SVT > Inrikes

Saturday, 20 July, 19:50

SVT - 11 jul 19 kl. 18:14

Brå: Anmälningarna av brott mot barn ökarAntalet anmälda brott mot barn ökar. Det visar en ny sammanställning från Brottsförebyggande rådet. Bland annat ökade anmälningarna om misshandel och våldtäkt mot minderåriga med nio respektive fem procent under första halvåret av 2019, jämfört med samma period förra året..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Brottsförebyggande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brå, Anmälningarnaav , brottmot , barn, ökar
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Anmälningarna om barn som far illa ökar

I både Karlskoga och Degerfors ses en oroande ökning av antalet anmälningar om barn som far illa, barn om utsatts för våld eller som inte får den omsorg de behöver. För att kunna hjälpa de drabbade krävs dock mer resurser..

Sydöstran - 06 mar 17 kl. 16:00

Anmälningarna om barn som far illa ökar

Antalet anmälningar om barn som far illa ökade med nästan 20 procent förra året. Samtidigt fördubblades antalet personer som självmant sökte hjälp hos socialförvaltningens individ och familjeomsorg..

Corren - 19 jan 16 kl. 06:45

Anmälningar om barn väller in

Anmälningarna om barn som far illa väller in hos socialtjänsten..

Cornucopia - 31 aug 16 kl. 14:23

Nej, polisen klarar inte upp 14% av anmälda brott

Polisens uppklarning av brott fortsätter att minska, men man för fram grovt felaktiga siffror. Uppklarningsprocenten om 14% av anmälda brott handlar nämligen bara om de brott polisen väljer att utreda. Verkligheten är mycket värre när man tittar på antalet polisanmälningar som lämnas helt utan åtgärd ("brott kan ej styrkas", "spaningsuppslag saknas", "uppenbart att brottet ej kan utredas" etc) och ännu värre när man tar bort de brott polisen anmäler själva, som trafikbrott och narkotikabrott.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 06:38

Anmälda brott minskar

Antalet anmälda brott har minskat i Uppvidinge kommun. Under 2013 anmäldes 464 brott jämfört med året innan, då det anmäldes 694 anmälda brott. – Överlag ligger det en minskning av anmälda brott i länet, inte bara i Uppvidinge, säger Pär-Axel Tobiazon närpolischef i östra Kronoberg.

YLE - 23 jan 17 kl. 07:12

Få tipsar om brottsmisstankar vid Helsingfors stad – "Nytt system kan mångdubbla anmälningarna"

Helsingfors stad ska i år öppna ett nytt system, en så kallad tipslinje, som ska göra det lättare för Helsingfors stads anställda att anmäla och tipsa om olika missförhållanden som till exempel korruption och annan brottslighet. I Helsingfors utreds som bäst en gigantisk korruptionshärva där utbildningsverkets före detta datachef och nuvarande säkerhetschef Hannu Suoniemi misstänks för grovt bedrägeri och grovt missbruk av tjänsteställning. Ordförande för Transparency International Finland uppgav förra veckan för Yle Huvudstadsregionen att en tipskanal kunde förhindra korruption.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 13:00

Ökad otrygghet trots färre anmälda brott

Kävlinge Bland de boende i de östra delarna av Kävlinge kommun finns en stor oro för att vistas ensam utomhus kvällstid.
Samtidigt minskar brottsligheten sett till antalet anmälningar. ERWP.

BT - 06 jun 14 kl. 03:23

Fler anmäler att barn far illa

Socialtjänsterna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå har fått in fler anmälningar om att barn far illa den senaste tiden. Det uppmärksammade fallet med ett flicka som misstänks ha blivit mördad av anhöriga i Karlskrona på valborgsmässoafton kan ha bidragit till ökningen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio, som kartlagt anmälningarna i de fyra kommunerna. I Karlskrona fick socialtjänsten en orosanmälan före det misstänkta mordet, men agerade inte.

Kristianstadsbladet - 06 jun 14 kl. 03:23

Fler anmäler att barn far illa


Socialtjänsterna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå har fått in fler anmälningar om att barn far illa den senaste tiden. Det uppmärksammade fallet med ett flicka som misstänks ha blivit mördad av anhöriga i Karlskrona på valborgsmässoafton kan ha bidragit till ökningen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio, som kartlagt anmälningarna i de fyra kommunerna.I Karlskrona fick socialtjänsten en orosanmälan före det misstänkta mordet, men agerade inte.

YA - 26 maj 14 kl. 11:24

Anmälningar om barn blir snabbare utredda

Socialtjänsten har blivit snabbare med att utreda anmälningar om barn som far illa i kommunen. Ännu har man dock inte kommit ikapp med alla utredningar, och inspektionen för vård och omsorg vill veta mer om vad som görs för att komma till rätta med problemen.
I mars slog familjenämnden larm om att kommunen inte klarar lagkraven när det gäller barnavårdsärenden.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna..

SVT - 5 timmar sedan

Löfven: Trump har uttryckt önskemål om samtal

Donald Trump ska enligt egen utsago ringa Stefan Löfven för att ”se vad de kan göra för att hjälpa Asap Rocky”. ”Han har uttryckt önskemål om ett samtal och det är naturligtvis positivt”, säger statsministern i ett uttalande till TT..

SVT - 12 timmar sedan

Hemtjänsten glömde bort äldre kvinna – låg på golvet i ett dygn

En äldre kvinna glömdes bort av hemtjänsten i centrala Huddinge och låg på golvet i ett dygn innan personalen gick in med nyckel. Nu har verksamheten anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. I Huddinge arbetar hemtjänsten aktivt med sådana här utredningar..

SVT - 12 timmar sedan

Allt färre missförhållanden inom hemtjänsten anmäls

Färre missförhållanden inom hemtjänsten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg de senaste åren. Verksamheterna blir bättre på att göra ordentliga utredningar..

SVT - 14 timmar sedan

Nattens nyheter: 20 juli

SVT - 20 timmar sedan

Saab: Samarbetet kan innebära flera nya jobb för Sverige

Någon beställning relaterat till det nya samförståndsavtalet mellan Sverige och Storbritannien har Saab ännu inte fått. Men Saab säger att avtalet garanterar att de kan utveckla framtidens obemannade farkoster. Enligt Saab kan det ge nya jobb i Sverige..

SVT - Igår: 16:11

Elisabeth förlorade sin make: Kan inte riktigt smälta det

Natten mot den 28 september 1994 förliste fartyget M/S Estonia på Östersjön. 852 av fartygets 989 passagerare omkom. Elisabeth Nilssons make var en av dem..

SVT - Igår: 11:14

Hanif Balis bil vandaliserad: ”Hade kunnat gå riktigt illa”

Efter en kortare resa kom riksdagsledamoten Hanif Bali (M) hem till en vandaliserad bil. När han satte sig i bilen upptäckte han även att däcken hade blivit uppskurna, skriver han på Twitter..

SVT - Igår: 11:02

Försvarsutskottets ordförande Beatrice Ask (M) om stridsflygssamarbetet

Försvarsutskottets ledning har under sommaren tagit del av det planerade stridsflygsamarbetet mellan Sverige och Storbritannien. Ordförande Beatrice Ask (M) tycker det är bra med ett långsiktigt avtal. – Det är svårt för ett enskilt land att klara långsiktiga utvecklingsprojekt på egen hand, säger Beatrice Ask till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 09:59

Sverige och Storbritannien i samarbete om nytt stridsflyg

Den svenska regeringen har beslutat att inleda ett samarbete med Storbritannien för att utveckla ett nytt stridsflyg. De båda ländernas försvarsministrar har nu undertecknat ett avtal som offentliggjordes i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.