GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 16 July, 21:12

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 12:17

Antalet antagna till högskolan fortsätter ökaDet första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart. Den fleråriga trenden med ökat antal antagna studenter håller i sig..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet antagnatill , högskolanfortsätter , öka
Kristianstadsbladet - 16 dec 12 kl. 07:30

Minskning av antalet antagna på Högskolan

I onsdags kom det första antagningsbeskedet till de som sökt en kurs eller ett program till vårterminen 2013. Antalet antagna till Högskolan i Kristianstad har minskat med fyra procent sedan i fjol.
Under vårterminen kommer 6 101 personer att börja studera vid Högskolan i Kristianstad.

BT - 12 jul 13 kl. 17:38

Många förstaväljare inte antagna

Söktrycket till högskolan i Borås är högt inför höstterminen. Nu har ett första antagningsbesked skickats ut till höstens sökande. ?

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 08:30

Rekordsiffror för högskolan i Kristianstad

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Nästan 10 000 antagna studenter, antalet sökande har ökat med 42 procent och reservlistan har femdubblats. Högskolan i Kristianstad är mer populär än någonsin. – Det är ett bevis på att vi bedriver bra utbildningar, säger prorektor Ann-Sofi Rehnstam-Holm.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 18 kl. 11:46

Fler antagna till högskolan - men färre sökte

Antalet antagna till högskolan i första urvalet ökar med 2,2 procent. Men antalet sökande har minskat med 1,9 procent jämfört med höstterminen 2017. Pluggsugna människor som sökt utbildningar uppgick till 391 400 personer.

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 11:18

Tuffare att komma in på högskolan


De som blev högskolestudenter i höstas antogs i en tuffare konkurrens jämfört med i fjol. Fler sökte samtidigt som antalet antagna minskade, enligt SCB och Universitetskanslersämbetet.I gruppen nybörjare - de som inte läst vid högskolan tidigare - blev 44 procent antagna, jämfört med 48 procent i fjol och 50 procent år 2011.

BT - 21 nov 13 kl. 11:20

Tuffare att komma in på högskolan

De som blev högskolestudenter i höstas antogs i en tuffare konkurrens jämfört med i fjol. Fler sökte samtidigt som antalet antagna minskade, enligt SCB och Universitetskanslersämbetet. I gruppen nybörjare - de som inte läst vid högskolan tidigare - blev 44 procent antagna, jämfört med 48 procent i fjol och 50 procent år 2011.

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 13 kl. 11:24

Tuffare att komma in på högskolan

De som blev högskolestudenter i höstas antogs i en tuffare konkurrens jämfört med i fjol. Fler sökte samtidigt som antalet antagna minskade, enligt SCB och Universitetskanslersämbetet. I gruppen nybörjare — de som inte läst vid högskolan tidigare — blev 44 procent antagna, jämfört med 48 procent i fjol och 50 procent år 2011..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 10:28

Svårare knipa plats på högskolan

Av alla 135 000 personer som sökte till högskolan för första gången i år blev 43 procent antagna. Det innebär att konkurrensen om studieplatserna fortsätter att öka, enligt Universitetskanslersämbetet. Fram till 2011 låg andelen antagna på över 50 procent, men de tre senaste åren har andelen gått ned och är nu alltså nere på 43 procent..

BT - 20 nov 14 kl. 10:23

Svårare knipa plats på högskolan

Av alla 135 000 personer som sökte till högskolan för första gången i år blev 43 procent antagna. Det innebär att konkurrensen om studieplatserna fortsätter att öka, enligt Universitetskanslersämbetet. Fram till 2011 låg andelen antagna på över 50 procent, men de tre senaste åren har andelen gått ned och är nu alltså nere på 43 procent.

BT - 02 jun 18 kl. 13:37

Rekordmånga antagna till polisutbildningen – då jublar högskolan

I dagarna får 791 personer besked om att de blivit antagna till polisutbildningen i höst. Det är rekordmånga. Beskedet är positivt för högskolan som vill se en femte utbildning i Borås..

BT - 20 jul 18 kl. 11:46

Fler antagna till högskolan - men färre sökte

Antalet antagna till högskolan i första urvalet ökar med 2,2 procent. Men antalet sökande har minskat med 1,9 procent jämfört med höstterminen 2017. Pluggsugna människor som sökt utbildningar uppgick till 391 400 personer.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 20:33

Gais-fansens stöd: över 200 000 kronor

Klubben bad om hjälp – fick gensvar: "Vi är väldigt tacksamma"..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Elitloppstvåan död på träning: "Förkrossade"

De franska travhästarna Aubrion du Gers och Cyrano du Pont har dött efter en olycka på träning i Solesmes i norra Frankrike, enligt Paris-Turf. Aubrion du Gers slutade tvåa bakom Dijon i Elitloppet på Solvalla i slutet av maj efter att ha vunnit ett av försöksheaten..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Nordkorea: Samtal i fara om övning blir av

Samtalen om kärnvapennedrustning i Nordkorea är i fara eftersom USA ser ut att bryta sitt löfte om att inte genomföra sina årliga militärövningar med Sydkorea, uppger Nordkoreas utrikesdepartement..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Mikael Ymer möter chilenare i Båstad

Mikael Ymer får möta chilenaren Nicolas Jarry i andra omgången i ATP-turneringen i Båstad..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Umeåolyckan – detta vet vi

Nio personer omkom när ett mindre flygplan kraschade i Umeå..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Kilovis med ruttet kött hittat i butik

I en livsmedelsbutik i Eskilstuna hittades 40 kilo ruttet kött vid en inspektion i ett kylrum, skriver.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Duterte godkände lag mot övergrepp

Filippinernas president Rodrigo Duterte har skrivit under en lag som förbjuder sexuella trakasserier..

GöteborgsPosten - Igår: 20:31

Konfliktskadad turism ska räddas av gratisboende

När folk inte vill ha det du försöker sälja – ge bort det!.

GöteborgsPosten - Igår: 20:40

Dubbla livstidsstraff för bilattack

Den i dag 22-årige James Fields, som sommaren 2017 plöjde sin bil genom i en grupp antirasistiska motdemonstranter i amerikanska Charlottesville, har dömts till sitt andra livstidsstraff på lika många månader..

GöteborgsPosten - Igår: 21:01

Polisen: Mycket droger på Falsterbos hästfest

En särskild polisgrupp arbetade mot festandet och drogerna under Falsterbo Horse Show i helgen, rapporterar skånska medier. Efter förra årets evenemang larmade polisen om ett ovanligt högt antal narkotikapåverkade ungdomar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.