, 1950- och 1990-talen.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 14 kl. 23:24

Att åter sväva som en örn

Det här är den sis­ta le­da­ren jag skri­ver i Folk­bla­det på väl­digt län­ge. I och med att den här si­dan är fär­dig­skri­ven går jag på se­mes­ter och se­dan för­äld­ra­le­dig­het fram till mit­ten av ja­nu­a­ri 2015. Jag tänk­te an­vän­da ut­rym­met för att för­sö­ka for­mu­le­ra någ­ra tan­kar jag vill dela med mig av till so­ci­al­de­mo­kra­tin.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 01:00

Van­ligt folk finns över­allt

ERWP.fif(2)Vill stats­mi­nis­ter Ste­fan Löfven (S) träffa van­ligt folk finns knappast ett bätt­re till­fäl­le än Almedalsveckan. Här full­kom­ligt myllrar det av van­ligt folk i alla möj­liga former och an­tal.

Alingsås tidning - 02 sep 17 kl. 06:00

Startar Julgåvan i Alingsås

Nu startar insamlingen Julgåvan i Alingsås, ett projekt inom den ideella föreningen Gåvan Sverige.
– Vi hoppas nå ut till dem som inte får någon annan hjälp, säger Lerumsbon Mikael Liljeroth, ordförande i föreningen Gåvan Sverige.
År 2014 gick Mikael Liljedahl igenom en skuldsanering.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Abbekås GK behåller ledningen

GOLF Abbekås GK behåller ledningen på hemmabanan inför den tredje och sista dagen i lag-SM:ets division 1 för damer.Under fredagen minskade dock försprånget rejält från 13 till 5 slag före Värnamo och Barsebäck. Halmstad är ytterligare ett slag efter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ficktjuvar i farten

LUND Sommartid är det läge att se upp lite extra för ficktjuvar, speciellt om man befinner sig i centrum och det är mycket folk i rörelse.
En person blev bestulen på sin iPhone som förvarades i en väska. Det hände i centrala Lund i torsdags mellan klockan 9 och 10..

Skånskan - 3 timmar sedan

Uppringare ville ha pengar

LUND En person i Lund som blev uppringd av någon okänd person som ville att hen skulle skänka pengar till ett visst ändamål har gjort en polisanmälan om social manipulation.
Den uppringda personen tvivlade på att syftet med penninginsamlingen var seriöst och blev misstänksam..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bestulen under träningen

LUND Någon passade på att ta sig in i ett låst skåp och stjäla ett par skor och andra saker medan ägaren motionerade.
Det hände i omklädningsavdelningen på Skryllegården i veckan..

Skånskan - 3 timmar sedan

S slår ett slag för företagen

LUND Det är hög tid att börja genomföra planerna på 250 hektar nya verksamhetsområden, menar Socialdemokraterna. Partiet lyfter frågan i byggnadsnämnden och i tekniska nämnden.
De nya områdena för företag var ett av målen i den översiktsplan (ÖP 2018), som togs under den förra mandatperioden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dyrt köra utan tillstånd

LUND En 21-årig man körde personbil utan tillstånd men stoppades av polis.
Det hände på riksväg 11 i Dalby i Lunds kommun i februari i år.
Nu döms 21-åringen till 30 dagsböter á 150 kronor, totalt 4 500 kronor..

Skånskan - 4 timmar sedan

Motorcykel och bil i kollision- en till sjukhus

Under fredagskvällen inkom ett larm om trafikolycka i Svedala. En motorcykel och personbil ska ha kolliderat. Trafikframkomligheten påverkas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Larm om brand på hvb-hem

Hörby Under fredagseftermiddagen inkom ett larm om brand på ett hvb- hem i Hörby. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– En röklukt ska ha påträffats i byggnaden men inga synliga lågor, säger Jessica Venius, teamledare vid SOS Alarm.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mystisk drönarflygning

Höör En drönare har setts flyga över Lärkgatan i Höör, vilket har gjort boenden i området lite oroliga och ifrågasättande gällande om personen har tillstånd att flyga den över deras hus.
Då drönaren var av en modell som väger under sju kilo krävs det inget tillstånd att flyga..

Skånskan - 5 timmar sedan

Efter åtta år stänger hon inredningsbutiken för gott

Höör Efter flera år som egenföretagare känner Linda Milton sig färdig.
– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag jobbar gärna med något socialt och kreativt.Det är inte lätt att vara egenföretagare på liten ort.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.