Skånskan > Opinion

Friday, 19 July, 22:42

Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:00

Allmänheten frågade ut politiker om trygghetenSkurup I onsdags kväll samlades människor för att tala trygghet i kommunen, politiker, tjänstemän och allmänhet.
– Det var ett bra arrangemang. Jag hade givetvis önskat att det kommit fler människor som deltagit i diskussionen, säger kommunpolis Sara Schön.Det var Nattvandrarna i Skurup som bjöd in till trygghetsträff på Restaurang Rutger. Det var Nattvandrarnas första stora arrangemang sedan de startade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sara Schön, Nattvandrarna, Skurup, Restaurang Rutger, Nattvandrarnas, Karlsson, Jonas Karlsson, Schön, Vaksam, Hilde Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allmänheten, frågadeut , politikerom , tryggheten
Skånskan - 09 apr 18 kl. 18:24

Poliskontor stängs för allmänheten

Sydost Polisen stänger sina kontor i Sjöbo, Skurup och Tomelilla för allmänheten. Nu får medborgarna ringa på bestämda telefontider i stället.I lokalpolisområde Ystads fem kommuner (Ystad, Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn) finns polisstationer som alla hittills har haft öppet en förmiddag i veckan, utom huvudorten Ystad som har öppet varje dag.

Barometern - 10 aug 16 kl. 10:43

Allmänheten får tycka till om tryggheten

Torsås kommun och polisen tar gemensamma krafttag för att minska den lokala brottsligheten. Trafikproblem och ungdomsfylleri är två frågor som allmänheten vill ha prioritering på..

Skånskan - 16 aug 16 kl. 16:44

Polisen vill ha hjälp från allmänheten

Malmö. Natten till tisdagen var återigen full av bilbränder i Malmö. Nio larm på en dryg halvtimme gjorde att räddningstjänsten inte riktigt hann med.

YLE - 05 okt 12 kl. 14:52

Urpilainen: Yle:s arkiv kunde öppnas för allmänheten

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) föreslår att Yle blir en föregångare inom open data -verksamheten. Det här skulle innebära att Yle skulle öppna upp hela sitt arkiv för allmänheten för gratis bruk. Kari Haakana som är chef för Yle:s internettjänster tycker att förslaget är bra, men påminner om att det skulle kosta mycket att genomföra.

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 14 kl. 06:00

Politikertorget öppnas för allmänheten

Som en del av supervalåret 2014 har Karlbergsgymnasiet i Åmål, i samarbete med Europa Direkt, bjudit in en rad välkända politiker till skolan på tisdag. Efter lunch välkomnas allmänheten..

Barometern - 19 dec 17 kl. 20:58

Det blir ingen frågestund för allmänheten

Mörbylånga kommunfullmäktige kommer inte att införa någon frågestund för allmänheten. De som vill ställa frågor till politiker får använda andra kanaler..

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 13 kl. 15:21

Allmänheten frågade fullmäktige

Emma Böös undrade varför Höganäs satsar mindre pengar på skolan än andra kommuner i Nordvästskåne, frånsett Perstorp..

Nerikes Allehanda - 20 jan 15 kl. 05:42

Allmänheten bjuds in till möte om vindkraft

På torsdag kväll bjuder Naturskyddsföreningen i Örebro län in politiker och allmänhet till att diskutera och debattera vindkraftsprojektet Trysslinge vindkraftspark..

Sydöstran - 15 feb 19 kl. 06:00

Kommunhuset kan bli låst för allmänheten

Sölvesborg har det under alla år varit helt öppet för medborgarna, bara att traska rakt in för att få prata med politiker och tjänstemän. Men nu kan kommunhuset bli en låst bastion..

YLE - 23 jun 16 kl. 04:30

Ökad säkerhet för allmänhet och polis - polisen rustar upp

Förra veckan dödades en polis i samband med en skottlossning under tjänsteförrättning i Vichtis. Nu vidtar polisen i Finland åtgärder för att förbättra allmänhetens säkerhet och polisernas arbetsmiljö. Den största förändringen är att det totala antalet vapen utökas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stort EIK-jubel på stranden

HANDBOLL Eslövs IK kunde på torsdagskvällen jubla över en triumf i Åhus Beachhandboll Festivals F02-klass.
I finalen besegrades Alingsås HK med 11-7.Det var jämnt i ungefär fem minuter, innan Eslövs försvars- och målvaktsspel fick träff och skånskorna kunde glida ifrån.

Skånskan - 1 timme sedan

Mc-olycka i centrala Malmlö

MALMÖ Det var under fredagskvällen runt klockan 20.40 som ett larm om trafikolycka inkom. Olyckan ska inträffat i centrum i anslutning till Nobel- och Sallerupsvägen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Man dog efter fördröjd vård

ystad Lasarettet i Ystad får kritik från IVO efter att en man med hjärtsvikt inte fått vård i tid och sedan avlidit.Det var i maj förra året som en 67-årig man efter en hjärtmätning och efterföljande ambulansfärd kom till akutmottagningen på lasarettet.
Där blev han dock nedprioriterad av en sjuksköterska som inte gjorde en rutinmässig mätning av hjärtat.

Skånskan - 2 timmar sedan

Frånvarande 16-åring kom oförväntat till rättegång

Poj­ken blev dömd till åtta må­naders sluten ung­doms­vård men flydde då från för­valt­nings­rättens lo­kaler, rap­por­terar SVT Skåne. Un­der fre­dagen ska poj­ken helt oförväntat dykt upp i hovrätten inför sina ­för­hand­lingar. Enligt pojkens advokat ville han inte bli placerad på LVU- hem då han anser att han är oskyldig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil voltade

Eslöv Strax efter klockan 18 inkom larm om trafikolycka i Eslöv. En personbil ska ha voltat.Bilen landade på taket.

Skånskan - 4 timmar sedan

91 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo 1 450 000 kronor fick Regina Johansson, 33, och Michael Frank Björk, 35, ge för huset på Linnégatan 6 i Sjöbo. Det 91 kvadratmeter stora huset är byggt 1963. Köpet från säljaren Sven Allan Anderssons dödsbo blev klart i juni 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hon blir ny kommundirektör

ystad Mariana Vikström blir ny kommundirektör i Ystads kommun. Hon tillträder i oktober.I våras sade kommundirektören Jonas Rosenkvist upp sig för att börja en nyinrättad tjänst i Malmö.

Skånskan - 5 timmar sedan

Polis beslogtog alkohol från unga

sjöbo På torsdagskvällen upptäckte polisen ungdomar som drack drack alkhol och beslogtog både burkar och flaskor som de förvarat i ryggsäckar.Det var vid sjutiden som polisen först gjorde ett tillslag på Badgatan, där gick fem ungdomar gick runt med både öl och sprit. Och lite senare påträffades även två ungdomar på Trädgårdsgatan med alkohol.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya elsparkar kommer till Malmö och Lund

Malmö 750 nya elsparkcyklar kommer att finnas att hyra i Malmö och Lund i det närmaste.
Det är tyska Circ som placerar ut nya elsparkar på gator och torg.Enligt företaget kommer 450 elsparkcyklar att finnas tillgängliga från och med denna lördag i Malmö.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bil utsatt för skadegörelse

STEHAG På onsdagskvällen upptäckte en bilägare att någon gjort en stor spricka på bilens baksida när den stått parkerad utanför bostaden gård utanför Stehag. Den drabbade bilägaren har lämnat in en polisanmälan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.