SR > Nyheter

Wednesday, 17 July, 04:24

SR - 11 jul 19 kl. 18:51

EU-dom mot danskt nej till familjeåterföreningDanmark gjorde fel i att neka uppehållstillstånd till en turkisk kvinna som sökte om familjeåterförening för tio år sedan. Det avgjorde EU-domstolen i en dom som kom igår och som har fått mycket uppmärksamhet då den kan få konsekvenser för tusentals som har nekats familjeåterförening..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-dommot , danskt, nejtill , familjeåterförening
YLE - 26 feb 16 kl. 05:00

Skärpta regler för familjeåterförening får mördande kritik

De nya reglerna för familjeåterförening är dåligt beredda. Flyktingbarn behandlas inte som barn utan som problem och både grundlagen och barnens rättigheter utmanas. Det säger en rad instanser om regeringsförslaget, som nu har varit på remiss.

YLE - 24 nov 15 kl. 12:00

Ska familjeåterförening bli svårare? Så här svarar politikerna.

Regeringen vill i snabb takt ändra utlänningslagen så att familjeåterförening ska bli svårare. Det handlar sannolikt om att man kräver tillräckliga inkomster innan familjemedlemmar får komma till Finland. Spotlight frågade alla riksdagsgrupper hur de ser på den nuvarande lagen och på planerna på ändring.

YLE - 05 jul 16 kl. 14:44

Utrikesministeriet testar utlokaliserad familjeåterförening

Utrikesministeriet utlokaliserar mottagningen av ansökningar om familjeåterförening i ett pilotprojekt. Avsikten är att öppna en utlokaliserad mottagning vid Finlands ambassad i Ankara i Turkiet i slutet av år 2016. UM säger att man använder en extern tjänsteleverantör för att göra tjänsten klarare och snabbare för den som ansöker om uppehållstillstånd.

YLE - 15 jun 16 kl. 11:28

Utrikesministeriet bromsar e-tjänst för ansökan om familjeåterförening

Den elektroniska tjänst som skulle göra det möjligt att inleda processen kring familjeåterförening på distans har lagts på is. Den tekniska lösningen är färdig, men myndigheterna säger att de inte har resurser att ta hand om den våg av ansökningar som e-tjänsten kunde leda till. Det var meningen att e-tjänsten skulle tas i bruk under våren.

YLE - 09 dec 15 kl. 11:29

Familjeåterförening mycket viktig om man ska integreras i sitt nya land

Regeringens nya asylpolitik får kritik av både Amnesty och UNHCR. Det är bland annat skärpta regler för familjeåterförening som kan försvåra en integrering i det nya landet betydligt. Vad säger du, Susanna Mehtonen, juridisk expert vid Amnesty i Finland, om regeringens nya asylpolitik?

SR - 10 nov 18 kl. 12:30

Ny dom ger hopp om familjeåterförening

Det är många asylsökande med tillfälligt uppehållstillstånd som fortfarande väntar på besked om familjeåterförening. Nu har en ny prejudicerande dom i migrationsöverdomstolen kommit som ökar chanserna för gruppen som kom innan 24 november 2015 att kunna ta hit barn och partner..

Världen Idag - 03 jul 19 kl. 00:00

Hållbar integrationspolitik med familjeåterförening

Att säga nej till rätten för familjer att återförenas skulle inte få ned söktrycket men däremot försvåra integrationen. Det skriver Hans Eklind, Kristdemokraterna apropå partiets stöd till de nya och generösare reglerna för familjeåterförening..

YLE - 07 jun 16 kl. 09:31

Het debatt om familjeåterförening

Fallet med en irakisk familj som hotades splittras väcker diskussion om regeringens planer att skärpa kraven för familjeåterförening. I oppositionen anser De gröna att utvecklingen går i fel riktning och att den nya lagen strider emot internationella rättigheter. Regeringspartiet Centern betonar å sin sida att grundlagsutskottet godkänner åtstramningarna.

YLE - 15 jun 17 kl. 16:57

Biträdande JO kritiserar - familjeåterförening hängde på intervju med femåring

Biträdande justitieombudsmannen har fått klagomål om att en femåring utan vuxet sällskap har utfrågats på Finlands representation i Dar es-Salaam. Det gällde möjlighet till familjeåterförening med ett äldre syskon i Finland. Det var en syskonskara på 5, 7, 9 och 17 år gamla barn som intervjuades var för sig utan att någon vuxen som de kände var närvarande.

DN - 05 mar 18 kl. 22:33

Ny dom: Dna-prov räcker för familjeåterförening

Eritreanska flyktingar som ansöker om familjeåterförening med en anhörig i Sverige ska kunna bevisa släktband genom dna-prov. Tidigare har det ofta krävts att de anhöriga ansöker om pass hos eritreanska ambassader, något som riskerar både flyktingarnas och deras anhörigas säkerhet, uppger Sveriges Radio..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Perus förre president gripen i USA

Ex-presidenten Alejandro Toledo har begärts utlämnad till sitt hemland Peru där han misstänks för korruption..

SR - 1 timme sedan

Allvarliga fall av förlossningsskador anmäls inte av vården

Trots att alla allvarliga vårdskador som skulle kunnat undvikas måste anmälas av vården visar Ekots granskning att det inte skett i flera fall inom förlossningsvården..

SR - 2 timmar sedan

Greta Thunberg till nationalförsamlingen i Frankrike

På tisdag nästa vecka ska klimataktivisten Greta Thunberg prata inför franska parlamentariker i Paris..

SR - 3 timmar sedan

USA:s representanthus fördömer Trumps tweets

Den demokratiska majoriteten i kongressens representanthus har röstat igenom ett fördömande av president Donald Trumps kritiserade uttalanden om fyra demokratiska kongresskvinnor..

SR - 6 timmar sedan

Ryanair ställer in flygrutter

Nu slår problemen med Boeings olycksdrabbade plan 737 Max mot flygbolagen. Idag meddelade Ryanair att bolaget kommer att tvingas att sluta flyga till vissa flygplatser och dra ner på vissa rutter..

SR - 8 timmar sedan

Efter skandalen: Ledande republikaner stödjer Trump

I USA har demokraterna kallat till en omröstning om att fördöma president Donald Trumps uttalanden om att fyra demokratiska kongresskvinnor är illojala mot USA och att om det inte passar så kan de ”åka tillbaka till platserna de kom från”. Men ledande republikaner sluter upp bakom Trump..

SR - 9 timmar sedan

Internationella valutafondens chef avgår

Christine Lagarde meddelar att hon efter åtta år kommer att avgå som chef för Internationella valutafonden..

SR - 10 timmar sedan

Von der Leyen får stöd av S

Ursula von der Leyen får stöd av S-gruppen i EU-parlamentet, uppger gruppen på Twitter. Därmed har hon en majoritet bakom sig..

SR - 11 timmar sedan

Allt färre personer smittas av hiv

Världen lägger allt mindre pengar på att bekämpa hiv, enligt Unaids årsrapport som släpptes under tisdagsförmiddagen. En annan utveckling som rapporten visar på är att antalet personer som smittas med hiv minskat och det framförallt i östra och södra Afrika..

SR - 11 timmar sedan

Snart avgörs om von der Leyen får EU:s tyngsta post

Vid 18-tiden på tisdagen ska EU-parlamentet avgöra om den tyska kristdemokraten Ursula von der Leyen får EU:s tyngsta post som kommissionsordförande. Och in i det sista är utgången oviss. Under debatten i förmiddags försökte von der Leyen ge nya löften i ett sista försök att ragga röster..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.