YA > Lokalt

Saturday, 20 July, 20:18

YA - 11 jul 19 kl. 17:59

Politiker och invånare nattvandrade tillsammansNattvandrarna i Skurup bjöd in till en kväll där bland annat politiker och lokalbefolkning fick mötas i en diskussion kring trygghetsarbetet i byn. Åhörarna på plats hade många frågor att ställa politikerna under kvällen, vars avslut blev en stadsvandring ledd av nattvandrarna i byn. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skurup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikeroch , invånare, nattvandrade, tillsammans
Barometern - 07 jul 14 kl. 06:41

C: Fler invånare är inte lösningen

En centerpartist som gör comeback i höstens val oroar sig för brist på demokratisk insyn och för stort fokus på befolkningsökning. – Jag tror man ska flytta fokus från befolkningsfrågan, säger Urban Eliasson som tidigare varit aktiv inom Centerpartiet.
I och med fastighetspaketets utveckling under våren kan han inte längre kan hålla sig borta från politiken.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 14:35

Svedala ska växa med 10 000 invånare

SVEDALA Planerna på en utbyggnad av Krågeholm och Yddingestrand tillsammans med hur många invånare som ska ges plats i Svedala delar partierna.
Men översiktsplanen som siktar på en utbyggnad för närmare 10 000 nya invånare fram till 2045 har nu klubbats igenom.Kommunfullmäktige i Svedala har antagit visionen för Svedala nästan trettio år framåt i tiden vilket innebär att kommunens ska växa med 2 700 nya bostäder och närmare 10 000 invånare.

YLE - 29 jan 17 kl. 16:31

De ger inte upp kampen för byskolan - Älvbyarnas invånare blickar mot Vasa

Nu har den landat i postlådan hos omkring 600 hushåll i Älvbyarna i Korsholm, den enkät som bland annat ska ge svar på frågan om invånarna vill bryta sig loss från hemkommunen och gå samman med Vasa istället. Allt för att få ha kvar den egna skolan. - Det är orättvisan i det här som driver mig, säger Fredrik Lång, småbarnsfar från Veikars.

Cornucopia - 18 nov 17 kl. 14:44

Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

En artikel i lokalpressen Markbladet handlar om statsminister Stefan Löfvens besök till polisstationen i Marks kommuns centralort Kinna mellan Borås och Varberg. Statsministern försöker intyga hur mycket man satsar på polisen, men antalet poliser i Kinna har halverats samtidigt som befolkningen ökat. Hela Borås lokalpolisområde med 194 000 invånare har endast tre polisbilar i yttre tjänst vid ett givet tillfälle.

DN - 01 aug 13 kl. 13:03

Arjeplogs invånare betalar mest för sina politiker

Arjeplogs invånare betalar mest i landet för sina kommunpolitiker, drygt 2.000 kronor per invånare om året. Men skillnaden för den politiska verksamheten i de 290 kommunerna är stora.

Nyan - 27 feb 14 kl. 10:00

På nyårsafton var vi 28 666 invånare

Den slutliga siffran för antalet invånare på Åland den 31 december 2013 är 28 666. Det meddelar Ålands statistik- och utredningsbyrå.
Åsub skriver:
Folkmängden steg med 164 personer under 2013, vilket är något mera än 2012 års ökning men betydligt mindre än de fem föregående åren.

Cornucopia - 23 okt 18 kl. 10:46

Dan Eliasson: Offentlig förvaltning dimensionerad för åtta miljoner invånare - vi är tio miljoner

Under en nu pågående MSB-konferens sade MSB:s generaldirektör Dan Eliasson att svensk offentlig förvaltning är dimensionerad för 8 miljoner invånare, mot dagens tio miljoner. Som jag påtalat tidigare lever Sverige på gamla meriter, infrastruktur och förvaltning, men verkligheten har nu kommit ikapp.
MSB:s generaldirektör Dan Eliasson under Almedalsveckan.

YLE - 07 aug 12 kl. 07:50

Stränderna i Vasa otillgängliga för invånare i rullstol

Vasa stad har nio allmänna simstränder, men inte en enda är tillgänglig för invånare som sitter i rullstol. I Vasa stads handikappolitiska program för 2010-2013 nämns inte simstränderna och i det idrottspolitiska programmet för 2011-2020 står det att en av simstränderna, Sandö, ska göras tillgänglig, men först i slutet av det här årtiondet. Sandö kan bli tillgänglig för alla invånare.

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 13 kl. 10:00

50?000 invånare år 2025 - är det möjligt?

Foto: Tomas Nyberg
Svar till Mats Svensson (debatt den 17 juli).
Mats Svensson tar upp frågeställningen om våra möjligheter att nå målet 50 000 invånare. Han skriver artikeln som sin personliga uppfattning utan förankring i partiet.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 11:45

Invånare litar inte på politiker

Kristianstadsbor är otrygga och upplever att de saknar inflytande i kommunpolitiken. Dessutom misstror de starkt motiven hos både politiker och högre tjänstemän.
Det här framkommer i Statistiska centralbyråns medborgarundersökning för 2012.

Fler nyheter från YA

YA - 20 timmar sedan

Cyklar 200 mil till semestern: ”Bättre än charter”

Under sommarsemestern längtar många efter en resa till värmen. För Filip Lundahl från Skivarp, och hans två kompisar, lockade Montenegro. Men istället för att flyga dit satte de sig på cykeln.

YA - 20 timmar sedan

Kommun backar om retroaktiv ekonomisk ändring

Kommunen ändrade de ekonomiska förutsättningarna för den fristående förskolan retroaktivt. Förskolan valde då att överklaga skol- och utbildningsförvaltningens beslut samt kritiserar dem för bristande kommunikation..

YA - 20 timmar sedan

Trots landskapsskydd - länsstyrelsen säger ja till markledning och transformatorstationer

Med motiveringen att det är viktigt att trygga elleveranserna i området säger länsstyrelsen ja till uppförande av fem transformatorstationer samt schaktarbeten i samband med att en luftledning grävs ner i marken. Detta trots att området är så kallat landskapsskyddat. .

YA - 20 timmar sedan

Karin Tingne bjuder på Musik i Sommarkvällen

Skurups egen souldrottning Karin Tingne uppträder i Solberga kyrka. .

YA - I förrgår: 12:05

Helande underlag för stela kroppar

YA - 16 jul 19 kl. 16:00

Nya lägenheter ska byggas i Rydsgård

Skurupshem har köpt fem tomter i centrala Rydsgård med avsikt att bygga bostäder. Någon gång under vintern 2020-2021 hoppas Pierre Esbjörnsson, bostadsbolagets vd, att femton marklägenheter ska vara inflyttningsklara..

YA - 16 jul 19 kl. 14:04

Hårt arbete bakom prunkande trädgård

Trots att det står ”välkommen in” på en skylt är det många som inte vågar sig in i oasen bakom den gamla trädgårdsmästarbostaden vid Svaneholmsslott. Men YA har tagit steget in under rosenportalen..

YA - 15 jul 19 kl. 15:40

Smycken och kontanter stals vid inbrott

YA - 15 jul 19 kl. 13:00

Keramikdrömmen blev verklighet - nu håller de sin första sommarkurs

Det började med en förälder-barn-kurs i keramik med sonen för knappt 15 år sedan. Nu driver makarna Camilla och Calle Raihle en egen ateljé utanför Skivarp och i helgen höll de sin första officiella kurs. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.