BT > Nyheter

Saturday, 20 July, 01:47

BT - 11 jul 19 kl. 20:14

Alice, 15, skapar "älsklingsband” till förmån för BarncancerfondenI mars startade Alice Oscarsson och hennes systrar sin armbandsverkstad. Nu har de sålt nästan 120 ”älsklingsband” till förmån för Barncancerfonden. – Barn ska inte behöva drabbas av en så fruktansvärd sjukdom, säger hon. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Barncancerfonden, Alice Oscarsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alice15 , skapar, älsklingsbandtill , förmånför , Barncancerfonden
Trelleborgs Allehanda - 02 jun 14 kl. 10:41

Alice Boman mellan ljus och mörker

Förra året kom ep:n "Skisser" och sedan dess har hajpen bubblat kring hennes namn. Nu släpper Alice Boman sitt debutalbum. - Allt började för ett år sedan när mina heminspelningar släpptes oplanerat, säger hon.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 10:41

Alice Boman mellan ljus och mörker

Förra året kom ep:n "Skisser" och sedan dess har hajpen bubblat kring hennes namn. Nu släpper Alice Boman sitt debutalbum. - Allt började för ett år sedan när mina heminspelningar släpptes oplanerat, säger hon.

Skånskan - 18 jan 16 kl. 09:00

Ovanligt ojämnt av Alice Munro

Recension BOK
Utsikten från Castle Rock
Författare: Alice Munro
Översättare: Rose-Marie Nielsen
Förlag: AtlasIbland kan man sörja att svenskan är ett så litet språk, ibland kan man glädjas åt det. Det senare när man inser att det skapar grund för ny bokutgivning från författare som slutat författa. Alltså: trots att Alice Munro lade ner sin penna för flera år sedan fortsätter den svenska bokmarknaden berikas av hennes verk, i takt med att översättningarna blir klara.

Dagens PS - 14 mar 17 kl. 08:21

Ministerns hyllning skapar total förvirring

Söndagens SVT Agenda handlade om återvändande IS-krigare i Sverige och om kritiken mot hur detta hanteras. Demokratiminister Alice Bah Kuhnke, ansvarig i frågan, intervjuades och medgav att det finns utrymme till förbättring men ville ändå framhålla några goda exempel. ”Det finns kommuner där det fungerar väldigt väl.

Sydsvenskan - 10 maj 12 kl. 08:30

Sågad symbiosskildring. Alice Kassius Eggers tycks ha rört vid ett tabu.

Eva StrömförfattareFör det mesta brukar en positiv recension göra att man vill läsa en bok. Alice Kassius Eggers debut ?Det är bara regn?

Skånskan - 27 jun 18 kl. 12:00

Parallella historier skapar spänning

Biblioteket tipsar Tora Carserud är veckans boktipsare från Hässleholms bibliotek.På sistone har jag läst många ”nu och då-böcker”. Ett sätt att skriva som jag tycker är ett genialiskt upplägg.

Expressen - 14 jan 19 kl. 16:56

18-åringarna skapar en bal för hållbarhet

Alissar och Alice vill visa att dyra klänningar, fina bilar och baldejter inte behövs.De skapar en hållbarhetsbal som i stället fokuserar på gemenskap och kultur.– Det ska inte handla om att köpa saker utan i stället om gemenskap.

Kristianstadsbladet - 08 nov 11 kl. 06:30

En hårresande bra säsong av Alice Nilsson

I fjol blev hon utsedd till Månadens Talang för sin medverkan i U17-landslaget. Men det är i år som KDFF-talangen Alice Nilsson har fått sitt stora genombrott. Och jämfört med i fjol så kan man lugnt påstå att hon tagit en sisådär "femtielva" kliv framåt.

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 13 kl. 16:25

Alice Munro vill komma till Sverige

Nobelpristagaren i litteratur vill komma till prisceremonin. Men det är ännu oklart om den 82-åriga Alice Munros ork räcker hela vägen till Stockholm. Samtidigt fortsätter hyllningskören, men några få undantag, att sjunga den kanadensiska författarens lov.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 16:25

Alice Munro vill komma till Sverige

Nobelpristagaren i litteratur vill komma till prisceremonin. Men det är ännu oklart om den 82-åriga Alice Munros ork räcker hela vägen till Stockholm. Samtidigt fortsätter hyllningskören, men några få undantag, att sjunga den kanadensiska författarens lov.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

”Bilintresse är ett sätt att leva”

Han köpte sin första bil när han var tolv år. Hon jobbar för ett företag som utvecklar säkerhetsprodukter till bilar. Tillsammans har de skapat veteranbilsträffen "Åkdon&termos" som nu firar 10-årsjubileum i Herrljunga..

BT - 2 timmar sedan

Trump om Asap Rocky: Jag ska ringa Löfven

Donald Trump vill att Asap Rocky kommer hem. Hans plan: Ringa Stefan Löfven. "Jag ska ringa Sveriges mycket talangfulle statsminister för att se vad vi kan göra för att hjälpa Asap Rocky.

BT - 4 timmar sedan

Efter Vois flirt med Borås – samtal inleds med kommunen

Elsparkcykelföretaget Voi har öppnat för att etablera sig i Borås. Nästa vecka inleds samtal med kommunen. – Vi har ett antal frågor som vi vill bolla med Voi, säger Jan-Åke Hugo Claesson, enhetschef på tekniska förvaltningen..

BT - 4 timmar sedan

Enkät: Borde elsparkcyklar komma till Borås?

Företaget Voi, som hyr ut elsparkcyklar, har Borås i kikaren. Kommunen ska inleda ett samtal med företaget nästa vecka om en eventuell öppning. BT frågade boråsare på stan vad de tycker om elsparkcyklarna..

BT - 4 timmar sedan

Dramatik i 100–metersfinalen – storfavoriten i tårar

Jeremiah Azu, 18 år från Storbritannien, var storfavorit på 100 meter – och skulle springa hem ett guld på U20–EM. Men mästerskapet slutade istället i tårar. I finalen med 20 meter kvar drog han baksida lår – och haltade in över mållinjen..

BT - 6 timmar sedan

SMHI: Då drar nya regnovädret in över Sjuhärad

Helgen börjar med sol, men slutar i ösregn. I alla fall enligt SMHI:s senaste prognos. Enligt prognosen väntar upp mot 23 millimeter regn att falla under söndagen.

BT - 7 timmar sedan

JUST NU: Dubbla rån i Borås

På sena eftermiddagen har två rån inträffat på kort tid på Hässleholmen i Borås..

BT - 8 timmar sedan

Tillbaka till medeltiden på Torpa stenhus

Klingande svärd, galopperande hovar, medeltida sånger och skratt från gycklarnas upptåg fyller luften runt Torpa stenhus. BT reser bakåt i tiden under årets premiär för Medeltidsdagarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.