Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 July, 22:26

Skånskan - 11 jul 19 kl. 19:30

Skadegörelse på LorensborgsskolanFör andra kvällen larmades polis till Lorensborgsskolan. Detta efter larm om skadegörelse.Vid 18.40-tiden larmades polis till Lorensborgskolan efter att vittnen hört rutor som krossats.  Enligt polisen rör det sig om ett antal personer som har krossat fönster och tagit sig in i skolans gymnastiksal.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lorensborgsskolan, Lorensborgskolan, Evelina Olsson,  Evelina Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skadegörelse, Lorensborgsskolan
YA - 12 timmar sedan

Mer skadegörelse på Emanuelskolan

I helgen drabbades Sandbäcksskolan och Emanuelskolan av skadegörelse. I början av veckan var det dags igen..

YLE - 05 sep 14 kl. 05:00

Hur mycket kostar skadegörelse i din kommun?

Skadegörelse kan bli en mycket dyr affär. För kommunerna är det ett slitsamt och otacksamt jobb att reparera samma saker om och om igen. Radar har utrett hur mycket de finlandssvenska kommunerna lägger på reparation av skadegörelse av allmän egendom.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 05:00

Skadegörelse kan stå föräldrarna dyrt

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun beslöt nyligen ansöka om att få lägga vite för föräldrar till barn med stor skolfrånvaro.
Nu tydliggör man också rutiner för hantering och krav på ersättning av barns skadegörelse i skolor och förskolor.Uppsåtlig skadegörelse, liksom skador till följd av brott, ska ersättas.

YLE - 07 sep 17 kl. 13:50

Skadegörelse upprör Vasabor - staden vädjar till unga och deras föräldrar

I Vasa pågår för mycket skadegörelse. Egendom skadas, söndras eller blir nerklottrad. Den slutsatsen kan man dra av den säkerhetsenkät som Vasaborna kunnat svara på i år.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 05:00

Pengar till unga om skadegörelse upphör

STAFFANSTORP Förra året lade fastighetsbolaget Angelica Fastigheter AB i Staffanstorp drygt 100 000 kronor på att återställa efter skadegörelse.
Nu har man bildat en fond där pengarna går till ungdomar – förutsatt att skadegörelsen upphör.– Nu hoppas vi fler företag ska följa efter och göra samma sak.

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 09:00

Minskad kostnad för skadegörelse i Bromölla

Foto: Bosse Nilsson
Kostnaderna för skadegörelse i Bromölla kommun sjönk kraftigt år 2012 jämfört med 2011. Detta framgår i en rapport om verksamhetsberättelse av riskhantering som presenterades på kommunstyrelsens allmänna utskott i?går.

YA - 11 okt 13 kl. 06:30

Ökad skadegörelse kan kosta en miljon

Foto: Torun Börtz
Rekordmycket skadegörelse under sommaren leder till höga kostnader för kommunen. Notan kan komma att hamna på närmare en miljon kronor vid årets slut.
?

Alliansfritt Sverige - 27 aug 12 kl. 07:00

M hittade på skadegörelse för att misskreditera graffitiutställning

KULTUR. Det är något med moderater som inte är kompatibelt med statistik. Riksteaterns graffitiutställning Art of the Streets har fått hård kritik från konservativt håll, och de båda borgarråden Ulla Hamilton och Kristina Alvendal påstod till exempel att utställningen ökat klotterskadegörelsen.

YA - 14 maj 14 kl. 16:35

Skadegörelse på Lärkans förskola

I samband med skadegörelse på Lärkans förskola grävdes förstörda leksaker ner med vassa delar uppåt i sanden – något polisen rubricerar som framkallande av fara för annan. Ett fynd av en yxa på Västervångens förskola verkar däremot inte ha något samband alls med skadegörelsen på Lärkan.
Polisen har fått in en flera anmälningar från Lärkans förskola i centrala Tomelilla om skadegörelse den senaste tiden.

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 07:00

Man åtalas för skadegörelse

Foto: Bosse Nilsson
Den 33-årige man som sedan tidigare suttit häktad för den grova skadegörelsen i Hässleholms kyrka har åtalats vid tingsrätten. Mannen åtalas även för sexuellt ofredande, snatteri, ett annat fall av skadegörelse samt narkotikabrott.
Det var den första augusti som mannen i Hässleholms kyrka kastade stenar och sparkade sönder sex fönster, sex klarglas, rev ner och skadade ett krucifix, två träfigurer, en metalljusstake samt ett betongornament så att det blev skador för ett belopp som av Hässleholms församling uppskattats till minst 100 000 kronor, och med ett stort kulturellt värde.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Stark spelar på hemmaplan

GOLF Nyblivna EM-guldmedaljören Maja Stark spelar hemma på Abbekås GK där lag-SM:ets division 1 för damer avgörs med start på torsdagen.Sammanlagt 16 klubbar kommer pegga upp under tre dagar.
Abbekås lag består av sex unga tjejer med 20-åriga stjärnskottet Maja Stark, som nyss vunnit lag-EM på Sicilien, i spetsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skola brinner i Malmö

MALMÖ Under onsdagskvällen inkom ett larm om brand vid Segevångsskolan i Malmö. Räddningstjänsten har ryckt ut.Orsaken bakom branden är oklar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lugi-seger i Åhus

BEACHHANDBOLL Lugi från Lund såg till så att det blev skånsk segern i Åhus Beachhandboll Festivals P12-klass.För Elton Janhall i Lugi var det första besöket på Åhusstranden. Det märktes över huvud taget inte.

Skånskan - 2 timmar sedan

LB har förlustnollan intakt

FOTBOLL Med tio poängs marginal till tvåan IF Lödde går ett hittills obesegrat IF Limhamn Bunkeflo, LB07, till sommarvila i herrfotbollens division 3 södra Götaland.
– Vad som ska kunna stoppa oss från att bli seriesegrare? Det ska vara att vi slappnar av, att vi tror vi redan vunnit.

Skånskan - 4 timmar sedan

Mastodontläcka i Klågerup

Klågerup Gamla VA-ledningar i Klågerup som brustit har förorsakat omfattande problem för de boende i flera dagar.
Enligt kommunen kommer det att ta tre veckor att åtgärda läckan permanent eftersom ledningarna ligger på nästan åtta meters djup.– Det här är nog det värsta som någon av oss har varit med om, säger Johanna Andersson, gatu- och parkchef i Svedala kommun.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kunskap möter nöje på Kulturen

lund Kulturen anordnar historiska uppdrag för barn, där barnen på ett lättsamt och roligt sätt får lära sig historia.
Årets tema är folktro, religion och kampen mellan goda och onda krafter.Historiska uppdrag för barn arrangeras för andra året på Kulturen.

Skånskan - 6 timmar sedan

”Här träffas vi varje dag”

STAFFANSTORP Den 31 augusti stänger restaurang Pilegården i Staffanstorp där många äldre äter varje dag.
Även om Trivselpunkten med aktiviteter fortsätter kommer det nav som restaurangen utgör att fattas.– Vi äter här varje dag, på helgerna också, säger Tyra Gunnarsson, Lena Andersson och Hjördis Andersson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vem är Martin Selmayr

Martin Selmayr ska avgå som generalsekreterare för EU-kommissionen, efter önskemål från Ursula von der Leyen som i skrivande stund sannolikt blir ny ordförande.
Selmayr har en särskild ställning i Bryssel och intresset för honom har bara ökat.
Kanske har det intensiva intresset uppkommit just på grund av att man inte vet vilken makt han egentligen har.

Skånskan - 6 timmar sedan

Svensk roulette

Hjärttransplanterade Altin Vitia har utvisats till Serbien, som han inte kommer ifrån. Transplantationer, särskilt så radikala ingrepp som att få ett nytt hjärta, kräver avancerad eftervård. Migrationsverket menar att Altin Vitia kan få eftervården han behöver genom att söka medborgarskap i Serbien, där han ska tas väl om hand även om han är kosovoalban, som traditionellt inte alltid varit välkomna där.

Skånskan - 6 timmar sedan

Två bilar kolliderade på Amiralsgatan

14.38 larmades SOS till en trafikolycka som inträffat på Amiralsgatan i höjd med Västra Kattarpsvägen där två personbilar kolliderat.
En av bilarna måste bärgas från platsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.