Skånskan > Opinion

Sunday, 21 July, 01:57

Skånskan - 11 jul 19 kl. 19:30

Färgglada trasmattor får bilister att bromsaSjöbo Ewa Wörlén tyckte att Sjöbo behövde lite gatukonst och har målat två trasmattor på trottoaren utanför hennes hus på Västergatan.
– Jag hoppas att det kan glädja andra och kanske får det en del bilister att sänka hastigheten.Visst får de pastellfärgade trasmattorna folk att rikta blicken ner mot gatan. Flera förbipasserande går också försiktigt runt dem eller stannar för att ta en bild.
– Man blir ju glad av trasmattor, det är så helyllesvenskt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ewa Wörlén, Sjöbo, Västergatan, Askersund, Vimmerby, Luleå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färgglada, trasmattorfår , bilisteratt , bromsa
Barometern - 16 jan 16 kl. 06:00

TV: Farthinder ska tvinga bilister bromsa vid olyckor

Problemen med bilister som inte saktar ner vid trafikolyckor blir allt större för räddningstjänsten. Nu har Mönsterås kommun köpt in något som kommer att tvinga förarna att bromsa in..

LV - 21 sep 13 kl. 06:06

Danskan som älskar svenska trasmattor

Drygt 200 trasmattor från 1880-talet fram till nu. Eva Valente har en samling som troligen är något alldeles unikt – nu visas den i en utställning på Astrid Lindgrens Näs.
– Vi danskar älskar svenska trasmattor!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Se lastbilchauffören läxa upp alla bilister som inte kan köra om

Lastbilschauffören Leif Dovermar är trött på alla förare i personbilar som inte tänker efter innan de kör om honom och andra lastbilschaufförer. Enligt honom fattar många inte att de förstör avståndet som han behöver för att hinna bromsa i tid om det skulle behövas. – Det tar lite tid att ta stopp på en lastbil, och om det kommer en bil före har jag inte det avståndet, säger han till Nyheter24.

YLE - 16 okt 15 kl. 19:00

"Snälla, använd blinkers och bromsa in!"

Bilisterna i Vasa är dåliga på att använda blinkers, de kör för fort och de nonchalerar ofta cyklister när de svänger in från sidogator. Tolvåringarna Janna Siegfrieds och Hannes Ulfvens är inte nådiga i sin kritik av trafikkulturen, eller snarare bristen på sådan, i hemstaden. Siegfrieds och Ulfvens går på sexan i Övningsskolan och cyklar varje dag, året runt, den drygt tre kilometer långa skolvägen från stadsdelen Hemstrand till centrum.

Nya Wermlands Tidningen - 17 maj 13 kl. 09:00

Konstrunda i Ulvsby med trasmattor och trädgård

När Konstföreningen i Ulvsbytrakten, KRUT, fyrar av sin konstrunda för trettonde året i rad är begreppet konst lika personligt som brett. På 24 platser i Alsters socken visas det måleri, keramik, stengods, fotografi, trädgård, trasmattor, grafittimålning och mycket mer..

Dalarnas tidningar - 13 apr 14 kl. 13:34

Trasmattor drog mycket folk till Nyhem

Att arrangera en micromässa med trasmattor som dragplåster var tydligen ett lyckat grepp. Många kom i lördags till IOGT-NTO:s lokaler i Nyhem för att beskåda ett stort antal vävda mattor..

DalaDemokraten - 14 jan 16 kl. 16:13

Försökte stjäla trasmattor från välgörenhetsaffär – avbröts

Hen började gå mot en bil där tre personer väntade. En i personalen konfronterade tjuven och tog tillbaka säcken som bland annat innehöll trasmattor..

DalaDemokraten - 21 mar 17 kl. 07:30

Vem kan slöjda och göra trasmattor i framtiden?

Cirka 60 Leksandsbor, som antingen slöjdar eller gör trasmattor, visar upp sina verk i kulturhuset i vår. Här har vi ett kulturarv som riskerar att gå till spillo med nästa generation..

YLE - 06 jun 19 kl. 04:28

Uppdrag Z piffar upp Regnbågens balkonger med målade trasmattor, blommor och örter

Den här veckan får vårdhemmet Regnbågen i Nickby mer hemtrevliga balkonger än någonsin. Nu fylls de med örter, blommor och handmålade trasmattor - allt tack vare Marthaförbundets Uppdrag Z..

YA - 12 jul 19 kl. 15:46

Efter upproret: Ewas trasmattor får vara kvar

När Ewa Wörlén målade två trasmattor på trottoaren utanför sitt hus på Västergatan bad kommunen henne ta bort färgen omedelbart. Men massiva protester fick kommunen på andra tankar. Nu får mattorna vara kvar över Sjöbo marknad..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Två MC-förare omkom samma kväll

SKÅNE Under fredagen inträffade två trafikolyckor med motorcykel vid olika platser och tidpunkter. Båda MC-förarna åkte till sjukhus med allvarliga skador.Första trafikolyckan inträffade i Svedala på väg 108.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fler kan förvänta sig inspektion

Malmö Fredrik Bengtsson är enhetschef för avdelningen miljö- och hälsoskydd.
Han berättar att miljöförvaltningen har för avsikt att besöka fler massagesalonger.– Miljöförvaltningen har med start 2017 bedrivit tillsyn på massagesalonger i Malmö i syfte att kontrollera miljö- och hälsoskyddet.

Skånskan - 10 timmar sedan

”En be­kräf­tel­se att gifta sig här”

Malmö. På Prides drop in-vigsel fick Yvon­ne och Hel­e­na till slut lova vandra evig kär­lek i kyr­kan. Nå­got de inte fick för 13 år se­dan.

Skånskan - 10 timmar sedan

Existentialism – tema för konstsommaren

Konst/recension En konsekvens av ökat miljömedvetande i kombination med en usel kronkurs har för många resulterat i ett nytänkande när det gäller semestrande. ”Hemestra” har blivit ett begrepp och varför inte?
Skåne är ett lysande alternativ inte minst för konstintresserade.

Skånskan - 10 timmar sedan

Rotary bidrar med kontaktnät och låga avgifter

Skåne Utbytesplatser för studenter förmedlas av flera organisationer. En av dem är Rotary, som utnyttjar sitt kontaktnät för att ha låga avgifter. Rotation mellan värdfamiljerna är svenska Rotarys mål.

Skånskan - 10 timmar sedan

Utbyte i Djungelboksland

Kävlinge En bergsby med omkring 80 000 invånare. Det kommer att bli 17-åriga Thea Walléns hem under knappt ett år. Om en månad skickas hon av Kävlinge Rotaryklubb till Indien som utbytesstudent.

Skånskan - 10 timmar sedan

De anhöriga fick nej

Det blev inget skadestånd för de anhöriga till omkomna i Estoniakatastrofen från varvet som byggde och senare inspekterade båten.
Det känns absurt att beskedet kom 23 år efter att stämningsansökan lämnat in av advokaten Henning Witte. Det har gått så lång tid att det inte ens är klart hur många advokaten numera representerar.

Skånskan - 10 timmar sedan

En debatt vi borde ha haft

Artisten ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, häktas om av Stockholms tingsrätt. Fallet är omdebatterat och har växt starka känslor. Stämningen lär inte bli lugnare av detta.

Skånskan - 10 timmar sedan

En folkrörelse

Lina Bårdskär och hennes familj satte upp en regnbågsflagga utanför sitt hus i Vellinge för att fira helgens Malmö Pride. Flaggan vandaliserades snabbt av tonårspojkar. Lina Bårdskär berättar för Sydsvenskan hur de försökte ha en diskussion med pojkarna, som ertappades på bar gärning.

Skånskan - 10 timmar sedan

Vill lära sitt barn om Pride

Med hopp­borg och an­sikts­masker firas barnens Pri­de i Folkets park. Magrith Mena tycker det är en vik­tig plats.Vid Malmö Operas tält kun­de barn göra an­sikts­masker på fre­dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.