DN > Nyheter

Friday, 19 July, 22:34

DN - 11 jul 19 kl. 17:59

Rödgröna tveksamma till Ursula von der LeyenBRYSSEL. Ursula von der Leyens möjlighet att bli ny ordförande för EU-kommissionen har minskat. Hon stöds av moderater och kristdemokrater, men rödgröna politiker, och SD, kommer rösta emot henne nästa vecka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ursula, Leyen, Bryssel, Leyens, EU, SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rödgröna, tveksammatill , Ursula, von, der, Leyen
UNT - 11 jul 19 kl. 10:51

Rödgrönt nej till von der Leyen

Varken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen..

DN - 11 jul 19 kl. 11:30

Rödgrönt nej till von der Leyen

Varken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen. En omröstning är inplanerad till tisdag – men kan komma att bli uppskjuten till i höst..

DI - 11 jul 19 kl. 10:54

Rödgrönt nej till föreslagna EU-toppen: ”Varit en besvikelse”

Varken de gröna eller vänstern kommer att stödja tyska Ursula von der Leyen som ny ordförande i EU-kommissionen. En omröstning kan dröja till i höst..

SR - 05 feb 14 kl. 07:53

Rödgröna: Partier med anonyma bidrag ska nekas partistöd

Partier som tar emot gåvor anonymt borde nekas statligt partistöd, anser tre ledamöter av Riksdagens konstitutionsutskott i en debattartikel i Dagens Nyheter. Den är undertecknad av Peter Eriksson, Miljöpartiet, Björn von Sydow, Socialdemokraterna och Mia Sydow Mölleby, Vänsterpartiet..

BT - 13 maj 14 kl. 09:57

Möte om Nuonaffären slutade i oenighet

KU avslutade sitt möte vid lunchtid och meningarna går uppenbarligen i sär mellan regeringspartierna och de rödgröna och SD när det gäller om statsminister Fredrik Reinfeldt, utöver Maud Olofsson, har begått några formella fel. När moderaten Per Bill, vice ordförande i utskottet, kom ut från mötet var det enda han ville säga: – Det finns ingen juridisk grund för att kritisera statsministern. Utskottets ordförande, Peter Eriksson (MP), sade att det är känsliga frågor som diskuteras, utan att gå in på i detalj vilka.

BT - 13 maj 14 kl. 09:57

Nuonmöte slutade i storbråk

KU avslutade sitt möte vid lunchtid och meningarna går uppenbarligen i sär mellan regeringspartierna och de rödgröna och SD när det gäller om statsminister Fredrik Reinfeldt, utöver Maud Olofsson, har begått några formella fel. När moderaten Per Bill, vice ordförande i utskottet, kom ut från mötet var det enda han ville säga: – Det finns ingen juridisk grund för att kritisera statsministern. Utskottets ordförande, Peter Eriksson (MP), sade att det är känsliga frågor som diskuteras, utan att gå in på i detalj vilka.

Supermiljöbloggen - 05 sep 16 kl. 09:11

Mattias Goldmann: “EU kräver” håller inte, regeringen!

GÄSTKRÖNIKA: Regeringens påstående att EU kräver skatt på solel visade sig inte stämma. Låt det avslöjandet bli startskottet för en regering som äntligen slutar fega och skylla ifrån sig. Mantrat “EU tvingar oss” vill vi inte höra igen!

YA - 07 dec 13 kl. 04:00

När SD sätter agendan

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Hösten 2013 har Sverigedemokraterna fått en central plats i svensk politik.
På två viktiga punkter spelar SD en avgörande roll. Den ena rör en hörnsten i styret av Sverige.

BT - 13 maj 14 kl. 13:26

KU slutade i oenighet om Nuon

Det blir ingen enig kritik i konstitutionsutskottet mot Maud Olofsson för Nuonaffären 2009, erfar TT. Borgerliga ledamöter bytte linje i dag. Inte heller kritiseras statsminister Fredrik Reinfeldt av ett enigt utskott.

BT - 11 dec 13 kl. 16:15

Omstritt skattebeslut revs upp

Efter många turer tog i dag riksdagen beslut om att riva upp regeringens skattesänkning för dem som tjänar mer än 36 000 i månaden. På lång sikt handlar det om hur budgetbesluten tas. Med rösterna 159 mot 156 stoppade de rödgröna partierna i riksdagen, med stöd av Sverigedemokraterna, regeringens beslutade sänkning av den statliga skatten för högre avlönade från årsskiftet.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Expert: Faceapp inte större risker än andra appar

Kritiken växer mot den lika populära som ifrågasatta appen Faceapp från ryska Wireless Lab. Men riskerna är inte nödvändigtvis större med den än med någon annan app, även stora och etablerade, enligt Internetstiftelsen..

DN - 2 timmar sedan

Snart kan du investera grönt i svenska staten

Nästa år kan investerare satsa på regeringens hållbarhetsprojekt. De första gröna statsobligationerna lanseras då. Men satsningen kan leda till högre upplåningskostnader för staten.

DN - 5 timmar sedan

Bahta tar strid mot avstängningsbeslutet

Meraf Bahta är dopingavstängd men löperskan är missnöjd med beslutet och har nu lämnat in en stämningsansökan mot Riksidrottsförbundet, RF, till Svea Hovrätt skriver SVT. .

DN - 5 timmar sedan

AFC Eskilstuna värvar rysk mittfältare

Den fotbollsallsvenska klubben AFC Eskilstuna har värvat den defensive mittfältaren Sandro Tsveiba..

DN - 6 timmar sedan

NMR:s banderoll på Kulturhuset var inte hets mot folkgrupp enligt JK

Justitiekanslern, JK, har utrett den banderoll som nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, satte upp på Kulturhuset i Stockholm i höstas. Nu har beskedet kommit: Den fornnordiska symbolen Tyrrunan är inte hets mot folkgrupp..

DN - 7 timmar sedan

Patient i ambulans tvingades vänta på personalbyte

Patienten hade bröstsmärtor och skickades med ambulans till sjukhus.  Men på vägen tog man omvägen förbi ambulansstationen för ett personalbyte. Nu anmäls händelsen eftersom patienten kunde ha drabbats av en hjärtinfarkt.

DN - 7 timmar sedan

Lättare lottning för Sverige till EM 2021

Det lyckade EM-slutspelet i Riga där Sverige slutade femma och fixade en plats i kvalet till OS har gjort att basketlandslaget seedats i den första gruppen i kvalet till EM 2021..

DN - 8 timmar sedan

Finsk landslagsspelare till Limhamn/Bunkeflo

Limhamn/Bunkeflo har gjort klart med den finska landslagsspelaren Olga Ahtinen. Hon kommer närmast från danska Brøndby IF där hennes kontrakt löpte ut tidigare i somras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.