Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 July, 08:40

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 18:45

Tolv år på tippen har gett Kenneth ett sjätte sinneHan har utvecklat ett sjätte sinne för hur det låter när glas hamnar i fel container. Men egentligen betyder prylarna ingenting. Det är människorna som är viktigast för Karlskronas mesta landkrabba. – Jag älskar mitt jobb säger Kenneth Petersson, 62-åringen som hamnade på tippen för tolv år sedan och som rycker på axlarna åt mer eller mindre snälla öknamn..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Kenneth, Karlskronas, Kenneth Petersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tolv, år, tippenhar , gett, Kennethett , sjätte, sinne
Kristianstadsbladet - 30 sep 11 kl. 06:30

Tätningsarbetet på tippen hinner i fatt i värmen

Foto: Johanna Wallin
Lermjölsmattan som ska garantera att tippen är tät måste läggas när regnet håller sig borta. Med den varma september hinner NCC äntligen i fatt på Härlövstippen.
Sedan flera år tillbaka finns schaktmassor lagda ovanpå den gamla tippen.

Sydsvenskan - 07 jan 11 kl. 06:30

Läckor från tippen ska stoppas

Genom kulvertarna under S:t Hans backar rinner vatten som får med sig förhöjda metallhalter längs vägen. I år inleds arbetet med att hindra vatten från att tränga ner i den gamla soptippen.
Under den gamla soptippen passerar mängder av dagvatten från Lunds stad i ett stort kulvertsystem.

Alliansfritt Sverige - 18 jun 12 kl. 10:00

Vi håller med Gunnar Axén - rehabgarantin har gett resultat


GARANTI. Moderaternas ordförande i Socialutskottet, Gunnar Axén, skriver i Dagens Samhälle att regeringens rehabiliteringsgaranti har gett resultat. Och det har han helt rätt i.

PrivataAffärer - 06 aug 18 kl. 13:00

Aktierna som gett mest de senaste 40 åren

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

Kristianstadsbladet - 17 dec 12 kl. 09:37

Inget stoppar Åhus - tolv raka vinster

Foto: Tommy Svensson
Tolv segrar av tolv möjliga. Åhus Handboll har haft en fantastisk höst, men tränaren Lasse Olsson vill inte ta ordet serieseger i sin mun. ?

Skånskan - 15 apr 17 kl. 12:00

Dömd när tolvårig flickvän blev gravid

Malmö En nu 18-årig yngling döms för våldtäkt mot barn samt sexuellt utnyttjande av barn efter att han gjort sin då tolvåriga flickvän gravid. Detta trots att gärningarna enligt båda parter var frivilliga. ERWP.

SmålandsPosten - 26 nov 13 kl. 07:19

Ingens mamma. Tolv kvinnor om barnfrihet

Man måste inte föda barn bara för att man kan. Men det är tufft för en kvinna­ i Sverige att inte ha barn. Antologin Ingens mamma presenterar texter av tolv kvinnor som diskuterar vad det innebär med barnfrihet utifrån olika perspektiv och erfarenheter.

Barometern - 14 aug 14 kl. 20:28

Noll till Ironman på tolv månader

Från att varken ha simmat, cyklat eller sprungit på flera år till att genomföra sin första Ironman på lördag. Resan mot målet har förändrat Martin Palms levnadssätt. ”Jag gillar att testa mina gränser”, säger 24-åringen.

Sydsvenskan - 09 dec 15 kl. 15:35

Berggren sålde bara tolv biljetter

I morgon torsdag skulle Jenny Berggren ha hållit en välgörenhetskonsert i Lund. Nu ställs konserten in — bara tolv biljetter har sålts, skriver Aftonbladet.— Jag har hakan i golvet, jag är väldigt, väldigt förvånad med tanke på intressestormen vi fått i sociala medier.

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 15 kl. 15:35

Berggren sålde bara tolv biljetter

I morgon torsdag skulle Jenny Berggren ha hållit en välgörenhetskonsert i Lund. Nu ställs konserten in — bara tolv biljetter har sålts, skriver Aftonbladet.— Jag har hakan i golvet, jag är väldigt, väldigt förvånad med tanke på intressestormen vi fått i sociala medier.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Larm om personbil som har voltat

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Hjälpande hand med glassen

Befinner mig i ett shoppingcenter i den 5000 år gamla Medelhavsstaden Akko. Staden som varit en viktig handelsstad för såväl de forna fenicierna som kanaanéerna. Även en viktig knutpunkt för de kristna och de saracener som utkämpade krig här under korstågens tid.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Om bråkstakarna vinner har vi förlorat

Tuffare kontroller och straff behövs för att skapa ett harmoniskt samhälle. De som förstör och fuskar ska inte komma undan – för då blir det ju orättvist och otryggt för oss andra..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Sluta okynnesanmäla småsaker!

Det verkar gå en ny trend i Sverige. Folk har börjat anmäla hejvilt. Men använder man statens resurser för sin egen aktivism, tar man också gemensamma resurser från de som kan behöva dem mer..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Var femte svensk stressad inför semestern

Semester - tid för återhämtning eller en period av stress? Förväntningarna är ofta höga inför sommarens ledighet men det finns sätt att varva ner. BLT har pratat med Anna Hallén, legitimerad stresscoach, som ger några av sina bästa tips..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Forskare: ”Planera inte för mycket”

Tillhör du de passiva skrollarna - eller är du en aktiv användare av sociala medier? Enligt Siri Helle, författare till handboken "Smartare än din telefon" spelar det roll för hur du mår..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Hon städade upp efter nattliga besökare vid Blåsegylet

Malin Bergdahl är inte imponerad över de nattliga besökarna vid Blåsegylets grillplats. Nu har hon städat upp skräpet efter dem men kan inte göra något åt visitkort som lämnats i form av spraymålning..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Näringslivschefen nöjd - men vill ha fler synpunkter om Killebom

Innan årets Killebom kan sammanfattas vill festivalledningen inhämta synpunkter från såväl turister som ortsbefolkning och andra som på olika sätt medverkade i stadsfesten. ”Men personligen är jag extremt nöjd med festen”, säger näringslivschef Stefan Olofsson. .

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Program: Torsdag på Östersjöfestivalen

Andra dagen in på Östersjöfestival så bjuds det på kaffekalas och parad, ett par av de pärlor som BLT valt ut. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.