YLE > Finland

Saturday, 20 July, 19:49

YLE - 11 jul 19 kl. 18:10

Nu ska död bottenmassa ”dammsugas” ur havet – metoden testas i Åbolands skärgård för att minska övergödningHålaxviken i Houtskär har länge lidit av dålig vattenkvalitet. NTM-centralens pilotprojekt startar nästa år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbolands, Houtskär, NTM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska död bottenmassa, dammsugasur , havet, metoden, testas, i Åbolands skärgård för att minska övergödning
YLE - 18 apr 15 kl. 15:10

Gips på åkrar ska ge mindre fosfor i havet

Finländska forskare utvecklar som bäst en revolutionär metod för att minska fosforutsläppen från lantbruket. Genom att sprida ut gips på åkrarna kunde man rädda Skärgårdshavet och minska lantbrukets belastning på Östersjön, säger Markku Ollikainen, professor i miljöekonomi vid Helsingfors universitet. Gipset ska läggas ut på åkrarna om höstarna, för att hindra skadliga ämnen från att sprida sig i vattendragen.

SvD - 15 jan 17 kl. 16:59

”Malmö måste dammsugas på vapen”

Efter det tragiska mordet på en 16-årig pojke i Malmö, varnar Malmös kommunstyrelses ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) för att våldet trappas upp i Malmö igen. Särskilt den höga vapentillgången oroar. – Staden måste dammsugas på vapen, säger hon till SvD..

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 11 kl. 09:46

Sand från havet räddar stranden

Ystad är först i landet med ett nytt sätt att återvinna stränder som spolats ut i havet. Vid Ystads sandskog och Löderups strandbad sprutas den närmaste månaden upp sand som hämtats från havsbotten utanför Sandhammaren. Metoden är ganska vanlig utomlands, men tidigare år har Ystad fått nej på sin ansökan om att få använda den.

YLE - 05 jun 15 kl. 13:29

Mun mot mun-metoden ger sällan en smitta

Risken att vid återupplivning bli smittad av någon sjukdom är liten. Det viktigaste när man ska hjälpa en livlös person är att snabbt ringa nödcentralen samt att följa de instruktioner man får. Yles finskspråkiga nyheter rapporterar om ett oroväckande fenomen: Alla som ringer nödcentralen går trots nödcentralens uppmaningar inte med på att återuppliva en person som behöver hjälp.

Dagen - 09 aug 11 kl. 09:00

Liberala ungdomsförbundet: Metoden försvårar debatten och det blir kontraproduktivt

-Metoden gör att man inte får någon bra ingång i diskussionen. Det säger ordföranden i Liberala ungdomsförbundet, Adam Cwejman om "antiabortlastbilen".

Adam Cwejman säger att abortfrågan inte är självklar för honom, som rättighetsbaserad liberal, och är en av de svåraste filosofiska frågorna.

Trelleborgs Allehanda - 21 mar 11 kl. 06:30

Statlig planering ska gå på djupet i havet

Svenska staten planerar för nya regler för att skydda och nyttja havet längs Sveriges kust.
Bakgrunden till att den svenska staten nu vill ha nya regler är dels att havet inte mår bra, dels att fler och fler vill utnyttja havet för olika ändamål. Det finns inte heller någon riktig planering av havet idag, varken på kommunal eller statlig nivå Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg diskuterade miljödepartemnetets förslag till fysisk planering för havet på sitt senaste sammanträde.

Nyhetsverket - 26 jul 12 kl. 20:04

CSM och Tedestrand-Metoden inleder innovativt samarbete!

Många söker få finner, varför gör vi som vi gör, hur skulle det kännas att få en klar bild av läget? Caxton Njuki, CSM Caxton sports management - tillsammans med Anders Tedestrand, Tedestrand-Metoden har inlett ett samarbete för att hjälpa individen, gruppen- och organisationen att SE lösningen. Skulle en orienterare springa i skogen utan karta?

YLE - 02 jul 16 kl. 13:17

Bajsvatten släpps ut i havet: "Folk åker inte två timmar in till Ekenäs för en tömning"

Det finns alltför få tömningsstationer för båtarnas toalettavfall i Ekenäs skärgård, anser många båtägare. Håll skärgården ren har erbjudit hamnarna nya tömningsapparater men hamnarna tackar nej. Forststyrelsen tycker att de befintliga sugtömningsstationerna räcker till.

YLE - 12 apr 17 kl. 16:07

Dramatisk uppvärmning av havet - de goda algerna blommar allt tidigare

Vårsolen väcker växtplanktonet i havet till nytt liv. Planktonet börjar dela sig i svindlande hastighet. Vårens växtalger blir föda åt djurplankton och bottendjur.

BT - 28 feb 11 kl. 14:34

Havet kan bli svettigt för fisken

Bästa scenariot ? fiskarna anpassar sig. I värsta fall ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

AC Kajaani vann i fotbollsettan i Ekenäs - tunga slutminuter i första halvleken fällde EIF

Första halvlekens tunga slutminuter blev Ekenäs IF:s fall i division 1-matchen mot AC Kajaani på lördag kväll. Gästerna gjorde två mål och for iväg med seriepoängen från Ekenäs..

YLE - 3 timmar sedan

Borgåbon Aleksi Kirjonen har dragit två personbilar, gjort bakåtvolter och simhopp – allt i rullstol: ”Begränsningar finns bara i ditt huvud” är hans motto

26-åriga Aleksi Kirjonen har varit förlamad i nedre kroppen hela sitt liv. Samtidigt har han alltid gillat att leva ett fartfyllt liv..

YLE - 4 timmar sedan

Ung man omkom i en krock i Kurikka

Sent på fredagskvällen krockade en personbil och en lastbil på Vasavägen i Kurikka. Mannen i personbilen omkom i olyckan..

YLE - 5 timmar sedan

Efter 4 000 ledare går John-Erik Jansén i pension: ”Förr eller senare kommer papperstidningen att dö”

Mycket har hänt sedan John-Erik Jansén började jobba på tidningen Västra Nyland för nästan 40 år sedan. Tidningens roll i regionen har minskat de senaste åren men Jansén anser att det var rätt beslut för Västis att bli en del av mediakoncernen KSF Media..

YLE - 7 timmar sedan

Adobe gjorde bildbehandling tillgängligt för alla - nu släpper bolaget appar för att tämja sitt monster

Ändrar det här på antalet fejkade bilder på internet?.

YLE - 8 timmar sedan

Motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal - tre personer skadades och transporterades med helikopter till ÅUCS för vård

Många enheter från sjöräddningen deltog i uppdraget där en motorbåt körde mot ett båthus i Nådendal på fredag vid lunchtid. Tre personer skadades och polisen har startat en utredning av händelsen..

YLE - 8 timmar sedan

En kula genom ett fönster ledde till en stor polisoperation i Björneborg - flera polisenheter och ett pansarfordon tillkallades till platsen

En kula for genom ett lägenhetsfönster i stadsdelen Paradisbacken i Björneborg på fredagskvällen. Polisen säkrade området och flera personer greps under operationen..

YLE - 8 timmar sedan

Alternativa festivaler blir allt populärare - "Vi har fria händer och gör så som vi vill"

Tuska, eller Puska? Alternativa festivaler växer varje år..

YLE - 9 timmar sedan

Efter brev från jurist och rättelseyrkan: Styrelsen för delägarlaget i Larsmo böjer sig gällande Ekofish

Jag var beredd att gå till tingsrätten om inte styrelsen kommit emot, säger en av delägarna, Maj-Len Enlund, som vill hålla fiskodlingen borta från Ådön. Styrelsen kommer att ordna en extra delägarstämma gällande arrendekontraktet..

YLE - 10 timmar sedan

Medborgarinitiativ för terapigaranti går till riksdagen - samlade 50 000 underskrifter

Medborgarinitiativet om så kallad "terapigaranti" fick 50 000 underskrifter sent igår kväll, vilket innebär att initiativet tas upp i riksdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.